Λογοτεχνικός Περίπατος αφιερωμένος στον Αντώνη Σαμαράκη

Λογοτεχνικός Περίπατος αφιερωμένος στον Αντώνη Σαμαράκη

Στα χνάρια του αξέχαστου Έλληνα πεζογράφου

Λογοτεχνικός Περίπατος αφιερωμένος στον Αντώνη Σαμαράκη
   Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture, συνεχίζουν τους Λογοτεχνικούς Περιπάτους, το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016, με ένα αφιέρωμα στον Αντώνη Σαμαράκη που συγκίνησε και συνεχίζει να συγκινεί χιλιάδες αναγνώστες με τον άμεσο και καίριο λόγο του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις πολλές χώρες όπου έχει μεταφραστεί το έργο του.

   Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 10:30 από την οδό Αθηνάς και Αριστογείτονος, απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά, περιοχή του κέντρου της Αθήνας που συνδέεται με τα παιδικά και τα μαθητικά χρόνια του Αντώνη Σαμαράκη.

   Η δεύτερη στάση θα γίνει στην οδό Μητροπόλεως, στη συμβολή με την οδό Νίκης, όπου βρισκόταν το Καφενείο των Παρισίων, στο οποίο σύχναζε ο συγγραφέας και το οποίο συνδέεται ιδιαίτερα με το πρώτο του βιβλίο «Ζητείται ελπίς».
Κλείσιμο

   Η τρίτη στάση θα γίνει στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν, καθώς ο Αντώνης Σαμαράκης, ο συγγραφέας που έδωσε και πήρε τόση αγάπη από τα παιδιά και τους νέους, έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τον θεσμό της Βουλής των Εφήβων.

    Στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες του Περιπάτου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη και να συζητήσουν μαζί του για τη ζωή και για το έργο του Αντώνη Σαμαράκη.

   Λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένου αριθμού θέσεων, για τη συμμετοχή στον Λογοτεχνικό Περίπατο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στον ιστότοπο (http://blog.public.gr/event/logotechnikos-peripatos-afieromenos-ston-antoni-samaraki-public-sintagmatos)




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης