Η τζαζ πλευρά της Τήνου… πιο δυνατή με το έκτο Φεστιβάλ Τζαζ

Η τζαζ πλευρά της Τήνου… πιο δυνατή με το έκτο Φεστιβάλ Τζαζ

Μ' ένα πάρτι στην αυλή του πρώτου Δημοτικού Σχολείου ολοκληρώθηκε το 6ο Φεστιβάλ Τζαζ της Τήνου, που διοργανώνει την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ο σαξοφωνίστας Θωμάς Αλβέρτης με την ομάδα του.

Η τζαζ πλευρά της Τήνου… πιο δυνατή με το έκτο Φεστιβάλ Τζαζ
Το concept του φετινού Tinos Jazz Festival  ήταν  “the Jazz Tinians”. Συμμετείχαν  δηλαδή οι Τηνιακοί της Jazz , μουσικοί και όχι μόνο, που γεννήθηκαν ή κατοικούν στο νησί.

Η Μιράντα Βερούλη με τους Ανδρέα Πολυζογώπουλο, Θοδωρή Κότσυφα, που άνοιξαν στις 18 Ιουλίου το φεστιβάλ.

Η Θωμαή Απεργη  με τους Τ. Πατερέλη, Π.Μπενετάτο, Κ.Κωνσταντίνου. Η Αμαλία Κουντούρη, φλάουτο με τους Γ. Μικρό και Τζώρτζη Τσιρόπουλο.
Η  Κυριακή Βιδάλη, κιθάρα (Τήνιοι γονείς) με τους Γιώργο Μουτάφη (όργανο), Γιάννη Παπαναστασίου. Θωμάς Αλβέρτης με την  Γεωργία Ράπτη, Λουκά Δημητρέλλο κ.α..
Κλείσιμο

Special Guest , ήταν  ο Πέτρος Κλαμπάνης , κοντραμπασίστας με τον Σταύρο Λάντσια και κουαρτέτο εγχόρδων.

Τι επιδιώκει ο «εθελοντής», όπως αυτοαποκαλείται, καλλιτεχνικός διευθυντής Θωμάς Αλβέρτης;  Σύμφωνα με τον ίδιο: «Ως εμπνευστής και συνδιοργανωτής όλα αυτά τα χρόνια, συνεχίζω το όραμά μου που είναι η  εξάπλωση των συναυλιών του φεστιβάλ σε όλο το νησί. Η διαφήμιση του νησιού της Τήνου είναι ο στόχος μου και ο μόνος τρόπος να ανταποδώσω ως ντόπιος τζαζίστας την αγάπη και την αποδοχή των Τηνιακών προς την διοργάνωση».



Η μεγάλη μορφή της διοργάνωσης, ο  Πέτρος Κλαμπάνης, κάτοικος Νέας Υόρκης πια,  γεννήθηκε στην Ζάκυνθο και ξεκίνησε τις σπουδές του στο jazz κοντραμπάσσο στην Αθήνα στο ωδείο Atheneaum. Συνέχισε τις σπουδές του στο  Αμστερνταμ και στην Νέα Υόρκη. Έχει περάσει δύο καλοκαίρια στην Τήνο το 2003 κ 2004 με την πρώτη Jazz μπάντα του, της οποίας μέλη ήταν η Μιράντα Βερούλη και ο διοργανωτής Θωμάς Αλβέρτης. Αποτελεί σε διεθνές επίπεδο το πρότυπο  της ελληνικής jazz σκηνής την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, καθώς μόλις κυκλοφόρησε στην Ν.Υ. τον δίσκο του «Minor Dispute» με εξαιρετικές κριτικές από τον τύπο της Νέας Υόρκης, δίσκο τον οποίο και παρουσίασε στο κοινό της Τήνου.




Από την πλευρά της, η Θωμαή Απέργη, είπε για την εμπειρία του Φεστιβάλ: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έπαιζα στον τόπο μου παρέα με συνεργάτες και φίλους που ομολογουμένως είναι προσωπικότητες  με  γνώση και αγάπη για τη jazz. Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα και μόνο συγχαρητήρια μπορώ να πω στους ανθρώπους που μόχθησαν για το Tinos Jazz Festival. Έχουμε ανάγκη σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς να συμβαίνουν τέτοια πολιτιστικά γεγονότα. Η jazz δεν είναι ελιτίστικη μουσική. Είναι η πλέον λαική μουσική, μόνο σε αυτή υπάρχει τόσο έντονα η αλληλεπίδραση μεταξύ των μουσικών. Μουσικοί και κοινό γίνονται ένα. Είμαι πανευτυχής και περήφανη που όλο αυτό λαβαίνει χώρα στο νησί που μεγάλωσα και άκουσα για πρώτη φορά τους θρύλους της jazz είτε από βινύλια είτε από το διαδίκτυο». 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης