Τι πολιτιστικά δρώμενα δεν πρέπει να χάσετε τον Σεπτέμβριο

Τι πολιτιστικά δρώμενα δεν πρέπει να χάσετε τον Σεπτέμβριο

Ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος σινεμά, μουσική και θέατρο!

Τι πολιτιστικά δρώμενα δεν πρέπει να χάσετε τον Σεπτέμβριο
Οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου σηματοδότησαν την έναρξη μίας πλούσιας κινηματογραφικής χρονιάς, με τη νέα ταινία του Γούντι Άλεν. Αλλά ο Σεπτέμβριος, επιφυλάσσει ακόμα περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εκτός από προβολές,  συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών και σημαντικές θεατρικές παραστάσεις γεμίζουν την πολιτιστική ατζέντα του μήνα.

Σινεμά
Minions (από 24/9 )

Η ταινία που έχει τα περισσότερα gifs στο διαδίκυτο, με τους ξεκαρδιστικούς κίτρινους τυπάκους που λατρεύουν μεγάλου και μικροί. Τα κίτρινα πλασματάκια με τα τεράστια μάτια που είδαμε στο «Εγώ, ο Απαισιότατος» συνεχίζουν τις περιπέτειες τους.

Η ιστορία αυτή τη φορά περιστρέφεται αποκλειστικά στα Minions και στην δημιουργία τους καθώς αποκαλύπτεται και η μυστηριώδης καταγωγή τους: πριν από εκατομμύρια χρόνια ήταν μονοκύτταροι οργανισμοί που εξελίχτηκαν για να υπηρετούν τους μεγαλύτερους κακούς της Γης...

Η Ρίκι και η Ροκ (από 10/9)

Μετά την καθηλωτική της ερμηνεία στο «August Osage County», ως προβληματική βιτριολική μητέρα, η Στριπ έγινε η κακιά μάγισσα στο «Into the Woods». Τώρα σε έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο, μεταμορφώνεται σε μεσήλικη ροκ σταρ που προσπαθεί να ξαναπλησιάσει τα παιδιά της που έχασε, επειδή είχε επικεντρωθεί στη μουσική της καριέρα.
Κλείσιμο

Κωδικό όνομα UNCLE του Γκάι Ρίτσι (από 10/9)
Ο περιθωριακός Βρετανός σκηνοθέτης και πρώην της Μαντόνα, επιστρέφει με μια περιπέτεια, ένα κατασκοπικό θρίλερ που είναι ο,τι πρέπει για να παγώσει το αίμα μας, μέσα στις τελευταίες ζεστές ημέρες του Σεπτέμβρη.

Μουσική
Alexandre Desplat (9/9)

Έχει γίνει σχεδόν sold-out η συναυλία του ελληνικής καταγωγής κινηματογραφικού συνθέτη Alexandre Desplat.  Μη χάσετ μία μαγευτική ρομαντική περιήγηση σε μουσικές του διεθνούς κινηματογραφικού ρεπερτορίου, στο Ηρώδειο.

Γιάννης Πάριος (11/9)
Στο Κατράκειο θα ξαναζωντανέψουν παλιές μελωδίες του Τσιτσάνη και του Χατζιδάκι, νησιώτικα αλλά και τα αξεπέραστα ερωτικά τραγούδια του Γιάννη Πάριου, με τα οποία έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές.

Rufus Wainwright (15/9)

Αγαπημένος των απανταχού ρομαντικών , ο Wainwright, έρχεται για μια βραδιά στο Ηρώδειο στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Athens Democracy Forum. Εκεί θα παρουσιάσει το τελευταίο του άλμπουμ «Primadonna».

Angel Olsen (15/9)
Στο «An Club» θα εμφανιστεί η αγαπημένη νέα τραγουδίστρια των hipsters. Το φολκ ροκ της έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό στην Ελλάδα.

Thirty Second to Mars (30/9)
Στο Terra Vibe θα επανέλθουν οι ροκ θεοί του Jared Leto, οι Thirty Second to Mars, που προκαλούν πάντα το αδιαχώρητο στις συναυλίες τους στην Ελλάδα.

Χορός
Still Life (16-20, 23-27/9 αλλά και 13-17, 20-24/11 )

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ανεβάζει ξανά το αψεγάδιαστο Still Life που είχε παρουσιάσει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, αυτή τη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης