Ντάστιν Χόφμαν: «Η κινηματογραφική βιομηχανία είναι στα χειρότερα της»

Ντάστιν Χόφμαν: «Η κινηματογραφική βιομηχανία είναι στα χειρότερα της»

Ο 77χρονος χολιγουντιανός σταρ, άσκησε κριτική στην κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ, ενώ δήλωσε ότι θα προτιμούσε να είναι ένας επαγγελματίας πιανίστας της τζαζ, παρά ηθοποιός!

Ντάστιν Χόφμαν: «Η κινηματογραφική βιομηχανία είναι στα χειρότερα της»
Ο «τιτάνας του Χόλιγουντ» και δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Ντάστιν Χόφμαν, αναφέρθηκε στην κινηματογραφική βιομηχανία, που σύμφωνα με την εκτίμηση του, διανύει την χειρότερη περίοδο της.

 Μιλώντας στην Independent, ο 77χρονος ηθοποιός, είπε ότι προτιμά την τηλεόραση, που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον κινηματογράφο. «Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή η τηλεόραση είναι στα καλύτερα της. Και νομίζω επίσης, ότι ο κινηματογράφος βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση που υπήρξε ποτέ. Μέσα σε αυτά τα πενήντα χρόνια που είμαι ηθοποιός, ο κινηματογράφος ποτέ δεν ήταν χειρότερα!».

Τόνισε δε, ότι αισθάνεται λύπη για το γεγονός, ότι σκηνοθέτες πιέζονται από τους παραγωγούς να ολοκληρώσουν μία ταινία, σε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες. «Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μπορείς να κάνεις μία καλή δουλειά με λίγα χρήμα. Αλλά όταν κάναμε τον "Πρωτάρη", είχαμε ένα υπέροχο σενάριο, έναν εξαιρετικό σκηνοθέτη και ένα εξαιρετικό καστ. Αλλά ήταν μία χαμηλού κόστους ταινίας. Τέσσερις τοίχοι και οι ηθοποιοί.

Κλείσιμο

Όσο για τον ρόλο του στην ταινία, που τον έκανε γνωστό, δήλωσε ότι ήταν «ένα φρικτό ατύχημα». «Έτσι πήρα το προβάδισμα παίζοντας τον "Πρωτάρη. Ήμουν σαν ένας διακόπτης φωτός που ξαφνικά άναψε, το νέο αστέρι!», δήλωσε.

Για τον Χόφμαν, η καριέρα ενός ηθοποιού μοιάζει με έναν τέλειο κύκλο: «Οι περισσότεροι ηθοποιοί ξεκινούν την καριέρα τους, παίζοντας υποστηρικτικούς ρόλους και καμία φορά, κάτι λιγότερο από αυτό. Και αν είσαι τυχερός χτίζεις την καριέρα σου σε υποστηρικτικούς ρόλους και μετά περνάς στους πρωταγωνιστικούς. Και όταν φτάνεις σε μία ορισμένη ηλικία, οι γυναίκες δυστυχώς φτάνουν νωρίτερα σε αυτό το σημείο, παύεις να είσαι ο πρωταγωνιστής και επιστρέφεις στους υποστηρικτικούς ρόλους! Είναι ένας κύκλος!»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, μίλησε για το πάθος που έχει για το πιάνο. Όπως είπε, θα προτιμούσε να είναι ένας επαγγελματίας πιανίστας, παρά ηθοποιός. «Το αγαπώ όσο τίποτα άλλο. Αλλά δεν παίζω τόσο καλά ωστέ να μπορώ να ζω από αυτό. Μακάρι ο Θεός να με χτυπούσε ελαφρά στον ώμο και να μου έλεγε "Δεν θα είσαι πια ηθοποιός, σκηνοθέτης, αλλά ένας πιανίστας της τζαζ!»




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης