Αιγαιοπελαγίτικα βιολιά «κατακλύζουν» το κηποθέατρο «Δόρα Στράτου»

Αιγαιοπελαγίτικα βιολιά «κατακλύζουν» το κηποθέατρο «Δόρα Στράτου»

Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός θα πραγματοποιήσει μία συναυλία-αφιέρωμα στο Αιγαιοπελαγίτικο βιολί- Όσοι προσέλθουν μπορούν να φέρουν μαζί τους τρόφιμα μακράς διαρκείας, προκειμένου να ενισχύσουν το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων

Αιγαιοπελαγίτικα βιολιά «κατακλύζουν» το κηποθέατρο «Δόρα Στράτου»
Στο κηποθέατρο ’’Δόρα Στράτου’’ ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός θα πραγματοποιήσει -τη Δευτέρα 6 Ιουλίου- μία συναυλία για το Αιγαιοπελαγίτικο βιολί. Στο πρώτο μέρος θα παιχτούν αποσπάσματα από τα έργα του «Τήλος», «Σύρνα» και «Αλμύρα» ενώ στο δεύτερο θα παρουσιαστούν χαρακτηριστικοί σκοποί της Αιγαιοπελαγίτικης παράδοσης με έμφαση στη νησιώτικη ζυγιά (βιολί - λαούτο), σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν οι ιδιαιτερότητες και οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν διαφορετική τη μουσική παράδοση του ενός νησιού από το άλλο.

Παίζουν βιολί οι:  Δημήτρης Γασιας, Μιχάλης Γαμπιερακης, Γιάννης Ζευγωλης, Στάθης Κουκουλαρής, Γιώργος Μαγκλαρας, Σωτήρης Μαργώνης, Θεολόγος Μιχελης, Γιώργος Χατζηπέτρος. Παίζουν λαούτο οι: Νίκος Μέρμηγκας, Γιαννούλης Μαργώνης και Λευτέρης Μπαφαλούκος. Τραγουδούν: Μαρία Αναματερού, Θοδωρής Μέρμηγκας. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.

Όσοι προσέλθουν μπορούν να συμπαρασταθούν στους συνανθρώπους που δοκιμάζονται από τη φτώχεια φέρνοντας μαζί τρόφιμα μακράς διαρκείας προκειμένου να ενισχύσουν το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Θέατρο Ελληνικών Χορών, «Δόρα Στράτου», Λόφος Φιλοπάππου, τηλ. 210 3244395 | www.grdance.org.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης