«Βγαίνουμε Αθήνα»: O Mάνος Ελευθερίου παρουσιάζει το βιβλίο του «Φαρμακείον Εκστρατείας»

«Βγαίνουμε Αθήνα»: O Mάνος Ελευθερίου παρουσιάζει το βιβλίο του «Φαρμακείον Εκστρατείας»

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

«Βγαίνουμε Αθήνα»: O Mάνος Ελευθερίου παρουσιάζει το βιβλίο του «Φαρμακείον Εκστρατείας»
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/11
ΘΕΑΤΡΟ
«1984» ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΟΡΓΟΥΕΛ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ

Το δυστοπικό, πολιτικοκοινωνικό μυθιστόρημα φαντασίας του Τζορτζ Όργουελ, «1984» θα μεταφέρει στη σκηνή του Νέου Θεάτρου Κατερίνας Βασιλάκου η Κατερίνα Ευαγγελάτου. Στην παράστασή της, πρωταγωνιστές θα είναι οι «συνήθεις ύποπτοι» Νίκος Κουρής και Αργύρης Πανταζάρας, με τους οποίους η σκηνοθέτις συνεργάστηκε και στο «Φάουστ» καθώς και η Λένα Δροσάκη. Μαζί τους θα δούμε επί σκηνής τους Σωτήρη Τσακομίδη, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Νίκο Πυροκάκο, Ερρίκο Μηλιάρη και Αγησίλαο Μικελάτο. Νέο Θέατρο Βασιλάκου: Πλαταιών & Προφήτη Δανιήλ 3, Κεραμεικός. Τηλέφωνο: 2110132002 - 005. Στις 21:00. Εισιτήρια: από 12 έως 20 ευρώ.

"ΡΙΧΑΡΔΟΣ Β΄" ΤΟΥ ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ
Το Res Ratio Network παρουσιάζει στο Θέατρο Ροές την τέταρτη σκηνοθετική δουλειά της Έφης Μπίρμπα, «Ριχάρδος Β'», βασισμένη στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Ο Βασιλιάς Ριχάρδος ο Β'» από τις 25/11. Μαζί της μια εξαιρετική ομάδα ερμηνευτών με επικεφαλής τον 'Αρη Σερβετάλη στον ομώνυμο ρόλο και τους Νίκο Καμόντο, Ερμή Μαλκότση, Ιωάννα Τουμπακάρη και Αχιλλέα Χαρίσκο. Επικεντρωμένη στην τραγικότητα της εκθρόνισης ενός βασιλιά, της απογύμνωσής του από την κατάσταση της βασιλείας και στον συνειδησιακό σεισμό που έπεται, η παράσταση αντλεί έμπνευση από τις ανθρώπινες καταστάσεις, τα πάθη, την κατάρρευση της ηθικής τάξης και τον Μέγα Μηχανισμό της Ιστορίας, που αποδεικνύεται ισχυρότερος από τα πρόσωπα και την εξουσία. Θέατρο Ροές: Ιάκχου 16, Γκάζι, τηλέφωνο: 210 3474312. Στις 21:00. Εισιτήρια: από 10 έως 17 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ &ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ KREMLIN
O
Κλείσιμο
Ο Λάκης Παπαδόπουλος (με τα ρεβέρ του πάντα ψηλά) και ο Γιάννης Γιοκαρίνης, καταλαμβάνουν τη σκηνή του Kremlino, για δύο Παρασκευές, 25 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου. Νοσταλγοί του ροκ εν ρολ και οι δύο, φέρνουν στον Πειραιά τραγούδια από την πολύχρονη πορεία τους, γεμάτα χιούμορ, ευαισθησία, ανατροπές και μια διάθεση αν όχι εφηβική, σίγουρα νεανική. Από τις πιο κλασικές φυσιογνωμίες της ελληνικής μουσικής σκηνής, ετοίμασαν ένα πρόγραμμα με όσα τραγούδια μπόρεσαν να χωρέσουν, όπως: «Το παλιό μου παλτό», «Για να σ' εκδικηθώ», «Πάρε πασά μου», « Τα ήσυχα βράδια», «Ελα γοριλάκι», «Ο Κουρσάρος», «Γυριστρούλα», «Μενεξεδιά», «Νοσταλγός Του Rock'N'Roll», «Ευλαμπία», «Τσικαμπούμ» και πολλά ακόμα, αναμενόμενα και μη. Kremlino: Καραίσκου 119, Πειραιάς. Τηλ. 210 410 0010. Στις 22:30. Είσοδος: 12Euro με μπύρα ή κρασί. Φοιτητικά & ανέργων: 10 ευρώ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ«ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ» ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΚΑΙΤΕ

Ο κλάδος «Τέχνη και Ψυχιατρική» της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας για ένατη συνεχή χρονιά διοργάνωσε το ετήσιο αφιέρωμα στον κινηματογράφο σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με θέμα «Η ομοφυλοφιλία στον κινηματογράφο». Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται όπως κάθε χρόνο με την ομώνυμη διημερίδα (25 και 26 Νοεμβρίου ) που συνδιοργανώνεται με το Ινστιτούτο Γκαίτε, στο χώρο του (Ομήρου 14-16). Είσοδος ελεύθερη.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗ ΣΩΜΕΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
Τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), με αφορμή την πρόσκτηση του Αρχείου Στράτη Σωμερίτη, διοργανώνουν μία εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο του με τίτλο «Στράτης Σωμερίτης: ένας δημοκράτης σοσιαλιστής των δικαιωμάτων». Ομιλητές: 'Αντα Κάπολα (υπεύθυνη αρχειακών συλλογών ΑΣΚΙ), Βασίλης Μαυρίδης (νομικός), Μιχάλης Μωραϊτίδης (επιστημονικός συνεργάτης Ελληνικής Ένωσης για ταΔικαιώματα του Ανθρώπου), Δημήτρης Χριστόπουλος (πρόεδρος Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ), Ριχάρδος Σωμερίτης (δημοσιογράφος). Συντονιστής: Ηλίας Νικολακόπουλος, πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου των ΑΣΚΙ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και το νέο τεύχος του περιοδικού Αρχειοτάξιο (18/2016) με αφιερώματα στο 1956: ο κόσμος όλος έγινε άνω κάτω και στον Στράτη Σωμερίτη. Αίθουσα ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 10671, Αθήνα). Στις 19.00. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/11
ΜΟΥΣΙΚΗ
CARMINA BURANA ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Μετά την επιτυχία στο Ηρώδειο, η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής παρουσιάζει υπό την διεύθυνση του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου, ένα από τα πιο δημοφιλή συμφωνικά - χορωδιακά έργα του 20ού αιώνα: τα πολυαγαπημένα Carmina Burana του Γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Κάρλ Όρφ. Τα Carmina Βurana γράφτηκαν το 1935 για μεγάλους ορχηστρικούς και χορωδιακούς όγκους και τρεις σολίστ. Απο τότε ως σήμερα μαγεύουν τα ακροατήρια ανά τον κόσμο με το μεγαλείο της σύλληψης τους, το γήινο και άμεσο χαρακτήρα της μουσικής, τα μεγαλοπρεπή χορωδιακά και τα εντυπωσιακά φωνητικά σόλο. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη Τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 20:30. Εισιτήρια: από 7,5 έως 50 ευρώ.

ASAF AVIDAN ΣΤΟ GAZARTE

Ο Asaf Avidan επιστρέφει στην Ελλάδα, στη σκηνή του gazarte αυτή τη φορά, για δύο live το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων, μουσικός, στιχουργός, συνθέτης και ερμηνευτής, ο Ισραηλινής καταγωγής Asaf Avidan έκανε στροφή προς τη μουσική μετά από ένα τυχαίο προσωπικό γεγονός και δημιούργησε το 2006 την πρώτη του μπάντα που έφερε και το όνομά του (Asaf Avidan & The Mojos). Μέχρι το 2011 κυκλοφόρησε 4 άλμπουμ με τους The Mojos και ακολούθησαν 2 σόλο με το πιο πρόσφατο να έχει κυκλοφορήσει αρχές του 2015 (Gold Shadow). Gazarte - Main Stage : Βουτάδων 32-34 Τηλέφωνο: 2103452277, 2103460347. Στις 21.30. Εισιτήρια: Ταμείο: A ζώνη: 48Euro | Β ζώνη: 38Euro | Όρθιοι: 26Euro.

ΧΟΡΟΣ
"ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ" ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Erico Montes Nunes, A' Xορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου χορογραφεί για το Athens Children's Ballet. Με αφετηρία τον ομώνυμο αρχαιοελληνικό μύθο της Περσεφόνης, ο Erico Montes Nunes, εμπνέεται και δημιουργεί μια πρωτότυπη χορογραφία ειδικά για την ομάδα του Athens Children's Βallet σε μουσική του Leo Delibes, την οποία θα παρουσιάσει στο Παλλάς στις 26 και 27/11. Η παράσταση αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Athens Children's Ballet με τον A' Xορευτή του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου, και εντάσσεται στο πλαίσιο της μακρόχρονης και πετυχημένης προσπάθειας του Athens Children's Ballet να εκπαιδεύει και να μυεί ολοένα και περισσότερα παιδιά στη τέχνη του μπαλέτου. Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 5, Τηλέφωνο: 210-3213100. Στις 18:00. Εισιτήρια: από 8 έως 27 ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ "THE IMMIGRANT" ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Fluxum και το Flux Laboratory, παρουσιάζουν το «The Immigrant» Project, μια πολιτιστική σύμπραξη για το προσφυγικό με στόχο την ουσιαστική κινητοποίηση όλων μας. Η συνεργασία εγκαινιάζεται στις 27 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την προβολή της ιστορικής ταινίας του Τσάρλυ Τσάπλιν «Ο Μετανάστης» («The Immigrant»). Την προβολή της ταινίας θα συνοδεύσει ένα ευρύ μουσικό σύνολο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, το οποίο θα ερμηνεύσει πρωτότυπη μουσική του Ελληνο-γάλλου συνθέτη Stephane Tsapis.Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση των εισιτηρίων, θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στη χρηματοδότηση ενός εκπαιδευτικού και πολιτιστικού προγράμματος για τα παιδιά των προσφύγων. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη Τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 21:00. Εισιτήρια: Ζώνη Β: 20Euro, Ζώνη Α: 40Euro.

ΣΙΝΕΜΑ
«ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Η επιτυχημένη σειρά υπαίθριων προβολών Park Your Cinema σε επιμέλεια του Ηλία Φραγκούλη, συνεχίζεται και καλεί τους επισκέπτες να απολαύσουν ταινίες του κλασσικού κινηματογράφου υπό το φως του φεγγαριού. Στις 27/11 θα προβληθεί η ταινία «Τέλος Διαδρομής» του James Ponsoldt (2015). Υπόθεση: Το 1996 ο David Lipsky συνάντησε τον David Foster Wallace με σκοπό να του πάρει συνέντευξη για το περιοδικό Rolling Stone. Ο ένας είναι δημοσιογράφος και wannabe συγγραφέας, o άλλος είναι ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς συγγραφείς των τελευταίων δεκαετιών. Το φιλμ καταγράφει μυθοπλαστικά τις πέντε μέρες που πέρασαν μαζί, μαρτυρά τον φθόνο του ενός προς το "μυστικό" της ιδανικής έμπνευσης που κατέχει ο άλλος, διακωμωδεί την τυπολατρία του θαυμασμού απέναντι στον καλλιτέχνη, ο οποίος, ως απλός άνθρωπος, ενδεχομένως να απέχει πολύ από διανοουμενίστικα στερεότυπα. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ευριπίδου και Λ.Συγγρού, Καλλιθέα - Μοσχάτο. Στις 19:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ
"ΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΚΛΩΣΤΗΣ" ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Πλέγμα παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση "Ως την άκρη της κλωστής", σε σκηνοθεσία της Θεατρικής Ομάδας "Ιδέα"(Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής). Λίγα λόγια για το έργο: Ο Παύλος είναι ζωγράφος. Ζει με την φαντασία του σε ένα σουρεαλιστικό σύμπαν, στο σύμπαν των ίδιων των δημιουργημάτων του, και μοιάζει να ισορροπεί ανάμεσα σε δύο πραγματικότητες, την πραγματικότητα των ονείρων του και αυτή που του επιβάλλει η ίδια η ζωή. Προσπαθεί σχεδόν εμμονικά να ακολουθήσει το νήμα της κλωστής που θα τον κρατήσει ζωντανό και που η άλλη άκρη του καταλήγει στον έρωτα. Κρεμλίνο : Καραΐσκου 119, Πειραιάς. Τηλέφωνο: 2104100010. Στις 20:00. Γενική είσοδος: 10 ευρώ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11
ΘΕΑΤΡΟ
"ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΤΣΟΥΚΟ" ΤΟΥ ΜΠΕΡΝΑΡ ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΤΕΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

Το έργο του Μπερνάρ Μαρία Κολτές έχει σαν αφορμή την πραγματική ιστορία του κατά συρροήν νεαρού δολοφόνου που σκότωσε τους γονείς του, έναν επιθεωρητή, ένα παιδί και πολλούς άλλους, όπως ο ίδιος ομολογεί στο τέλος... Παρακολουθούμε τη σύντομη ζωή του, καθώς περιπλανιέται σε μία απρόσωπη και αφιλόξενη πόλη, που αναρωτιέται συνέχεια πώς μοιάζει ένας δολοφόνος. Η παράσταση χρησιμοποιεί τα μέσα της κινηματογραφικής γραφής προκειμένου να αφηγηθεί την ιλιγγιώδη και ξέφρενη πορεία του Ρομπέρτο Τσούκο προς το τέλος. Σκηνοθεσία - εικαστική άποψη - βίντεο: 'Αντζελα Μπρούσκου. Παίζουν: Αντρέας Αντωνιάδης,'Αντζελα Μπρούσκου, Γεωργιάννα Νταλάρα, Κώστας Νικούλι, Στράτος Τζώρτζογλου κ.α. Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν, Υπόγειο: Πεσματζόγλου 5, Τηλέφωνο: 210 3222760. Στις 21:15. Εισιτήρια: 15 ευρώ & 10 μειωμένο.

ΒΙΒΛΙΟ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΑ PUBLIC ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

O Mάνος Ελευθερίου παρουσιάζει το βιβλίο του «Φαρμακείον Εκστρατείας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο στα Public Συντάγματος. Το «Φαρμακείον Εκστρατείας» αποτελεί μια αυτοβιογραφική νουβέλα με πρωταγωνιστή έναν ηλικιωμένο συγγραφέα που επιστρέφει στη γενέτειρά του κι ακολουθεί εικόνες, σκιές και μυρωδιές, αναζητώντας τα φάρμακα που χρειάζονται όσοι πάσχουν από αναμνήσεις και μοναξιά. Κουβεντιάζοντας με ζώντες και τεθνεώτες, μονολογεί κι αφηγείται μονολόγους άλλων μοναχικών ανθρώπων, που οι φωνές, οι αλήθειες κι οι φαντασίες τους συνθέτουν έναν θεατρικό μονόλογο για μια χειμαρρώδη ζωή που κύλησε και κυλάει πάνω στις ράγες του Φαρμακείου εκστρατείας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι, Πέπη Ραγκούση, δημοσιογράφος, Βασίλης Παπαβασιλείου, σκηνοθέτης και ηθοποιός , Θανάσης Θ.Νιάρχος, συγγραφέας. Στις 21.00. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ
JOSE FELICIANO ΣΤΟ GAZARTE

Έχει χαρακτηριστεί ως ο "σπουδαιότερος εν ζωή κιθαρίστας" ενώ τα ΜΜΕ στην Αμερική τον ονομάζουν ως ο "The Picasso of his Realm". O Jose Feliciano μετρά πάνω από 45 χρυσά και πλατινένια άλμπουμ, 9 βραβεία Grammy και σε σύνολο 19 υποψηφιότητες στον ίδιο θεσμό, καθώς και αστέρι στην Hollywood's Walk of Fame. Gazarte - Main Stage : Βουτάδων 32-34 Τηλέφωνο: 2103452277, 2103460347. Στις 21:00 Εισιτήρια- Ταμείο: A ζώνη: 68Euro | Β ζώνη: 53Euro | Όρθιοι: 33Euro.

ΤΡΙΤΗ 29/11
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ"

Οι εκδόσεις ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης και η Αίθουσα Τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ, παρουσιάζουν το βιβλίο της Ήρας Παπαποστόλου "Χαρακτήρες & Επαγγέλματα" σε εικονογράφηση της Βίκυς Γεωργιοπούλου. Τα έργα της ζωγράφου, που εικονογραφούν το βιβλίο θα εκτίθενται στην αίθουσα τέχνης μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου. Το βιβλίο περιγράφει ανθρώπους του σήμερα με απλό και άμεσο τρόπο, ενώ εμπεριέχει και πολλά στοιχεία σαρκασμού. Αίθουσα Περιτεχνών Καρτέρης: Ηροδότου 5, Τηλέφωνο: 2108239465. Στις 19.30.Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ "ΤΟ ΜΠΛΕ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΜΟΔΑ" ΤΟΥ ΡΟΛΑΝ ΜΠΑΡΤ

Οι Εκδόσεις Πλέθρον και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου παρουσιάζουν το βιβλίο "Το μπλε είναι φέτος στη μόδα" του μεγάλου Γάλλου διανοητή Ρολάν Μπάρτ, στο INNOVATHENS, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Βασίλης Πατσογιάννης (Μεταφραστής), Τίνα Μανδηλαρά (Δημοσιογράφος), Διονύσης Καββαθάς (Επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας και Αισθητικής των Μέσων Πάντειο Πανεπιστήμιο) . Τεχνόπολις: Πειραιώς 100, Γκάζι. Στις 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΖΑΝ ΣΑΤΡΑΠΙ

Σχεδιάζει και γράφει κόμικς, κάνει εικονογραφήσεις, ζωγραφίζει, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στη σκηνοθεσία. Η Γαλλοϊρανή Μαρζάν Σατραπί, μία από τις πιο ταλαντούχες και πολύπλευρες καλλιτέχνιδες της εποχής μας, έρχεται στις 30 Νοεμβρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για μια συζήτηση επί σκηνής με τη δημοσιογράφο 'Αννα Δαμιανίδη . Η Σατραπί έγινε διεθνώς γνωστή όταν εξέδωσε τις αναμνήσεις από τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια υπό μορφή κόμικς (graphic novel), που μέχρι σήμερα έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες. Στη σειρά βιβλίων με τον τίτλο «Περσέπολις», αφηγείται την ιστορία μιας πανέξυπνης πιτσιρίκας που μεγαλώνει στο Ιράν της δεκαετίας του 1970, όταν η Ισλαμική Επανάσταση και ο πόλεμος με το Ιράκ εισβάλλουν στη ζωή της οικογένειάς της και αναστατώνουν τον κόσμο της. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών : Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Ν. Κόσμος, Τηλέφωνο: 2130178000. Στις 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ
ΑΡΛΕΤΑ ΚΑΙ ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ HALF NOTE JAZZ CLUB

Η Αρλέτα, η πιο ιδιαίτερη φωνή της γενιάς της, όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς, έρχεται και πάλι στο Half Note για δύο βραδιές την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου. Μαζί της, αυτή τη φορά, ο αγαπημένος της φίλος Λάκης Παπαδόπουλος σε ένα πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο «Ευτυχώς…τρελάθηκα!». Μια συνάντηση δυο φίλων που καταλήγει να είναι πάντα απρόβλεπτη. Πρόκειται για μια πραγματική σχέση ζωής που αντικατοπτρίζεται σε σπουδαία, μοναδικά τραγούδια που έχουν γράψει οι δυο τους ή έχουν χαρίσει ο ένας στον άλλο. Μαζί τους επί σκηνής θα βρίσκονται οι μουσικοί: Κώστας Αναδιώτης, Ηλίας Κατελάνος και Γρηγόρης Γιαρέλης. Half Note Jazz Club:Τριβωνιανού 17, Μετς. Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310 . Στις 21.30. Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β' Ζώνη), 25 ευρώ (Α' Ζώνη).

ΣΙΝΕΜΑ
13_Ο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ "ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ" ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 ανοίγει για 13η συνεχή χρονιά η αυλαία του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών με τίτλο "Παράθυρα στον Πλανήτη" που διοργανώνει η ΕΛΛΕΤ. Μια σειρά προβολών που γεννήθηκε από την ανάγκη να πληροφορηθούμε βλέποντας τα προβλήματα του πλανήτη με τα μάτια σημαντικών σκηνοθετών. Για 4 ημέρες - 30/11 και 1,2,3/12 - το αθηναϊκό κοινό θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει ελληνικές και ξένες παραγωγές που πραγματεύονται θέματα περιβάλλοντος, επίκαιρα όσο ποτέ. Τις ημέρες προβολών, έχουν προγραμματιστεί ειδικές θεματικές συζητήσεις και παρουσιάσεις με διακεκριμένους ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο Καθηγητής & Κοσμήτορας ΕΜΠ Ιωάννης Ζιώμας, ο Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος, Πρόεδρος Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης, κ.α.. Ταινιοθήκη της Ελλάδος : Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός, Τηλέφωνο: 210 3609695,210 3612046. Ωρες: 18:00, 19:30, 21:05, 22:00.

ΠΕΜΠΤΗ 1/12
ΧΟΡΟΣ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΟΣΙΠΟΒΑ& ΣΕΡΓΚΕΙ ΠΟΛΟΥΝΙΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

Δύο από τους μεγαλύτερους κλασικούς χορευτές του κόσμου βρίσκονται μαζί επί σκηνής, σε μια μοναδική παράσταση σύγχρονου χορού, συνεπικουρούμενοι από δύο ακόμη διάσημους σολίστες. Με την υπογραφή της Μέκκας του είδους, του περίφημου Sadler's Wells, και σε χορογραφία των Sidi Larbi Cherkaoui, Russell Maliphant και Arthur Pita, η Ναταλία Οσίποβα και ο Σεργκέι Πολούνιν ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους σε μια παράσταση που συγκεντρώνει εγκώμια κοινού και κριτικών. Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 5, Τηλέφωνο: 210-3213100. Στις 20:30. Εισιτήρια: Ζώνη Δ: 40Euro || Ζώνη Γ: 50Euro || Ζώνη Β: 65Euro || Ζώνη Α: 75Euro || Διακεκριμένη Ζώνη: 95Euro. Για παιδιά, μαθητές, φοιτητές, έκπτωση 20% στη Ζώνη Δ': 32 Euro. Για ανέργους, ειδική τιμή στη Ζώνη Δ': 30Euro.

ΘΕΑΤΡΟ
"ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΝΟΥΒΕΛΑ" ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝ ΤΣΒΑΙΧ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ

Ένας μονόλογος που εξερευνά τα όρια του ανθρώπινου μυαλού, την ελευθερία έξω και μέσα μας σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου και μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου. Κοντά στο τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου, ένα πλοίο ταξιδεύει από την Ν. Υόρκη προς την Αργεντινή. Πάνω σ' αυτό βρίσκεται ο πρωταθλητής σκακιού Μίρκο Τσέντοβιτς και μια ομάδα επιβατών του ζητά να αγωνιστεί εναντίον τους. Η παρτίδα μοιάζει να οδηγεί σε συντριπτική νίκη του πρωταθλητή όταν ένας μοναχικός επιβάτης πλησιάζει και ανατρέπει το αναμενόμενο. Ερμηνεύει ο Γιάννης Νταλιάνης. Θέατρο Πορεία : Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Τηλέφωνο: 210 8210991. Στις 21:30. Εισιτήρια: 12Euro (Κανονικό), 10Euro (Φοιτητικό, Νεανικό, Ανέργων).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΧΑΪΜ ΝΤΟΤΑΝ ΣΤΟ ΜΕGARON PLU
S
Τον καθηγητή Αρχιτεκτονικής Χαΐμ Ντοτάν (Haim Dotan), πρωτοπόρο στις κατασκευαστικές τεχνικές αιχμής, φιλοξενεί το Megaron Plus, την Πέμπτη, 1/12, στις 19.00. Ο Ισραηλινός δημιουργός και ποιητής, που έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο παγκόσμιο αρχιτεκτονικό τοπίο, θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Το ντιζάιν εμπνέει τη ζωή. Από την καινοτόμο γυάλινη γέφυρα στο Ζανγκτζιατζιέ στο οικονομικό θαύμα του Ζανγκτζιατζιέ της Κίνας», η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την πρεσβεία του Ισραήλ, την Hazlis & Rivas / Tα συνέδρια του Economist και την Babylon Gardens (στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση). Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη Τηλέφωνο: 210 7282333. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται από τις 17:30


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης