«Μανόλης Αναγνωστάκης: Ο ποιητής και η πολιτεία του»

«Μανόλης Αναγνωστάκης: Ο ποιητής και η πολιτεία του»

Ένα αφιέρωμα στον Μανόλη Αναγνωστάκη με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατό του Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 Ώρα 19:00 Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας 

«Μανόλης Αναγνωστάκης: Ο ποιητής και η πολιτεία του»
Συντονίζει η Χριστίνα Ντουνιά Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στην Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατο του Μανόλη Αναγνωστάκη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιμά τη μνήμη του μεγάλου ποιητή και οργανώνει την 9η Δεκεμβρίου Εκδήλωση ενταγμένη στο πλαίσιο του Megaron Plus.

Στην εκδήλωση μνήμης θα συμμετέχουν και θα μιλήσουν: για την σατιρική ποίηση του Μανόλη Αναγνωστάκη ο καθηγητής της Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ευριπίδης Γαραντούδης, για τη λογοτεχνική κριτική του ο ποιητής και κριτικός Νάσος Βαγενάς, για την υπόλοιπη συγγραφική δραστηριότητά του ο μελετητής λογοτεχνίας Γιώργος Ζεβελάκης.

Τέλος, ο σκηνοθέτης και πεζογράφος Λάκης Παπαστάθης θα μιλήσει για τις συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει ο ποιητής στην τηλεοπτική εκπομπή «Παρασκήνιο», ενώ παράλληλα θα υπάρχει προβολή αποσπασμάτων από αυτές τις συνεντεύξεις, με τον Μανόλη Αναγνωστάκη να μιλά για την τέχνη του και την εποχή του. Την εκδήλωση θα συντονίσει η καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, Χριστίνα Ντουνιά. Την Εκδήλωση επιμελείται ο Νάσος Βαγενάς.

Κλείσιμο
 Η είσοδος στη διάλεξη είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.

Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης