Η Νάντια Κοντογεώργη με το «Κiss Me Κate» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Νάντια Κοντογεώργη με το «Κiss Me Κate» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το μιούζικαλ που βασίστηκε στο Ημέρωμα της στρίγγλας του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία των Γιώργου Πέτρου και Πάρι Μέξη, επιστρέφει για πέντε παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Νάντια Κοντογεώργη με το «Κiss Me Κate» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αφού ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, το μιούζικαλ «Kiss me, Kate», που βασίστηκε στο «Ημέρωμα της στρίγγλας» του Σαίξπηρ, επιστρέφει για πέντε παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Ο Γιώργος Πέτρου παρουσιάζει την αριστοτεχνική ενορχήστρωση του Robert Russell Bennet   από το 1948. Μαζί με τον Πάρι Μέξη δημιούργησαν έναν κόσμο που «που ζει, ανασαίνει και χορεύει μπρος και πίσω από τη θεατρική σκηνή και κινείται με ευκολία ανάμεσα στην όπερα, την οπερέτα, το μπαλέτο, την τζαζ, τον συμφωνικό ήχο, αλλά και την αβανγκάρντ της δεκαετίας του 1940, κλείνοντας το μάτι στον Στραβίνσκι».
Κλείσιμο

Υπό την καθοδήγηση του John Todd, η Καμεράτα δίνει στους ηθοποιούς το ρυθμό αυτού του αμερικανικού μιούζικαλ για να κινηθούν ανάμεσα στους δύο κόσμους που έπλασε με τα σκηνικά της η Αλεξία Θεοδωράκη, ένα σύγχρονο, funky backstage και μια νοσταλγική Ιταλία του 1950 στη θέση της σαιξπηρικής Πάδοβας.

Η Καιτούλα, ο Πετρούκιος, η Μπιάνκα και ο Λουκέντιος του Σαίξπηρ, η Lilly Vanessi, ο Fred Graham, η Lois Lane και ο Bill Calhoun του Cole Porte ζωντανεύουν από δοκιμασμένους για το ταλέντο τους και πολύ αγαπητούς στο κοινό ηθοποιούς και τραγουδιστές: Ειρήνη Καράγιαννη, Χάρης Ανδριανός, Νάντια Κοντογεώργη, Χάρης Ρώμας, Κώστας Βουτσάς, Ιάσονας Μανδηλάς, Παύλος Μαρόπουλος, Δημήτρης Ναλμπάντης.



Τι συμβαίνει στο Kiss me, Kate;

Δύο ηθοποιοί-σταρ, πρώην σύζυγοι, συναντώνται ξανά στη σκηνή για να ερμηνεύσουν την Κατερίνα και τον Πετρούκιο σε μια νέα μουσική εκδοχή της Στρίγγλας που έγινε αρνάκι του Σαίξπηρ. Η ανυπότακτη σταρ και ο εγωκεντρικός, αλλά χαριτωμένος πρώην σύζυγος ακροβατούν στα όρια των αντοχών τους, φλερτάρουν, ερωτεύονται και παραδίδονται στην τρέλα του έρωτα, αφήνοντας πίσω τους κλισέ και κοινωνικές επιταγές. Γύρω τους, μια τραγουδίστρια του καμπαρέ, ένας τζογαδόρος χορευτής, δύο γκάνγκστερ παλιάς κοπής, ένας ναύαρχος και ένας χορός παρεξηγήσεων και κοινωνικών στερεοτύπων που αποδομούνται και ξανασυστήνονται στο κοινό.

Οι σκηνοθέτες της παράστασης, Πάρις Μέξης και Γιώργος Πέτρου, μας μεταφέρουν από τα παρασκήνια ενός σύγχρονου θεάτρου, σε ένα μαγευτικό χωριό της Ιταλίας του 1950, μια φανταστική σαιξπηρική Πάδοβα, στην οποία παίζεται η Στρίγγλα. Όχι τυχαία, το Κiss me, Kate τιμήθηκε με το πρώτο Βραβείο Tony που δόθηκε ποτέ σε μιούζικαλ και μέχρι σήμερα αποτελεί το μοναδικό μιούζικαλ του Πόρτερ που έδωσε περισσότερες από 1.000 παραστάσεις στο Μπρόντγουεϋ, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 1948.

Χορεύουν: Μιμή Αντωνάκη, Αυγή Παναγιωτοπούλου, Αντώνης Στρούζας, Γιάννης Labner.

Συμμετέχει φωνητικό σύνολο με διακεκριμένους λυρικούς καλλιτέχνες: Ελένη Σταμίδου, Αναστασία Κότσαλη, Βάγια Κωφού, Λητώ Μεσσήνη, Πένυ Δεληγιάννη, Μαριλένα Χρυσοχοΐδη, Κώστας Ζαμπούνης, Βαγγέλης Αγγελάκης, Τίμος Σιρλατζής, Γιάννης Φίλιας, Σωτήρης Τριάντης, Μιχάλης Ψύρρας.

4, 7, 9, 10 και 11 Οκτωβρίου, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Τιμές εισιτηρίων: 11 € (Ζώνη Γ΄), 28 € (Ζώνη Β΄), 20 € (Ζώνη Α΄), 40 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

Ειδικές τιμές: 6,50 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 8,50 € (Πολύτεκνοι, 65+)

Πληροφορίες για το κοινό: 210 72.82.333

και στην ιστοσελίδα: www.megaron.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης