Προτάσεις: Πού να βγείτε, τι να δείτε

Προτάσεις: Πού να βγείτε, τι να δείτε

Εκδηλώσεις και παραστάσεις στην Αθήνα

Προτάσεις: Πού να βγείτε, τι να δείτε
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/3
 
ΜΟΥΣΙΚΗ
 
ΟΙ ΧΑΐΝΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
 
Μετά από μια επιτυχημένη περιοδεία στην Ευρώπη οι Χαΐνηδες επιστρέφουν για ακόμα μια φορά στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου. Στην παράσταση των Χαΐνηδων, πεινασμένα άγρια θηρία, παράτολμοι ακροβάτες, σεληνιασμένοι προφήτες, ριψοκίνδυνοι ταξιδευτές, αλλόκοτοι μάγοι, αλογάρηδες τσιγγάνοι, θαλασσοδαρμένοι κουρσάροι και παιγνιδιάρηδες ληστές τεντώνουν στα άκρα το λευκό πανί του χωροχρόνου. Πάνω σ' αυτό χορεύει μια σκιά. Η σκιά της αρχέγονης φλόγας της ύπαρξης. Μαζί τους και ο Κωσταντής Πιστιόλης. Σταυρός Του Νότου: Φραντζή & Θαρύπου 35 Τηλέφωνο: 210 9226975. Στις 22:30. Είσοδος με ποτό: 12Euro.
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κλείσιμο
 
"WE TAKE THE STREETS" - ATHENS EXOTICA REVOLUTION ΣΤΟ ΡΟΜΑΝΤΣΟ
 
Η γειτονιά της Ομόνοιας γιορτάζει με ένα απογευματινό τσιμπούσι που στήνεται στο δρόμο μπροστά από το Ρομάντσο. Μια μουσικογευστική παρέλαση, με κύριους πρωταγωνιστές το Μπαγκλαντές, τη Σενεγάλη, τη Νιγηρία και το Πακιστάν καταλαμβάνει τους δρόμους της πόλης με σκοπό να μας φέρει λίγο πιο κοντά στην εξωτική πλευρά του.
BIOS Ρομάντσο : Αναξαγόρα 3-5 Πλ. Ομονοίας - Μεταξουργείο. Τηλέφωνο: 2167003325. Στις 16:00. Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.
 
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/3
 
 
ΘΕΑΤΡΟ
 
 
"MARIKA'S" ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
 
Με αφορμή την ιστορία της σπουδαίας ερμηνεύτριας Μαρίκας Παπαγκίκα, ο συγγραφέας Νίκος Σταματιάδης γράφει ένα σύγχρονο ελληνικό έργο. Ακολουθώντας τα ίχνη μιας πραγματικής ιστορίας, τρεις ηθοποιοί σε μια σκληρή εποχή όπως η σημερινή, αναζητούν τις χαραμάδες που θα φωτίσουν τις δικές τους ζωές. Η Μαρίκα Παπαγκίκα είναι μόνο η αφορμή. Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης. Μουσική: Νίκος Κυπουργός. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελίτα Κουνάδη, Γιώργος Μακρής, Αντώνης Φραγκάκης. Θέατρο του Νέου Κόσμου: Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Ν. Κόσμος - Κουκάκι, Τηλέφωνο: 210 9212900. Τετάρτη έως Σάββατο : 21:15, Κυριακή: 19:00. Γενική είσοδος: 12Euro.
 
 
"ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ;" ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΛΗΤΩΣ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ
 
Η περφόρμανς "Σε γνωρίζω;" παρουσιάζει μέσα από μια σημερινή ματιά τον «Ύμνο εις την Ελευθερία» του Δ. Σολωμού. Ο Ύμνος ερμηνεύεται ολόκληρος από την Η. Σπανού, συνοδευμένος από τρία τραγούδια που λειτουργούν ως "χορικά" σε αυτή την επική σύνθεση. Η ερμηνευτική προσέγγιση στο δημοφιλέστερο ποίημα της νεοελληνικής γραμματείας στηρίζεται στην ερμηνεία της "καθαρής" ποίησης του Σολωμού και στην μελέτη του κλασικού. Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού: Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 4 (5ος όροφος), Τηλέφωνο: 2103222144, Στις 12:00. Είσοδος: 8Euro.
 
 
"ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ" ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ VAULT
 
O Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει για πρώτη φορά στο θέατρο τη νουβέλα της Σώτης Τριανταφύλλου "Μηχανικοί Καταρράκτες", σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη. Ο Σαλ, ένας νεαρός άντρας από το Μεκάνικ Φολς, αποφασίζει να γίνει απρόβλεπτος απέναντι στην "κανονικότητα" διασχίζοντας τη χώρα με προορισμό τη Τιχουάνα στο Μεξικό, όπου σκοπεύει να υποβληθεί σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου και να μεταμορφωθεί στον αληθινό του εαυτό, τη Σάλλυ. Παίζουν οι: Μαρία Κοντοδήμα, Ορέστης Τρίκας, Βαγγέλης Πιτσιλός κ.α.Πολυχώρος Vault : Μελενίκου 26, Γκάζι , Τηλέφωνο: 2130356472, Σάββατο: 21:00. Κυριακή: 18:00. Εισιτήρια- Κανονικό: 15Euro, Μειωμένο: 10Euro Φοιτητές / Μαθητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) /Συνταξιούχοι.
 
 
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 27/3
 
 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
 
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, Κυριακή 27 Μαρτίου, αφιερώνει την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στους νέους ηλικίας 18 έως 28 ετών και τους προσκαλεί να την απολαύσουν με ελεύθερη είσοδο. Σημειώνεται ότι παράσταση θα παρουσιάζεται στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά έως 17 Απριλίου. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ηρώων Πολυτεχνείου 32 και Βασιλέως Γεωργίου, Πειραιάς. Στις 19.00. Τα εισιτήρια εισόδου για την παράσταση της 27ης Μαρτίου θα διανέμονται από το ταμείο του ΔΘΠ με σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες: Τηλ.: 210 4143 310 - 210 4143 320.
 
ΜΟΥΣΙΚΗ
 
40 DJS ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗ "ΦΛΟΓΑ" ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
 
Με στόχο την οικονομική στήριξη του συλλόγου "Φλόγα" (Σύλλογος γονιών παιδιών και εφήβων με νεοπλασματική ασθένεια), 40 γνωστοί DJs ενώνουν τις δυνάμεις του για τέταρτη χρονιά σε ένα μεγάλο πάρτυ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου, στο Γκάζι. Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 15.00 το μεσημέρι και θα διαρκέσει έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, θα δοθούν για τους σκοπούς της Φλόγας. Tramp : Βουτάδων 36 & Τριπτοπολέμου, Γκάζι, Τηλέφωνο: 2103416345. Είσοδος: 7Euro με ποτό.
 
 
ΔΕΥΤΕΡΑ 28/3
 
ΜΟΥΣΙΚΗ
 
 
"ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΦΩΤΙΑ" ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
 
O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το International Foundation for Greece (IFG) διοργανώνουν μία μοναδική συναυλία για τη στήριξη των προσφύγων που φθάνουν καθημερινά στη χώρα μας, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) για την κάλυψη των αναγκών της προσωρινής διαμονής τους. Καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιάννης Κότσιρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Περρής, Μάριος Φραγκούλης συμπράττουν με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων σε μουσική διεύθυνση Χρήστου Χαλκιά και ενώνουν τις φωνές τους δίνοντας το παρών αφιλοκερδώς σε αυτή την εκδήλωση που έχει στόχο να ενδυναμώσει την αλληλεγγύη και να συμβάλλει στην κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων για την περίοδο που θα παραμείνουν στη χώρα μας. Παρουσίαση και σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Λιγνάδης. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το τραγούδι "Πατρίδες που έγιναν φωτιά" σε στίχους Μάνου Ελευθερίου και μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 20:30. Εισιτήρια- Φοιτητικό: Euro9, Ζώνη Γ: Euro12, Ζώνη Β: Euro25, Ζώνη Α: Euro35, Διακεκριμένη Ζώνη: Euro65.
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ "Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΗΣ"
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου και τιμώντας τη μνήμη του Μιλτιάδη Χουρμούζη, θεατρικού συγγραφέα και βουλευτή Φθιώτιδας (1851-1856), διοργανώνει ειδική εκδήλωση, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής . Για τον βίο και το έργο του Μιλτιάδη Χουρμούζη θα μιλήσει ο κ. Γρηγόρης Ιωαννίδης, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κριτικός θεάτρου. Αποσπάσματα από τα έργα του Χουρμούζη θα αποδώσουν οι ηθοποιοί Ιωάννης Παπαζήσης, και Ευδοκία Ρουμελιώτη καθώς και ο βουλευτής και ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος. Τραγούδια της γενέτειρας του Χουρμούζη Κωνσταντινούπολης θα ερμηνεύσουν, με συνοδεία μουσικής, οι Θεοδοσία Στίγκα, Χάικ Γιαζιτζιάν, Μάνος Κουτσαγγελίδης και Φώτης Τσορανίδης. Αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων: Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 22, Τηλέφωνο: 2103692412, 2103692292. Στις 19:00. Είσοδος ελεύθερη.
 
 
IN PROGRESS FEEDBACK FESTIVAL 2016 "ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ / URBAN SURPRISES"
 
Το In Progress Feedback Festival 2016 επιστρέφει και φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, με ανανεωμένο χαρακτήρα και έτοιμο να... βγει στους δρόμους! Γνωστά σημεία της πόλης αλλάζουν για λίγο χαρακτήρα και από τις 28 Μαρτίου ως τις 25 Απριλίου, γειτονιές της Αθήνας γεμίζουν χαμόγελα, φαντασία, ρυθμό, δημιουργικότητα. Το φεστιβάλ του Κινητήρα είναι φέτος αφιερωμένο στις όμορφες εκπλήξεις που μπορούν να (μας) συμβούν στο καθημερινό, αστικό τοπίο. Έξι site-specific έργα παρουσιάζονται ξαφνιάζοντας θετικά σε διαφορετικά σημεία της πόλης, σε χώρους αναμονής επιβατών, σε πλατείες, σε δρόμους, σε λιμάνια. Στο In Progress Feedback Festival αυτή τη χρονιά συμμετέχουν και δύο resident artists [Tomas Danielis, Claire Huber], οι οποίοι θα φιλοξενηθούν και θα εργαστούν στον Κινητήρα, ενώ οργανώνεται πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων στον ίδιο χώρο: σεμινάρια, εργαστήρια, προβολές ταινιών και διαλέξεις. Καθημερινά: 00:00 με 23:59. Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ.
 
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΜΕΝΙΔΗ ΣΤΑ PUBLIC ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, στις 21.00, ο Χρήστος Χωμενίδης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο στα Public Συντάγματος. Μετά την επιτυχία του μυθιστορήματος «Νίκη», που βραβεύτηκε μεταξύ άλλων και με το Βραβείο Ελληνικού Μυθιστορήματος στα Βραβεία Βιβλίου Public 2015, ο Χρήστος Χωμενίδης επιστρέφει με ένα νέο μυθιστόρημα με τίτλο «Νεαρό άσπρο ελάφι». Είσοδος ελεύθερη.
 
 
ΤΡΙΤΗ 29/3
 
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
 
ΧΛΟΗ GEITMANN-ΑΚΡΙΘΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "22"
 
Την Τρίτη 29 Μαρτίου η γκαλερί "7" παρουσιάζει την νέα φωτογραφική δουλειά της Χλόης Geitmann-Ακριθάκη με τίτλο "22". Η διαδρομή του τραμ 22 [διάρκειας 60΄] που διασχίζει την πόλη της Πράγας από τη μια άκρη στην άλλη, περνώντας μέσα από το ιστορικό κέντρο, τα γνωστά αξιοθέατα αλλά και από άγνωστες για τους τουρίστες περιοχές, υπήρξε η πηγή έμπνευσης για τη σειρά των φωτογραφιών [ έγχρωμες και ασπρόμαυρες] που θα παρουσιάσει η καλλιτέχνις. Χάρτης Gallery 7: Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου. Τηλέφωνο: 2103612050. Είσοδος ελεύθερη.
 
ΘΕΑΤΡΟ
 
"ΕΞΙ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ
 
Το Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα φιλοξενεί στην κεντρική σκηνή τη μουσικοθεατρική παράσταση "Έξι μονόλογοι και ένα ποίημα". Την παράσταση ανεβάζει μία ομάδα νέων, ερασιτεχνών ηθοποιών που σκοπός τους είναι να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για το πρόβλημα της προσφυγιάς. Κείμενα, σκηνοθεσία: Αλεξάνδρα Καραμάνη
Μουσική επιμέλεια: 'Αννα Καπόνε Πάπας. Παίζουν: Δημήτρης Βλαστάρης, Κατερίνα Μπλεμπουτζάκη, Λάμπρος Μακρής κ.α. Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα: Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, Φάληρο, Τηλέφωνο: 2104816200. Στις 20:00. Είσοδος με προσφορά τροφίμων ή ρούχων (θα μοιραστούν στους καταυλισμούς των προσφύγων).
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 30/3
 
ΜΟΥΣΙΚΗ
 
 
Η ΚΑΜΕΡΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ «REQUIEM» ΚΑΙ «STABAT MATER» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
 
Ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, ένας από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης ιστορικής ερμηνευτικής στην Ελλάδα, διευθύνει την Καμεράτα σε δύο εμβληματικά έργα θρησκευτικής μουσικής: το μυστηριακό "Requiem" του Μότσαρτ και το περίφημο "Stabat mater" του Περγκολέζι. Μαζί τους συμπράττουν η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου και η Ιταλίδα μέτζο, Romina Basso. Η Καμεράτα θα παρουσιάσει τα δύο έργα με όργανα εποχής, ζωντανεύοντας τους απόκοσμους ήχους του παρελθόντος. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 20:30.Εισιτήρια- Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: Euro7,5, Πολύτεκνοι, 65+: Euro9,5, Ζώνη Γ: Euro14, Ζώνη Β: Euro25, Ζώνη Α: Euro35, Διακεκριμένη Ζώνη: Euro50.
 
 
 
O ΤΖΟΒΑΝΝΙ ΓΚΟΥΙΝΤΙ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
 
Ήχος με σολιστικά μέρη που κόβουν την ανάσα, κομμάτια που βασίζονται στα μπλουζ, μεταλλασσόμενα σε φόρμες "μεταφυσικής ομορφιάς", αναφορές σε κλασικούς Ρομαντικούς μουσουργούς (Chopin) και θρύλους της τζαζ (Thelonious Monk, Lennie Tristano). Από νεαρή ηλικία, ο πιανίστας Τζοβάννι Γκουίντι έδειξε επίπεδο και ικανότητες έμπειρου μουσικού. Στην εμφάνισή του στη Στέγη θα τον συνοδεύσουν δύο κορυφαίες προσωπικότητες της σύγχρονης τζαζ, ο Τζιανλούκα Πετρέλλα και ο Λουί Σκλαβίς. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών : Λεωφόρος Συγγρού 107-109 , Ν. Κόσμος, Τηλέφωνο: 2130178000. Στις 21:00. Εισιτήρια- Κανονικό: 15Euro / 7Euro Ζώνη ΤετARTης, Μειωμένο ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 10Euro, Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9Euro, ΑΜΕΑ & 'Ανεργοι: 5Euro, Συνοδός ΑΜΕΑ: 10Euro.
 
 
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗ- ΚΑΛΑΜΑΡΗ «ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ» ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
 
Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής προσκαλούν το κοινό
στην παρουσίαση του βιβλίου της χιώτισσας συγγραφέα Ειρήνης Νικολάκη-Καλαμάρη
«ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ» την Τετάρτη, 30 Μαρτίου, στις 19.00. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Σαράντος Ι. Καργάκος, ιστορικός-συγγραφέας και Νίκος Χρ. Αλιπράντης, φιλόλογος-συγγραφέας, διευθυντής του περιοδικού Παριανά. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Νατάσσα Μύττα. Αίθουσα Λόγου - ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, Πεσμαζόγλου 5. Πληροφορίες 210 3809712. Είσοδος ελεύθερη.
 
 
ΠΕΜΠΤΗ 31/3
 
ΘΕΑΤΡΟ
 
 
"ΞΕΝΟΙ" ΤΟΥ ΣΕΡΤΖΙ ΜΠΕΛΜΠΕΛ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
 
Ένα σημαντικό, σύγχρονο έργο, από τον γνωστό Ισπανό συγγραφέα Σέρτζι Μπελμπελ, με θέμα τη "διαφορετικότητα" και τη διαχρονική ανάγκη των ανθρώπων για συνύπαρξη, αποδοχή και αλληλοκατανόηση, τόσο μέσα στο στενό περιβάλλον της οικογένειας όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνίας. Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης. Παίζουν: Εμίλ Γκριγκόροφ, Λυδία Κονιόρδου, Μαρσέλα Λένα κ.α. Εθνικό Θέατρο - Θέατρο Rex: Πανεπιστήμιου 48, Τηλέφωνο: 2103301881. Στις 21:00.Εισιτήρια- 15Euro κανονικό, 10Euro φοιτητικό, Πέμπτη ενιαία τιμή 13Euro.
 
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ -ΕΚΘΕΣΗ "Y.ST.RD" ΣΤΗ ΓΚΑΛΕΙ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ
 
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο "y.st.rd". Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Ο τίτλος της έκθεσης μεταγράφει την αναστοχαστική διάθεση του εικαστικού. Τα αρχικά του τίτλου είναι η επιλεγμένη, από τον εικαστικό, συντομογραφία της αγγλικής λέξης "Yesterday". Ο Χριστόπουλος συνθέτει την προσωπική του τοπογραφία ώστε να κατασκευάσει τον εικαστικό και εννοιολογικό του χάρτη. Το έργο τέχνης μετατρέπεται σε τόπο στοχασμού. Τα έργα είναι η απεικόνιση των αναζητήσεών του πάνω στην τέχνη και στην ιστορία της. Εγκαίνια: Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, στις 20.00. Γκαλερί Ζουμπουλάκη : Πλατεία Κολωνακίου 20, Τηλέφωνο: 2103608278. Είσοδος ελεύθερη.
 
 
 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΣΜΟΥΛΑΚΗΣ- ΕΚΘΕΣΗ "THE EATER AND THE EATEN" ΣΤΟ THE BREEDER
 
 
«Διαρρηγνύοντας τα όρια ανάμεσα στο γνωστό και το άγνωστο, την αφαίρεση και την αναπαράσταση, ο Αλέξανδρος Βασμουλάκης παρουσιάζει αποδομημένες φιγούρες μέσα από μια διαδικασία συνεχών μεταμορφώσεων και ένα συνονθύλευμα γραμμών και χρωμάτων. Τα ζωγραφικά του έργα απεικονίζουν διάσπαρτα αυτοαναπαραγόμενα όντα που εμπλέκονται σε ένα ατέρμονο παιχνίδι μιας "εικαστικής διελκυστίνδας", όπου νικητές και ηττημένοι υποδύονται κοινούς ρόλους» αναφέρει η Ιστορικός Τέχνης Ελλη Παξινού.
Εγκαίνια: Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, 8-10μμ. The Breeder : Ιάσονος 45 , Μεταξουργείο, Τηλέφωνο: 2103317527. Είσοδος ελεύθερη.
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
ΗΜΕΡΙΔΑ «DESIGN FOR GROWTH» ΣΤΗ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ
 
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS, την ημερίδα Design for Growth. Από το σχεδιασμό στην ανάπτυξη, μια αναλυτική συζήτηση μεταξύ διακεκριμένων designers και σχεδιαστικών ομάδων της Αθήνας σχετικά με το πόσο σημαντικός είναι ο αυθεντικός σχεδιασμός για την πολιτισμική αλλά και οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας. Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν οι: Ηλίας Γιαννόπουλος (fixers.gr), Μιχάλης Γεωργίου (G Design Studio), Γιάννης Γκίκας (Yiannis Ghikas Design), Μανώλης Ηλιάκης (Yolkstudio),Ρομίνα Καραμανέα και Κώστας Μπίσας (Papairlines). Μετά το τέλος των εισηγήσεων, τη συζήτηση και το κλείσιμο της ημερίδας, ακολουθεί η παρουσίαση του CandleHandle, του κηροπήγιου που σχεδίασε ο Γιάννης Γκίκας για το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, και της νέας σειράς χρωμάτων στο Industrial Gas Museum Shop (κτίριο Νέο Υδαταέριο).Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548. Στις 17:30. Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης