Οι γυναίκες στη ζωή του David Bowie

Οι γυναίκες στη ζωή του David Bowie

Δεν ήταν μόνο μουσική ιδιοφυία - Ο Bowie άφησε επόχη για την ερωτικά απελευθερωμένη του στάση και την ακόρεστη διάθεσή του για σεξ

Οι γυναίκες στη ζωή του David Bowie
Δεν ήταν ποτέ μυστικό πως ο David Bowie είχε τεράστιες σεξουαλικές ορέξεις. Ο μεγάλος σταρ λάτρευε το σεξ και όπως είχε πει ο ίδιος, «δεν ήξερα για καιρό τι είμαι, ήξερα τι ήθελα». 

Μία από τις βιογραφίες του Bowie, που κυκλοφόρησε το 2014, περιγράφει τον σταρ ως έναν άνδρα με αχαλίνωτη διάθεση.

Στο Λος Άντζελες το 1972, ακριβώς μετά από μια συναυλία του ως Ziggy Stardust, ένας dj και μεγάλος φαν του Bowie, έκανε ένα πάρτι. Ο σταρ καθόταν στην άκρη του δωματίου, παρατηρώντας τον κόσμο. Στο κέντρο του σαλονιού, ένα ζευγάρι χόρευε. Ο Bowie είχε «καρφωθει» στο κορίτσι που λικνιζόταν αισθησιακά. Όταν η μουσική σταμάτησε, πλησίασε τον άνδρα (τον οποίο γνώριζε ήταν παραγωγός) και τον ρώτησε: «Είσαι ζευγάρι μαζί της;». Όταν ο παραγωγός του είπε όχι, τον ξαναρώτησε: «Είσαι ερωτευμένος μαζί της»; όταν και η δεύτερη απάντηση ήταν όχι, τότε ο Bowie, ένας πραγματικός τζέντελμαν που δεν θα έκλεβε την κοπέλα κανενός, γύρισε στην κοπέλα και είπε «Γεια σου, με λένε David Bowie. Θέλεις να έρθεις στο μπάνιο μαζί μου;».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ζευγάρι έμεινε στην τουαλέτα αρκετή ώρα, έχοντας απ' έξω τρεις τρανσέξουαλς που χτυπούσαν την πόρτα λέγοντας στον Bowie: «Ανοιξε μας μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα από αυτήν».

Ο Bowie, πέραν την μουσικής του ιδιοφυίας άφησε ιστορία για την σεξουαλικά απελευθερωμένη του στάση στα πάντα, πολύ πριν να είναι αποδεκτό.

Την δεκαετία του '70, ο Bowie δήλωνε γκέι, όταν ακόμα και ο Elton John δήλωνε straight, παίζοντας με τις δηλώσεις του και προκαλώντας τον διεθνή τύπο και τους απανταχού πουριτανούς. Λίγα χρόνια μετά το διόρθωσε σε «bisexual» και τα τελευταία χρόνια σε straight.

Φυσικά δεκάδες οι μαρτυρίες και οι φήμες, που τον θέλουν να λατρεύει τα δύο φύλα εξίσου: από άνδρες μάνατζερ, τραγουδιστές όπως ο Iggy Pop και ο Mick Jagger, αλλά και μοντέλα, ηθοποιούς και σταρ όπως η Τίνα Τέρνερ, η Νίνα Σιμόν, η χήρα του Τσάρλι Τσάπλιν Ούνα (22 χρόνια μεγαλύτερη του τότε), η Ρονι Σπέκτορ από τις Ρονέτς, μοντέλα όπως η Λούλου ή η Αμαντα Λιαρ, καθώς και η Σούζαν Σαράντον.

O Keith Richards, η Tina Turner και ο Bowie.


Ο ίδιος είχε δηλώσει πως «ήμουν τελείως ελεύθερος. Την έπεφτα σε όλους. Πέρασα υπέροχα, διαβολικά, διασκεδαστικά χρόνια». Μεγαλωμένος από μια ψυχρή μητέρα και έναν πατέρα που ήταν δοτικός και γλυκός, ο Bowie μεγάλωσε με αυτοπεποίθηση και οι γυναίκες σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τον λάτρευαν.

Άλλωστε το χαρακτηριστικό του προσώπου του, με τα δύο διαφορετικά μάτια, δεν είναι γενετική ανωμαλία, αλλά αποτέλεσμα καυγά, όταν ο David έφαγε μπουνιά από έναν άλλο έφηβο επειδή τα έφτιαξε με την πρώην κοπέλα ενός φίλου του.

Tα διαφορετικά του μάτια


Ενας από τους πρώτους του μάνατζερ, ο Ken Pitt, είχε δημόσια δηλώσει, πόσο ερωτευμένος ήταν μαζί του και πως ο Bowie, με τον οποίο έμεναν μαζί για ένα διάστημα, χωρίς να ενδίδει, τον προκαλούσε κυκλοφορώντας γυμνός μέσα στο σπίτι. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της γοητείας που ασκούσε σε όλους: σπουδάσε "μιμητική" με τον πρώην χορεύτή αισθησιακών σόου Λίντσει Κέμπ, με τον οποίο έβγαινε, ενώ παράλληλα εβγαινε με την κολλητή του Νατάσα Κορνιλοφ. Η Νατάσα πήρε βαρβιτουρικά και ο Κεμπ έκοψε τις φλέβες του.

Ο Bowie, γνώρισε την πρώτη του γυναίκα Angie το 1969, αποκαλύπτωντας σε μετέπειτα συνέντευξη οτι γνωρίστηκαν γιατί έκαναν σεξ με τον ίδιο άνδρα. Σύμφωνα με διάφορες φήμες, το σπίτι των Bowie, ήταν άντρο οργίων, τα οποία διοργάνωνε η σύζυγος του Angie επάνω σε ένα μεγάλο κρεβάτι  καλυμένο με γούνες.

Όλα άλλαξαν όταν γνώρισαν τον Iggy Pop, με τον οποίο ο Bowie, μετακόμισε στο Βερολίνο. Σταμάτησε τα ναρκωτικά και το 1980 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου ξεκίνησε να ασχολείται με τον κινηματογράφο πιο εντατικά. Κάπου στο 1983 γύρισε την ταινία The Hunger. Στα πλατό της ταινίας, γνώρισε την συμπρωταγωνίστρια του, Susan Sarandon την οποία είχε αποκαλέσει «απόλυτο δυναμίτη». Η σχέση κράτησε τρία χρόνια και την παραδέχτηκε η ίδια η Sarandon μόλις πριν τρια χρόνια. 

Με την Sarandon


Θα συνεχίσει με την κληρονόμο της περιουσίας Γκίνες, μετά θα τρέχει πίσω από την φούστα της χορεύτριας Melissa Hurley, η οποία ως τότε ήταν σύμφωνα με τον ίδιο ο έρωτας της ζωής του. Η έντονη σχέση και οι καυγάδες θα οδηγήσουν σε χωρισμό.

Με την χορεύτρια Melissa Hurley. 


Ένα μήνα μετά θα γνωρίσει την Ιμάν με την οποία παρέμεινε σε μονογαμική σχέση για 22 χρόνια, μέχρι τον θάνατο του. 

Πρόσφατη φωτογραφία του με την Iman.




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης