Θάνος Μικρούτσικος : «Γέννημα της Δύσης το Ισλαμικό Κράτος»

Θάνος Μικρούτσικος : «Γέννημα της Δύσης το Ισλαμικό Κράτος»

Συνέντευξη του Θάνου Μικρούτσικου στο 7ο τεύχος του περιοδικού "Πρακτορείο"

Καλαμάτα: Συλλήψεις αλλοδαπών για πλαστογραφία
Η ανθρωπότητα ζει μια βαρβαρότητα, δηλώνει στο 7ο τεύχος του «Πρακτορείου» ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, αναφερόμενος σε non paper της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα με το οποίο από το 2007 έως το 2013, 88 άτομα στον πλανήτη είχαν όσα χρήματα έχουν 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Επίσης, στο νέο τεύχος του «Πρακτορείου», υπάρχει ρεπορτάζ για το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, τη Ροτόντα, η οποία ανοίγει και πάλι για το κοινό πριν τα Χριστούγεννα.

«Το Πρακτορείο» συνομίλησε με τον Θάνο Μικρούτσικο για μια σειρά θεμάτων, με κυρίαρχα αυτά που άπτονται της επικαιρότητας. Όπως η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. «Για να είμαι απολύτως σαφής και για να μην υπάρξει η παραμικρή παρεξήγηση, θεωρώ αυτό που έγινε στο Παρίσι απολύτως αποτρόπαιο, φασιστικό στην πιο ακραία εκδοχή του. Έτσι κι αλλιώς είμαι εναντίον της τρομοκρατίας, θεωρώ πως κανένα πρόβλημα, όσα δίκια και να έχεις, δεν λύνεται με την τρομοκρατία, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τρομοκρατία εναντίον αθώων θυμάτων, εναντίον απλού κόσμου που πηγαίνει σε ένα εστιατόριο, σε ένα μπαρ, σε ένα θέατρο ή σε έναν αθλητικό αγώνα» τονίζει, μιλώντας παράλληλα και για τις αιτίες αυτού του φαινομένου.

Κλείσιμο
«Δεν θέλω να κάνω "ιστορία" με την έννοια να ξεκινήσω από τις σταυροφορίες, από την αγγλική, ολλανδική, πορτογαλική, γαλλική, ισπανική, γερμανική αποικιοκρατία, όταν επί περίπου χίλια χρόνια οι πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης επί της ουσίας εξαφάνισαν ολόκληρους λαούς, παίρνοντας τον εθνικό τους πλούτο και σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους. Θα μιλήσω για τα τελευταία χρόνια, υποβάλλοντας κάποιες ερωτήσεις. Ποιοι ήταν αυτοί που χρηματοδότησαν τους Ταλιμπάν τη δεκαετία του '80 με όπλα και χρήματα; Οι Αμερικανοί για να βάλουν τους Ταλιμπάν εναντίον της τότε ΕΣΣΔ. Από πού ξεπήδησε η Αλ Κάιντα; Από τους Ταλιμπάν. Ποιος ήταν ο αρχηγός της Αλ Κάιντα; Ο Οσάμα μπιν Λάντεν. Η οικογένεια του μπιν Λάντεν με ποια αμερικανική οικογένεια είχε συνεργασία; Με την οικογένεια Μπους. Ποιος εξόπλισε τον τύραννο Σαντάμ με όπλα τελευταίου τύπου; Οι Αμερικανοί για να κάνει τον πόλεμο με τον Ιράν. Ποιος διέλυσε το κράτος του Ιράκ και το ένα τρίτο βρίσκεται στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους; Οι Αμερικανοί ψάχνοντας να βρουν τα περίφημα όπλα που δεν βρέθηκαν ποτέ στις αρχές του 2000. Ποιος διέλυσε τη Λιβύη του τύραννου Καντάφι; Οι Αμερικανοί με τους Ευρωπαίους με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το κράτος της Λιβύης να μην υπάρχει, παρά μόνο τέσσερις φυλές κι ένα κομμάτι να είναι πάλι στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους. Τέλος, ποιος εξόπλισε με χρήματα και όπλα την αντιπολίτευση του Άσαντ; Οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί. Ποια ήταν η κύρια δύναμη της αντιπολίτευσης του Άσαντ; Το Ισλαμικό Κράτος. Συνεπώς εδώ έχουμε μία ιστορία η οποία έχει αιτίες και θα έλεγα ότι σπείρανε και θερίζουν ανέμους και θύελλες» εξηγεί.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης