Πέθανε ο σπουδαίος Bρετανός ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν

Πέθανε ο σπουδαίος Bρετανός ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν

Ο καθηγητής Σνέιπ από τη σειρά των ταινιών «Χάρι Πότερ», ο Σερίφης του Νότιγχαμ στον «Ρομπέν των Δασών» με τον Κέβιν Κόστνερ και ο πρώτος... κακός του «Πολύ σκληρός για να πεθάνει», άφησε την τελευταία του πνοή, χτυπημένος από τον καρκίνο

Πέθανε ο σπουδαίος Bρετανός ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν
Πέθανε ο σπουδαίος Βρετανός ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν, στα 69 του χρόνια, χτυπημένος από τον καρκίνο, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. 

Ο αγαπημένος ηθοποιός είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός από το ρόλο του ως «κακός» στην πρώτη ταινία της κινηματογραφικής σειράς «Πολύ σκληρός για να πεθάνει», ενώ... λατρεύτηκε από εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, όταν έπαιξε και τον καθηγητή Σνέιπ, στη σειρά ταινιών με ήρωα τον μάγο «Χάρι Πότερ». 

Από το «Πολύ σκληρός για να πεθάνει»

Κλείσιμο

Ως καθηγητής Σνέιπ, στις ταινίες του Χάρι Πότερ


Αν και παραγνωρισμένος σε σχέση με διασημότερους συναδέλφους του, ο εκλιπών ήταν ένας τους σπουδαιότερους ηθοποιούς παγκοσμίως, με εξαιρετικούς ρόλους στο ενεργητικό του, τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο.

Ο Ρίκμαν «πηδούσε» από την κωμωδία στο δράμα με εξαιρετική ευκολία. Οι παλαιότεροι τον θυμούνται από την βρετανική τηλεοπτική σειρά «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», όπου πρωτοεμφανίστηκε, το 1978. 

Η μεγάλη του ευκαιρία για διεθνή καριέρα ήταν το «Πολύ σκληρός για να πεθάνει», τo 1988, όπου πραγματικά ερμήνευσε εξαιρετικά έναν αδίστακτο, κυνικό τρομοκράτη, που έρχεται αντιμέτωπος με τον αστυνομικό Τζον ΜακΛέιν (Μπρους Γουιλις).

Μία ακόμη από τις εξαιρετικές του ταινίες, αν και όχι τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό, είναι και το «Truly, Madly, Deeply» -μια ερωτική κομεντί, όπου υποδύεται ένα φάντασμα.

Ένας από τους πιο αξιοσημείωτους ρόλους στην καριέρα του, ωστόσο, για τον οποίο κέρδισε και το βραβείο BAFTA (το βρετανικό Όσκαρ) το 1991, είναι ως σερίφης του Νότιγχαμ στον «Ρομπέν των Δασών», όπου... έκλεψε την παράσταση από τον πρωταγωνιστή και την παρτενέρ του, Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο.

Αξιομνημόνευτος υπήρξε και ο ρόλος του στο φιλμ «Λογική και Ευαισθησία» του Ανγκ Λι, με πρωταγωνίστρια την Έμα Τόμσεον και μια πολύ νέα, τότε, Κέιτ Γουίνσλετ. 

Χαρακτηριστικός, επίσης, είναι ο ρόλος του Άλαν Ρίκμαν στο «Love Actually», την ταινία-σταθμό των ερωτικών κομεντί, με την οποία... μεγάλωσαν γενιές και γενιές κινηματογραφόφιλων.

Ο Ρίκμαν, σε ένα ρόλο «έξω από τα νερά του», τα καταφέρνει παρ' όλα αυτά περίφημα, καθώς υποδύεται τον... άτακτο σύζυγο της Έμα Τόμσον, που επιχειρεί να την απατήσει με τη νεαρή βοηθό του στο γραφείο.  

Η τελευταία του παρουσία ήταν ως βασιλιάς King Louis στην ταινία A Little Chaos, το 2015, όπου ξαναβρέθηκε στην σκηνή με την Κέιτ Γουίνσλετ.

Από τη θεατρική εκδοχή των «Επικίνδυνων Σχέσεων», μέχρι και τις τελευταίες παραστάσεις, o Ρίκμαν ήταν για δεκαετίες μέλος του Royal Shakespeare Company, έπαιξε Ίψεν μαζί με την Φιόνα Σο, αλλά και σύγχρονο θέατρο, σκηνοθετώντας παραστάσεις που «ανέβηκαν» στη σκηνή του Almeida Theatre. 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης