To project Εντός/Εκτός συνεχίζεται στη Στοά της οδού Πανεπιστημίου

To project Εντός/Εκτός συνεχίζεται στη Στοά της οδού Πανεπιστημίου

ΕΝΤΟΣ / ΕΚΤΟΣ ένα project διαρκείας στη στοά της οδού Πανεπιστημίου 44 στο πλαίσιο της ΜΟΚΕ της ΑΣΚΤ

To project Εντός/Εκτός συνεχίζεται στη Στοά της οδού Πανεπιστημίου
Σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας, το κατάστημα όπου στεγάζεται το εικαστικό πρόγραμμα του Εντός/Εκτός, είναι από τα μικρότερα της στοάς της Πανεπιστημίου 44.

Για καιρό, τα λίγα τετραγωνικά του αξιοποιήθηκαν από εμπόρους που επιζητούσαν μια θέση στην καρδιά μιας ζωντανής εμπορικής κοινότητας. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, εμπορικά ανενεργό κι ενόσω παραμένει κενό, μοιάζει να χάνεται και να περνά σχεδόν απαρατήρητο.

Στο κατάστημα της στοάς της οδού Πανεπιστημίου 44, η Αιμιλία Λιόντου παρουσιάζει την εγκατάσταση Infinity Cube. Περνώντας τη χαμηλή πόρτα του καταστήματος και γνωρίζοντας τους περιορισμούς του, η Λιόντου διασκεδάζει τη δεδομένη οπτική εντύπωση του μικρού χώρου εγκαθιστώντας μία κατασκευή κατόπτρων που προσφέρει στους θεατές ένα ατέρμονο παιχνίδι ψευδαισθήσεων.

Κλείσιμο
Στην αρχιτεκτονική οφθαλμαπάτη που έχει δημιουργήσει, το κατάστημα μεταβάλλεται σε έναν διαρκώς αναπαραγόμενο χώρο που δεν τελειώνει ποτέ και πουθενά, και που συνεχίζεται απεριόριστα προς την «κοιλιά» και το βάθος του κτιρίου. Καθώς οι κατοπτρικές επιφάνειες αντανακλώνται η μία στην άλλη και αποκλείουν τη θέαση του ανθρώπινου ειδώλου, το βλέμμα των θεατών αιχμαλωτίζουν οι επαναλαμβανόμενοι αντικατοπτρισμοί, που εκτείνονται τρισδιάστατα στο χώρο και δημιουργούν την ψευδαίσθηση του απείρου. Έτσι, σε αντίθεση με τον ορθολογισμό της καθημερινότητας και το αυστηρό εξωτερικό περίγραμμα του αρχιτεκτονήματος, οι θεατές παρατηρούν εντός του καταστήματος έναν τόπο απόλυτα μη πραγματικό, έναν χώρο ρευστών ορίων και απεριόριστων δυνατοτήτων, μέσα από τον οποίο χάνεται η αίσθηση των συγκεκριμένων διαστάσεων του κτίσματος

Επιμέλεια και θεωρητική υποστήριξη εκθέσεων: Χάρις Κανελλοπούλου Αιμιλία Λιόντου Infinity Cube

Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 στις 19:30 Μέγαρο Κωνσταντόπουλου, στοά της οδού Πανεπιστημίου 44

Διάρκεια: 9-20 Οκτωβρίου 2015 Δευτέρα-Παρασκευή: 9:30-21:30 Σάββατο: 9:30-18:00, Κυριακή: 9:30-13:00 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης