38 χρόνια χωρίς τον Elvis: Σπάνιες φωτογραφίες από τη μυθική ζωή του

38 χρόνια χωρίς τον Elvis: Σπάνιες φωτογραφίες από τη μυθική ζωή του

Ο «βασιλιάς» άφησε την τελευταία του πνοή στις 16 Αυγούστου του 1977- Ήταν μόνο 42 ετών

38 χρόνια χωρίς τον Elvis: Σπάνιες φωτογραφίες από τη μυθική ζωή του
Τριάντα οχτώ χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του Elvis Presley. Με τις χορευτικές κινήσεις του, τα ρούχα του και την υπέροχη φωνή του, αναδείχτηκε σε έναν από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής. Ο «βασιλιάς» άφησε την τελευταία του πνοή, στις 16 Αυγούστου του 1977. Ήταν μόνο 42 ετών.

Ο Presley βρέθηκε ξαπλωμένος στο πάτωμα από τη μνηστή του Τζίντζερ Όλντεν, στο σπίτι του, τη βίλα Γκρέις λαντ, στο Μέμφις του Τενεσί. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Baptist Memorial όπου και στις 3:30 μ.μ. διαπιστώθηκε ο θάνατος του.  Οι γιατροί ανακοίνωσαν πως ο θάνατος επήλθε από καρδιακή αρρυθμία η οποία προκλήθηκε από μεγάλη δόση ναρκωτικών.

Η κηδεία του Presley ήταν εθνικό γεγονός και την παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Η ταφή του Presley αρχικά έγινε στο νεκροταφείο του Φόρεστ Χιλ στο Μέμφις, δίπλα από τη μητέρα του, αλλά για λόγους ασφαλείας η σωρός του μεταφέρθηκε στη Γκρέις λαντ.
Κλείσιμο

Στιγμιότυπα από τη μυθική ζωή και καριέρα του

 



1955: Ο 20χρονος Elvis Presley κάθεται δίπλα στον μάνατζερ του, Colonel Tom Parker. Oι δύο τους βρίσκονται στο γραφείο του Colonel Tom Parker. Ο Colonel είχε τη φήμη του μάνατζερ που έκλεινε τις καλύτερες συμφωνίες και κατάφερε να κάνει τον Elvis έναν από τους πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ.



Ο 21χρονος Elvis, δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του, λίγο πριν εμφανιστεί στο σόου «The Ed Sullivan», στις 9 Σεπτεμβρίου του 1956.


Ο Elvis γράφει ιστορία: Κρατάει στα χέρια του έναν από τους πρώτους δίσκους του, τον θρυλικό «Ηeartbreak Hotel».


Με τις χορευτικές φιγούρες του, τις ενδυματολογικές του επιλογές και το φλερτ που έκανε επί σκηνής, ο Elvis ξετρελαίνει το γυναικείο κοινό. Γυναίκες όλων των ηλικιών, δήλωνουν ερωτευμένες μαζί του!


Στα γυρίσματα της πρώτης του ταινίας «Love Me Tender», το 1956.



Στις 20 Δεκεμβρίου του 1957 ο Presley λαμβάνει το φύλλο πορείας του για την υποχρεωτική θητεία του στον αμερικανικό στρατό. Στις 24 Μαρτίου του 1958 παρουσιάστηκε στη μονάδα του στο Φρίεντμπεργκ της Γερμανίας. Κατά την παραμονή του στα γερμανικά εδάφη γνώρισε την 14χρονη Priscilla, την γυναίκα που αργότερα θα παντρευόταν. Την ημέρα που ο «βασιλιάς» παρουσιάστηκε στη μονάδα του, οι θαυμαστές του την αποκάλεσαν «Μαύρη Δευτέρα».


Mετά τη στρατιωτική του θητεία, ο Elvis επέστρψε στις ΗΠΑ. Προσγειώθηκε στις 2 Μαρτίου του 1960 στο Νιου Τζέρσεϊ και μερικές μέρες αργότερα του απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός του λοχία. Η φωτογραφία είναι από την συνέντευξη Τύπου που έδωσε μία ημέρα αργότερα, στις 3 Μαρτίου του 1960.


Στα γυρίσματα της ταινίας «Χαβάη», ποζάρει με την  συμπρωταγωνίστρια του, Joan Blackman.

 
To 1962, στην ταινία «Girls! girls! girls!».


Την 1η Μαίου του 1967, ο Elvis ντύνεται γαμπρός και ραγίζει τις καρδιές των χιλιάδων θαυμαστών του.


Εννιά μήνες μετά το γάμο τους, ήρθε στον κόσμο η μοναχοκόρη τους, Lisa Marie Presley. Ο Elvis και η Priscilla χώρισαν στις 23 Φεβρουαρίου 1972 και συμφώνησαν σε από κοινού επιμέλεια της κόρης τους.


1970: Η επίσκεψη του «βασιλιά» στον Λευκό Οίκο. Ο Elvis συνάντησε τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Richard Nixon.


Ο φωτογραφικός φακός τον «συνέλαβε» μετά το τέλος συναυλίας που έδωσε, στις 21 Μαρτίου του 1976, στο πλευρό της συντρόφου του, Linda Thompson.


Σε μία από τις τελευταίες εμφανίσεις του, το 1977.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης