«Η Γέφυρα των Κατασκόπων»: Σπίλμπεργκ και Τομ Χανκς σε μια μαγική ταινία

«Η Γέφυρα των Κατασκόπων»: Σπίλμπεργκ και Τομ Χανκς σε μια μαγική ταινία

Σε σκηνοθεσία του μάγου Spielberg ο Tom Hanks δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία ως κατάσκοπος τη δεκαετία του '60

«Η Γέφυρα των Κατασκόπων»: Σπίλμπεργκ και Τομ Χανκς σε μια μαγική ταινία

Είμαστε στο 1962 όταν η η Αμερική προσπαθεί να επαναφέρει τον Gary Powers, πιλότο και κατάσκοπο που έχουν φυλακισμένο οι Ρώσοι.
Κλείσιμο

Το αεροπλάνο του είχε κατασχεθεί από τους Σοβιετικούς και το πλάνο των Αμερικανών ήταν στην ουσία η ανταλλαγή αιχμαλώτων καθώς και οι ίδιοι είχαν φυλακισμένο τον Σοβιετικό κατάσκοπο Rudolf Abel. Φυσικά η ανταλλαγή θα γινόταν με τον κλασσικό τρόπο, πάνω σε μια γέφυρα, την «Γέφυρα των Κατασκόπων» (Bridge of Spies όπως και ο τίτλος της ταινίας) στο Βερολίνο, με ένοπλους και των δύο πλευρών στις άκρες της γέφυρας έτοιμοι να πυροβολήσουν αν κάτι πάει στραβά.

Ο Hanks υποδύεται τον δικηγόρο που για το ευρύ κοινό υπερασπίζεται τον Σοβιετικό κατάσκοπο, αλλά για την Αμερικανική κυβέρνηση συντονίζει την διαπραγμάτευση πίσω από κλειστές πόρτες. 

Με την μοναδική πινελιά του Spielberg, η ταινία «Η Γέφυρα των Κατασκόπων», έρχεται σύντομα στις ελληνικές αίθουσες και θα αποτελέσει το highlight του φθινοπώρου ενώ αναμένεται να είναι υποψήφια στα Όσκαρ του Φεβρουαρίου σε πολλές κατηγορίες.

Το σασπένς και η εναλλαγή από πλευρά σε πλευρά καθηλώνει τον θεατή και η αγωνία κορυφώνεται σιγά-σιγά βλέποντας τις διαπραγματεύσεις και τις απαιτήσεις της κάθε πλευράς. Ο Hanks ως δικηγόρος της Αμερικανικής πλευράς και διαμεσολαβητής δίνει μια ανθρώπινη, ευάλωτη και συγκλονιστική ερμηνεία.

Με κοστούμια απόλυτα πιστά στην εποχή, σκηνικά που σε ταξιδεύουν στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και πινελιές χιούμορ, ο Spielberg σκηνοθετεί τον Hanks σε μια ερμηνεία που μάλλον θα μείνει κλασσική στην ιστορία του σινεμά. 

Δείτε εδώ το trailer 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης