Γεροβασίλη: το Μουσείο Αργυροχοΐας θα βοηθήσει την τοπική κοινωνία

Γεροβασίλη: το Μουσείο Αργυροχοΐας θα βοηθήσει την τοπική κοινωνία

Η συνέργεια της πολιτείας με την αυτοδιοίκηση και με την ιδιωτική πρωτοβουλία, μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης παραγωγικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, τόνισε κατά τον χαιρετισμό της στα εγκαίνια του Μουσείου Αργυροχοΐας στο Κάστρο των Ιωαννίνων η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη

Γεροβασίλη: το Μουσείο Αργυροχοΐας θα βοηθήσει την τοπική κοινωνία
Η συνέργεια της πολιτείας με την αυτοδιοίκηση και με την ιδιωτική πρωτοβουλία, μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης παραγωγικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, τόνισε κατά τον χαιρετισμό της στα εγκαίνια του Μουσείου Αργυροχοΐας στο Κάστρο των Ιωαννίνων η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη, η οποία εκπροσώπησε στην εκδήλωση τον Πρωθυπουργό και τη Κυβέρνηση, εξήρε το έργο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς και υπογράμμισε πως το δίκτυο των θεματικών Μουσείων που έχει δημιουργήσει σε διάφορες περιοχές της χώρας, είναι σχεδιασμένο ώστε τα Μουσεία να συνδυάζουν ενεργά την τοπική κοινωνία, τις οικονομικές δραστηριότητες, την ιστορία και τον πολιτισμό.

Ειδικότερα η κ. Γεροβασίλη αναφερόμενη στην δημιουργία του Μουσείου Αργυροχοΐας επισήμανε: «Έχουμε ένα ιδανικό μοντέλο συνέργιας της πολιτείας, της αυτοδιοίκησης με την ιδιωτική πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στην δύσκολη οικονομικά περίοδο που βρισκόμαστε η πολιτεία οφείλει να αξιοποιεί και να στηρίζει τους καταλύτες της παραγωγικής, κοινωνικής και πολιτιστικής μας ανάπτυξης.

Η τοπική κοινωνία, οι επαγγελματικοί φορείς έχουν μόνο να κερδίσουν από τέτοιες συμπράξεις». Παράλληλα τόνισε πως μπορεί και η χώρα να κερδίσει από την προβολή και την διάδοση των παραδοσιακών τεχνικών στην αργυροχοΐα, στο μετάξι, το μάρμαρο και το λαδί και επανέλαβε ότι ανάλογες συνέργειες είναι απαραίτητες και επιθυμητές, τώρα και ακόμη περισσότερο για το μέλλον.
Κλείσιμο

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως μέσα από τις τέχνες που αναδεικνύονται στα Μουσεία του Δικτύου, το παρελθόν συναντά το μέλλον, καθώς αυτές οι τέχνες κάθε άλλο από ξεχασμένες και ξεπερασμένες είναι. Αντιθέτως, όπως είπε, συμβάλουν στο πολύ σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, την ποιότητα έναντι της ποσότητας. Μάλιστα έκανε αναφορά στην έκθεση με θησαυρούς της Γιαννιώτικης αργυροχοΐας που φιλοξενείται στην Μόσχα, στο πλαίσιο του έτους φιλίας Ελλάδα-Ρωσία 2016 και η διάρκεια της παρατείνεται, λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας και ενδιαφέροντος.

«Οι παραδοσιακές τεχνικές στην επεξεργασία και την κατασκευή, δεν αποτελούν απλά μια ιστορική ανάμνηση, ούτε απλά ένα κρίκο σύνδεσης με το παρελθόν» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι πρέπει να τις γνωρίσουν οι Έλληνες, να έρθουν οι νεότεροι σε επαφή με την δημιουργία, τις παραδοσιακές τεχνικές και τεχνοτροπίες, να τις αγαπήσουν και να τις διατηρήσουν.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό της, η κ. Γεροβασίλη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Μουσείο Αργυροχοίας, θα αναδεχθεί σε μία εστία μάθησης και διάδοσης των τεχνών και των τεχνικών της χώρας μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης