Μπαλτάς: Είναι αφελληνισμός η ανάθεση του φεστιβάλ σε μια προσωπικότητα διαμετρήματος του Φαμπρ;

Μπαλτάς: Είναι αφελληνισμός η ανάθεση του φεστιβάλ σε μια προσωπικότητα διαμετρήματος του Φαμπρ;

Ο υπ.Πολιτισμού χαρακτηρίζει «ουσιαστική παιδαγωγική διαδικασία» τα... παλλόμενα πέη του Βέλγου καλλιτέχνη - Υπερασπίζεται τον Γιαν Φαμπρ λέγοντας ότι λαμβάνει την κατώτερη αμοιβή που έχει λάβει ποτέ Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ - Επίθεση Μπαλτά σε ΝΔ και Ποτάμι

Μπαλτάς: Είναι αφελληνισμός η ανάθεση του φεστιβάλ σε μια προσωπικότητα διαμετρήματος του Φαμπρ;
«Πολιτιστική μεταρρύθμιση που εμπεριέχει και μια ουσιαστική παιδαγωγική διαδικασία» χαρακτήρισε σήμερα ο
Αριστείδης Μπαλτάς
το πρόγραμμα που πρότεινε ο Γιαν Φαμπρ
για το Ελληνικό Φεστιβάλ, στην απάντηση που εξέδωσε για την κριτική που έχει δεχθεί τα τελευταία 24ωρα από τη
Κλείσιμο
ΝΔ και το
Ποτάμι
αναφορικά με την επιλογή του Βέλγου καλλιτέχνη.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού απάντησε σήμερα με ανακοίνωσή του στην κριτική που δέχθηκε από τα δύο κόμματα σχετικά με τον οργανισμό «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ» κάνοντας λόγο για
«πολιτική ταύτιση που διαφαίνεται πίσω από τη συγχρονισμένη επίθεση που εξαπέλυσαν η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι».

Δείτε παρακάτω την πλήρη απάντηση του κ. Μπαλτά για τα σχόλια του κ. Μητσοτάκη και του κ. Θεοδωράκη

«Με έκπληξη, αλλά κυρίως με λύπη» ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακαλύπτει «την κατάργηση της παρουσίας των Ελλήνων δημιουργών» και «τον αφελληνισμό ενός κατεξοχήν εθνικού, πνευματικού, αλλά και τουριστικού προϊόντος».

Ο «αφελληνισμός» συνίσταται στην ανάθεση της καλλιτεχνικής ευθύνης του Ελληνικού Φεστιβάλ σε μία καλλιτεχνική προσωπικότητα του διαμετρήματος του Γιαν Φαμπρ και στο πρόγραμμα που αυτός πρότεινε, μια πολιτιστική μεταρρύθμιση που εμπεριέχει και μια ουσιαστική παιδαγωγική διαδικασία.

Θα παραμείνει έκπληκτος, αλλά με χαρά αυτή τη φορά, όταν πληροφορηθεί και τα ελληνικά δρώμενα του Φεστιβάλ. Τον παραπέμπουμε στη σημερινή ανακοίνωση του ΔΣ του «Ελληνικού Φεστιβάλ» Α.Ε.

Τον δε διεθνή προσανατολισμό του Φεστιβάλ υποσχέθηκε να διευρύνει ο κ. Γιαν Φαμπρ και μέσα από ένα συστηματικό πρόγραμμα που εκτείνεται σε όλη τη διάρκεια της θητείας του και πρόκειται να συνδέσει στενότερα την ούτως ή άλλως πολύ σημαντική ελληνική καλλιτεχνική παραγωγή με την Ευρώπη και τον κόσμο.

Μετά τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης λυπήθηκε –και αυτός- «αφάνταστα με την αναιτιολόγητη αποπομπή του Γιώργου Λούκου». Δηλαδή Το Ποτάμι θα επιθυμούσε να διατηρούνται στις θέσεις τους διευθυντές δημοσίων οργανισμών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος;

Τέλος, να πληροφορήσουμε τον κ. Θεοδωράκη ότι η αμοιβή του κ. Φαμπρ είναι η κατώτερη αμοιβή που έχει λάβει ποτέ Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ και θα αναρτηθεί στη Διαύγεια από τον αρμόδιο φορέα, όπως και όλες οι αμοιβές των καλλιτεχνικών συντελεστών, κάτι που δεν συνέβαινε ποτέ έως τώρα.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης