Ελληνίδα καλλιτέχνις περιπλανιέται στη Νέα Υόρκη φορώντας ένα πορτοκαλί σωσίβιο

Ελληνίδα καλλιτέχνις περιπλανιέται στη Νέα Υόρκη φορώντας ένα πορτοκαλί σωσίβιο

Για να υπενθυμίσει τον πόλεμο στην Συρία και την προσφυγική κρίση

Ελληνίδα καλλιτέχνις περιπλανιέται στη Νέα Υόρκη φορώντας ένα πορτοκαλί σωσίβιο
Μία Ελληνίδα που ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη, η Georgia Lale, κατάφερε να στρέψει επάνω της το ενδιαφέρον των διεθνών Μέσων, όταν αποφάσισε να κυκλοφορήσει στους δρόμους, φορώντας ένα πορτοκαλί σωσίβιο. Aυτή ουσιαστικά είναι η νέα της performance με τίτλο « #OrangeVest», με την οποία θέλησε να στηρίξει τους Σύριους πρόσφυγες που καταφθάνουν απελπισμένοι στην Ελλάδα.



Η καλλιτέχνις που σπούδασε με υποτροφία στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, φορά το σωσίβιοτης  και μπαίνει στα μουσεία της πόλης, διασχίζει την Times Square, προκαλώντας την περιέργεια των περαστικών. Πολλοί είναι εκείνοι που τη σταματούν στον δρόμο για να τη ρωτήσουν γιατί φορά το σωσσίβιο. 

Κλείσιμο


Με την κίνηση της αυτή, τους εξηγεί ότι μεταφέρει ένα μήνυμα για την τραγωδία που εκτυλίσσεται στα νησιά του Αιγαίου. Υπενθυμίζει τον πόλεμο στη Συρία και το γεγονός ότι αμέτρητες ζωές έχουν ήδη χαθεί. Ο κύριος στόχος της είναι να ευαισθητοποιήσει περισσότερο κόσμο για το προσφυγικό ζήτημα και να ενώσει την φωνή της, με τις φωνές των επιζώντων πολέμου. «Θα ήθελα αυτή η performance που κάνω να εξελιχθεί σε ένα μεγαλύτερο κοινωνικό κίνημα που θα προσελκύσει το δημόσιο ενδιαφέρον σχετικά με το ζήτημα των προσφύγων που διασχίζουν την  Ευρώπη!».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης