Έργα σπουδαίων Ελλήνων και Κύπριων ζωγράφων στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία

Έργα σπουδαίων Ελλήνων και Κύπριων ζωγράφων στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία

Θα γίνει η πρώτη παρουσίαση επιλεγμένων έργων τέχνης και άλλων εκθεμάτων που θα δημοπρατηθούν στη Λευκωσία στις 6 Δεκεμβρίου

Έργα σπουδαίων Ελλήνων και Κύπριων ζωγράφων στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία
Στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα θα γίνει η πρώτη παρουσίαση επιλεγμένων έργων τέχνης και άλλων εκθεμάτων του Greek Sale της Cypria ενόψει της δημοπρασίας που θα γίνει στη Λευκωσία στις 6 Δεκεμβρίου.

                     
                  Έργο του Νικόλαου Γκύζη
Κλείσιμο


Η παρουσίαση θα διαρκέσει από τις 28 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου και θα δώσει στο αθηναικό κοινό την ευκαιρία να δει σπάνια έργα εμβληματικών ζωγράφών της Ελληνικής και Κυπριακής τέχνης του 19ου και 20ου αιώνα, καθώς και σύγχρονων καλλιτεχνών. Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης σπάνια βιβλία και κοσμήματα. Ανάμεσα τους μια καρφίτσα από διαμάντια και κοράλλι σε σχήμα άνθους, η οποία ανήκε στη θρυλική Μαρία Κάλλας.  
                    
Η συλλογή παρουσιάζει σπάνια έργα των Νικόλαου Γύζη και Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα και δύο αφηρημένες συνθέσεις καλλιτεχνών με κοινές επιδράσεις στο ξεκίνημα τους. Η πρώτη, ανήκει στον διεθνή Pavlos (Dionysopoulos) και είναι μια σπάνια δομική αφηρημένη σύνθεση της πρώτης φάσης της trimmed poster περιόδου του καλιτέχνη.

Η δεύτερη είναι ένας αφηρημένος γεωμετρικός πίινακας μεγάλων διαστάσεων της Καίτης Φασουλιώτου Στεφανίδου. Οι δύο υπήρξαν συμφοιτητές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα με καθηγητή τον Γιάννη Μόραλη και εξελίχθηκαν τα πρώτα χρόνια της πορείας τους μέσα από την αφηρημένη γεωμετρική ως έκφραση του αστικού τοπίου της βιομηχανικής κοινωνίας, επίδραση που δέκτηκαν και οι δύο τα χρόνια που έζησαν στο Παρίσι προτού προχωρήσουν σε διαφορετικούς καλιτεχνικούς προορισμούς και χώρους.

                                     Έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα


Η δεύτερη παρουσίαση των έργων θα γίνει στην The Aleon Gallery, στο Λονδίνο από τις 14 μέχρι τις 20 Νοεμβρίου. Η τρίτη παρουσίαση θα γίνει στη Cypria, στη Λευκωσία από τη 1η μέχρι τη 5η Δεκεμβρίου.

                                       Η καρφίτσα της Μαρίας Κάλλας


Η δημοπρασία θα γίνει στη Cypria στις 6 Δεκεμβρίου.

                                               Έργο του Pavlos




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης