Η Παγκόσμια Γιορτή της Μουσικής στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Η Παγκόσμια Γιορτή της Μουσικής στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Η παιδική χορωδία  Polyphonica, η Kρατική Ορχήστρα Αθηνών και ο Βασίλης Γισδάκης υπόσχονται να κάνουν τη βραδιά της 21ης Ιουνίου, αξέχαστη-  Η βραδιά θα κλείσει με το πάρτι των Happy Dog Project και την Esterina

 Η Παγκόσμια Γιορτή της Μουσικής στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής
Στο κλίμα της γιορτής μπαίνει ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το βράδυ της 21ης Ιουνίου. Είναι η ημέρα της Παγκόσμιας Γιορτής της Μουσικής που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα τιμήσει την συγκεκριμένη ημέρα με μία μαραθώνια συναυλία που θα ξεκινήσει από τις 8 το βράδυ. Θα ακουστούν  τραγούδια και συνθέσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ορχηστρικά και χορωδιακά κομμάτια, κλασικά έργα και άφρο-τζαζ δημιουργίες.

Συμμετέχουν η παιδική χορωδία  Polyphonica, η Kρατική Ορχήστρα Αθηνών και ο Βασίλης Γισδάκης. Η βραδιά θα κλείσει με το πάρτι των Happy Dog Project και την Esterina, τη special guest της μπάντας, πάντα σε… super groovy χορευτικό κλίμα!

Κλείσιμο

Tραγούδια και ρυθμοί του κόσμου με την Παιδική χορωδία Polyphonica
Το τμήμα χορωδίας Polyphonica Voices (μουσική διεύθυνση: Μαρίζα Βαμβουκλή) και το τμήμα κρουστών Polyphonica Drums (μουσική διδασκαλία: Γιώργος Φασόλης) έχουν ετοιμάσει ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινά από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία και φτάνει μέχρι την Αφρική και τη Νότια Αμερική, με γνωστά τραγούδια και κομμάτια από διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Ταξίδι στον χρόνο από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα μας ταξιδέψει στις συνθέσεις που γράφτηκαν από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το μπαρόκ Κοντσέρτο για δύο τρομπέτες και έγχορδα σε ντο μείζονα, RV 537 του Αντόνιο Βιβάλντι, το πυροτεχνικό Τσάρντας για βιολί και ορχήστρα του Βιττόριο Μόντι και αποσπάσματα από τις δημοφιλέστατες δύο Ορχηστρικές σουίτες από την όπερα Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ.

Τα σολιστικά μέρη θα ερμηνεύσουν οι τρομπετίστες Παναγιώτης Καίσαρης και Γιάννης Καραμπέτσος και ο βιολονίστας Γιώργος Μάνδυλας. Την ΚΟΑ διευθύνει ο νεαρός μαέστρος Ουίλλιαμ Κούνχαρντ.
 
Ο Βασίλης Γισδάκης μας συστήνει τα νέα του τραγούδια
Ο Βασίλης Γισδάκης θα παρουσιάσει  τραγούδια από το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «Της ημέρας τα σκοτάδι» αλλά και συνθέσεις των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου κ.ά.

Μετον Βασίλη Γισδάκη (φωνή-κιθάρα) και τον Δαμιανό Πάντα (πιάνο) θα βρεθούν επί σκηνής οι μουσικοί: Αλέξανδρος Καραμπίλας,  Έλσα Παπέλη,  Σταύρος Χύνδας,  Κωστής Αφεντάκης  και η Άννα Σαράντη.

Η Γιορτή της Μουσικής θα κλείσει με το πάρτι της πιο χορευτικής big band της Αθήνας, τους Happy Dog Project, και τις γεμάτες ρυθμό μουσικές τους.

Πληροφορίες για το κοινό: 210 72.82.333

και στην ιστοσελίδα: www.megaron.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης