Αύριο η Εθνική Λυρική δίνει μία συναυλία στο Ολύμπιειο

Αύριο η Εθνική Λυρική δίνει μία συναυλία στο Ολύμπιειο

Στον μαγικό αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, με φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει στους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης μας, μια συναυλία με εμβληματικά αποσπάσματα από διάσημες όπερες

Αύριο η Εθνική Λυρική δίνει μία συναυλία στο Ολύμπιειο
Με μια μεγάλη συναυλία, με ελεύθερη είσοδο, η Εθνική Λυρική Σκηνή ολοκληρώνει την καλλιτεχνική περίοδο 2014-15, την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015. Στον μαγικό αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, με φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει στους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης μας, μια συναυλία με εμβληματικά αποσπάσματα από διάσημες όπερες.

Η λυρική τέχνη είχε πάντοτε τον τρόπο να εκφράζει διαχρονικά θέματα και να δίνει απαντήσεις στα αιώνια ερωτήματα που απασχολούν τον άνθρωπο, την κοινωνία, τα έθνη. Η συναυλία αυτή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ολυμπιείον, μέσα στο δύσκολο καλοκαίρι του '15, έρχεται για να υπογραμμίσει τη δύναμη της μουσικής και της τέχνης και να λειτουργήσει ως βάλσαμο σε δύσκολες εποχές.

Με δημοφιλή αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες όπως, μεταξύ άλλων, ο Ναμπούκο, ο Τροβατόρε, ο Οθέλλος, ο Μάκμπεθ, η Τόσκα, και με την συμμετοχή του συνόλου των καλλιτεχνικών της δυνάμενων (Ορχήστρα, Χορωδία, Μονωδοί) η ΕΛΣ φιλοδοξεί να προσφέρει μια ανάσα αισιοδοξίας, σε έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, το Ολυμπιείον.

Κλείσιμο
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αρχιμουσικός Μύρων Μιχαηλίδης θα έχει την ευθύνη της μουσικής διεύθυνσης της συναυλίας. Σολίστ, δύο από τους διαπρεπέστερους μονωδούς της ΕΛΣ -σε Ελλάδα και εξωτερικό-, η υψίφωνος Τσέλια Κοστέα και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, καθώς και ο τενόρος της νεότερης γενιάς Δημήτρης Πακσόγλου.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την συνδρομή και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης