Μελιτζάzz 2016: Ένα πρωτότυπο καλοκαιρινό φεστιβάλ

Μελιτζάzz 2016: Ένα πρωτότυπο καλοκαιρινό φεστιβάλ

Μια γιορτή πολιτισμού με πλήθος και ποικιλία εκδηλώσεων - Διεθνώς αναγνωρισμένη διοργάνωση με τζαζ φιλοσοφία

Μελιτζάzz 2016: Ένα πρωτότυπο καλοκαιρινό φεστιβάλ
Μια ολόκληρη πόλη δονείται στους ρυθμούς της μουσικής, του κινηματογράφου και του αυθεντικού, ζωντανού πολτισμού: Το Μελιτζάzz διοργανώνεται και πάλι στο Λεωνίδιο, την πρωτεύουσα της Τσακωνιάς -και, βέβαια, της μελιτζάνας, από τις 6 έως τις 10 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα αυτού του, αλλιώτικου από κάθε άλλο, καλοκαιρινού φεστιβάλ, περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα -εξού και η ονομασία «Μελιτζάzz 2016 - On the Road». H φετεινή διοργάνωση φιλοδοξεί στο να ταξιδέψει και εξερευνήσει όλες τις γωνιές και την ιστορία της πόλης του Λεωνιδίου. Το φεστιβάλ, που έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στα καθιερωμένα καλοκαιρινά δρώμενα, συνεχίζει για 11η χρονιά να υπόσχεται εκπλήξεις και ανατροπές στους επισκέπτες αυτής της όμορφης αρκαδικής πόλης. Το φεστιβάλ Μελιτζάzz έχει διακριθεί και κατακτήσει τη δική του θέση στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ τοπικού χαρακτήρα με την σφραγίδα Effe Label 2015-2016.

Εφέτος οι «μελιτζαzzίστες», όσοι δηλαδή θα βρεθούν στο Λεωνίδιο στο διάστημα 6-10 Ιουλίου θα γνωρίσουν τα αρχοντικά και τα πυργόσπιτα του Λεωνιδίου, τα οποία μετρούν πάνω από 200 χρόνια ιστορίας. Θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν κάποια από τα παλαιότερα καταστήματα της Ελλάδας που συνεχίζουν να λειτουργούν αδιάλλειπτα ως επιχειρήσεις, ακόμα και για πάνω από 150 χρόνια. Θα γευτούν, φυσικά, λιχουδιές με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα, θα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους (από παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια που θα στηθούν στις γειτονιές του Λεωνιδίου, μέχρι κινηματογράφο με προβολές επιλεγμένων ταινιών για μικρούς και μεγάλους). Και φυσικά, μουσική και χορό: Τζαζ, σουίνγκ, παραδοσιακά, ταραντέλα, έντεχνα, λαϊκά, φανκ και σόουλ.
 
Από την Πέμπτη 6 Ιουλίου το Μελιτζάzz 2016 θα έχει κάνει τη δική του, πολύχρωμη «κατάληψη» στο Λεωνίδιο, με μουσική και αγαπημένες εικόνες -αλλά και γεύσεις που σίγουρα θα μείνουν αξέχαστες σε όποιον δοκιμάσει την εμπειρία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του Μελιτζάzz 2016 μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης