Χοροί και τραγούδια από Κίνα, Αίγυπτο, Βουλγαρία και Κύπρο στην Καρδίτσα

Χοροί και τραγούδια από Κίνα, Αίγυπτο, Βουλγαρία και Κύπρο στην Καρδίτσα

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα που  συνδύαζε χορούς και τραγούδια από τις τιμώμενες χώρες, την Κίνα, τη μεσογειακή Αίγυπτο, τη γειτονική Βουλγαρία, την αδελφή Κύπρο, αλλά και ακούσματα από τη δική μας φιλόξενη χώρα ολοκληρώθηκαν  στην κεντρική πλατεία της πόλης οι εκδηλώσεις της 49ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια.

Χοροί και τραγούδια από Κίνα, Αίγυπτο, Βουλγαρία και Κύπρο στην Καρδίτσα
Σε αυτή τη φιλόδοξη   διοργάνωση, που διοργάνωσε με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία,
η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων 
Ν. Καρδίτσας
το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει επί σκηνής πολλά τοπικά χορευτικά συγκροτήματα  και τα ξένα φιλοξενούμενα συγκροτήματα που ήταν ο Λαογραφικός Όμιλος Λακατάμιας Κύπρου, το Θέατρο τραγουδιού και χορού από την επαρχία Anhui της Κίνας και τα συγκροτήματα  «LUXOR» από την Αίγυπτο και «ΤΡΑΚΙΑ» από τη Βουλγαρία έστειλαν  ένα μήνυμα ενότητας και συναδέλφωσης των λαών.

Κλείσιμο


Ο ποιητής Μανώλης Στεργιόπουλος



Όπως  είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Σωματείων του Νομού Καρδίτσας, ο ποιητής Μανώλης Στεργιόπουλος, «οι τρεις μεγάλες κουλτούρες που συναντήθηκαν  φέτος ήταν  ο κινέζικος δράκος – η φαραωνική Αίγυπτος – η αρχαία Ελλάδα. Η Ασιατική αυτοκρατορία – το αφρικανικό βασίλειο -  η ευρωπαϊκή δημοκρατία. Η φιλοσοφία – ο μυστικισμός – ο πολιτισμός. Το Σινικό Τείχος – Οι Πυραμίδες – Ο Παρθενώνας . Κύκλοι  μεγάλων πολιτισμών. Οι συνεχιστές τους, οι αντιπροσωπείες από την Κίνα και την Αίγυπτο περνούν στην Ευρώπη. Σμίγουν στη σκηνή των 49ων Καραϊσκακείων με την ελληνική παράδοση, τους Βαλκάνιους γείτονες από τη Βουλγαρία και τους ακρίτες της Ευρώπης, τους νησιώτες από την Κύπρο. Τα πολύχρωμα άνθη της Κίνας, η μυσταγωγία των αισθήσεων στους περιστρεφόμενους δερβίσηδες, τα παραστατικά βουλγαρικά μπαλέτα, τους αδελφούς μας από το νησί της Αφροδίτης ; Είναι έμπειροι επαγγελματίες στην τέχνη τους και εμείς είμαστε οι έμπειροι 
ερασιτέχνες της παράδοσης, το εκπαιδευμένο κοινό και οι ντόπιοι θιασώτες των Καραϊσκακείων. Το ερώτημα είναι μόνο ένα : «πώς θα χωρέσουν όλοι εδώ, οι πανηγυριστές των μεγάλων εθνών»; Και η απάντηση βγαίνει αυθόρμητα : «Θα πιαστούν στον κύκλο μας!». Αυτόν τον κυκλωτικό χορό, τον τόσο ελληνικό, αυτή την αγκαλιά που απελευθερώνει, και ξεκουφαίνει».       
Το φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή 
Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας καθώς και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων. Χορηγοί επικοινωνίας : ΕΡΤ 3  - ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης