Φεστιβάλ Κινηματογράφου «γεφυρώνει» Ελλάδα - Βερολίνο

Φεστιβάλ Κινηματογράφου «γεφυρώνει» Ελλάδα - Βερολίνο

Διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ελληνογερμανικού Πολιτιστικού Συλλόγου που αποτελεί μια σύμπραξη Γερμανών, Ελλήνων και ελληνικών φορέων της πόλης

Φεστιβάλ Κινηματογράφου «γεφυρώνει» Ελλάδα - Βερολίνο
Με στόχο τη γεφύρωση του νεόδμητου και διακριτού χάσματος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας τον τελευταίο καιρό, αλλά ταυτόχρονα  και να φέρει στο επίκεντρο της προσοχής του γερμανικού κοινού και του γερμανικού Τύπου, ειδικότερα, τις εξαιρετικά επίκαιρες και καλλιτεχνικά συναρπαστικές δημιουργίες του Ελληνικού Κινηματογράφου, με αποτέλεσμα να διευρύνει συνολικά τη ματιά, κοινού και ΜΜΕ, πάνω στην Ελλάδα,  Έλληνες και Γερμανοί ίδρυσαν φέτος τον Απρίλιο τον Ελληνογερμανικό Πολιτιστικό Σύνδεσμο «Deutsch-Griechische Kulturassoziation e.V.».

Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «HELLAS FILMBOX BERLIN» (HFBB), θα πραγματοποιείται ετησίως στο Βερολίνο.

Πρόκειται να διεξαχθεί μεταξύ 21 και 24 Ιανουαρίου 2016 στο «Babylon», έναν από τους παλαιότερους και πλέον ιστορικούς κινηματογράφους του ανατολικού Βερολίνου και διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ελληνογερμανικού Πολιτιστικού Συλλόγου που αποτελεί μια σύμπραξη Γερμανών, Ελλήνων και ελληνικών φορέων της πόλης.

Κλείσιμο

Το HFBB ιδρύθηκε  με στόχο τον παραγωγικό διάλογο μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, δύο χωρών που οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων όξυναν τις μεταξύ τους σχέσεις. Εκεί που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υψώνουν τείχη ανάμεσα στους ανθρώπους, η τέχνη μπορεί να τους φέρει ξανά μαζί γεφυρώνοντας τις διαφορές.

Το Φεστιβάλ προσφέρει την ευκαιρία στο γερμανικό κοινό να έρθει σε επαφή με τη σύγχρονη κινηματογραφική σκηνή της Ελλάδας και πρόκειται να διεξαχθεί μεταξύ 21 και 24 Ιανουαρίου 2016 στο «Babylon», έναν από τους παλαιότερους και πλέον ιστορικούς κινηματογράφους του ανατολικού Βερολίνου. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών ημερών, θα προβληθούν περίπου 35 ταινίες.

Παράλληλα, σκοπεύει να αποτελέσει χώρο έκφρασης για το «Νέο Ελληνικό Σινεμά» αλλά και να φωτίσει μέσω της κινηματογραφικής τέχνης πτυχές της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, των ανθρώπων που δρουν μέσα σε αυτήν, όπως επίσης και των αντιφατικών και ανεξερεύνητων χαρακτηριστικών της. Μέσα από τη ματιά των δημιουργών, η χώρα λαμβάνει πλέον ριζικά διαφορετικό πρόσημο θεώρησης από εκείνο που της επιβάλλουν τα γερμανικά μέσα μαζική ενημέρωσης, καθώς μετατρέπεται σε βίωμα έντονο και αδιαμεσολάβητο.

Ο ελληνικός κινηματογράφος εμβαθύνει ουσιαστικά εκεί όπου η γερμανική ειδησεογραφία αδυνατεί. Σε αυτά τα πλαίσια, το HFBB θέτει ως προτεραιότητά του την προβολή και υποστήριξη νέων και πρωτότυπων κινηματογραφικών ειδών από το χώρο της τέχνης, του animation και του πειραματικού σινεμά, δημιουργώντας γι’ αυτά το νέο ξεχωριστό τμήμα με τίτλο «Νέα Οράματα / New Visions».

Οι κινηματογραφιστές καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από την 1.08.2015 έως τις 31.9.2015. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τα τμήματα του Φεστιβάλ  στο σύνδεσμο: http://www.hellasfilmbox.de/el/film-submission/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης