Αλλαγές στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών

Αλλαγές στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών

Οι ανακατατάξεις στο πρόγραμμα του φεστιβάλ

Αλλαγές στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών
Ακυρώνεται η πρώτη παράσταση του έργου «Πυλάδης και Ιοκάστη» που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου. Η δεύτερη παράσταση για την Τετάρτη 8 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Επίσης η πρεμιέρα της παράστασης «Ρήσος» της Κατερίνας Ευαγγελάτου αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου.

«Πυλάδης και  Ιοκάστη»

Η Καμεράτα και ο καλλιτεχνικός της διευθυντής, Γιώργος Πέτρου, ανανεώνουν το ραντεβού τους με το ελληνικό μουσικό θέατρο παρουσιάζοντας δύο δραματικά έργα του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Γιώργου Κουρουπού.

Ο Γιώργος Κουρουπός έχει αφήσει το δικό του ανεξίτηλο σημάδι στο ελληνικό θέατρο. Η αρχαία τραγωδία γίνεται ο καμβάς μίας μουσικής κατάθεσης σαν ζωγραφιά, που αναζητά νέες προσεγγίσεις του Τραγικού και αναγνώσεις των σπουδαίων μύθων.
Κλείσιμο

Μετά την συνάντησή της με το αμερικανικό μιούζικαλ στην παράσταση Kiss Me Kate, η Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο παρουσιάζοντας τις δύο όπερες του Γιώργου Κουρουπού.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο έμπειρος αμερικανός σκηνοθέτης Jay Scheib ο οποίος έχει διακριθεί για τις πρωτοποριακές αναγνώσεις τόσο στην όπερα όσο και στο θέατρο, έχοντας μάλιστα επιδείξει έντονη δραστηριότητα στο πεδίο της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας.

Σε συνεργασία με το σκηνογράφο Πάρι Μέξη και την ενδυματολόγο Laine Rettmer δημιουργούν έναν εντυπωσιακό υδάτινο κόσμο. Το υγρό στοιχείο δεν κυριαρχεί απλώς, αλλά περικυκλώνει τους τραγικούς ήρωες που καθρεφτίζονται μέσα του και βλέπουν τα συναισθήματά τους να μεγεθύνονται.

Η Ειρήνη Καράγιαννη, διακεκριμένη mezzo σοπράπο, έκανε το ντεμπούτο της το 1991 με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο επισκέπτεται 24 χρόνια μετά στην πιο ώριμη φάση της καριέρας της, ως Ηλέκτρα.

Η σπουδαία Ελληνίδα σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου κάνει με την εμφάνισή της στην Ιοκάστη ένα φωνητικό και υποκριτικό “tour de force”, σ’ ένα έργο τελέιως διαφορετικό από αυτά που έχει συνηθίσει.

 
Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 20€, 15€ (μειωμένο), 10€ (φοιτητικό,65+), 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Εισιτήρια για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μπορείτε να εξασφαλίσετε:
Online με χρέωση πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr
Τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο 210.3272000 καθημερινά (και Κυριακές) 9:00 - 21:00
Από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
Από τα Βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, τα Καταστήματα PUBLIC, τα Βιβλιοπωλεία Ιανός και τα Reload Stores

Κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου).
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-17:00, Σάββατο: 9:00-15:00.

Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων και ανοίγουν δύο ώρες πριν την ώρα έναρξης των παραστάσεων. Εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης