Έλενα Ράπτη: Ζητά εξηγήσεις από τον Ξυδάκη για το «ξήλωμα» του ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ

Έλενα Ράπτη: Ζητά εξηγήσεις από τον Ξυδάκη για το «ξήλωμα» του ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ

Η Έλενα Ράπτη κάνει λόγο για μία «εξόχως αντιδεοντολογική» και «επιζήμια» πολιτική πρωτοβουλία του υπουργείου ενώ αφήνει υπαινιγμούς για την σκοπιμότητα αυτής.

Έλενα Ράπτη: Ζητά εξηγήσεις από τον Ξυδάκη για το «ξήλωμα» του ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ
Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη να «καρατομήσει» μέσα σε μία νύχτα, το ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Ο Νίκος Ξυδάκης, όχι μόνο δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τα απερχόμενα μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ αλλά ούτε και να αιτιολογήσει την απόφασή  του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα απερχόμενα μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ, ενημερώθηκαν  πως  παύονται από τα καθήκοντα τους από τις εφημερίδες. Το μόνο που αρκέστηκε να κάνει ο Νίκος Ξυδάκης ήταν να δημοσιεύσει χτες (28/5) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ) την πρόωρη αντικατάσταση των μελών του ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Εξηγήσεις ζητά σήμερα, η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού της ΝΔ, Έλενα Ράπτη, από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, για το «ξήλωμα» του ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ, και μάλιστα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.

Κλείσιμο
Η Έλενα Ράπτη κάνει λόγο για μία «εξόχως αντιδεοντολογική» και «επιζήμια» πολιτική πρωτοβουλία του υπουργείου ενώ αφήνει υπαινιγμούς για την σκοπιμότητα αυτής. «Αν ο κ. Ξυδάκης έχει κάποιον επαρκή λόγο είμαστε έτοιμοι να τον ακούσουμε. Αν όμως, δεν έχει, μάλλον επιβεβαιώνεται ο κομματικός χαρακτήρας της συγκεκριμένης απόφασης», τονίζει σε ανακοίνωση της, η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού της ΝΔ.

Η ανακοίνωση της Έλενας Ράπτη:

«Ενημερωθήκαμε όλοι, μαζί με τα ανυποψίαστα μέλη του ΔΣ. του Ελληνικού Φεστιβάλ ΑΕ, για την αιφνιδιαστική απόφαση αντικατάστασής τους από την ηγεσία του ΥΠΠΟ χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση ή επίσημη αιτιολογία.

Λίγες ημέρες πριν από τη έναρξη των εκδηλώσεων του Ελληνικού Φεστιβάλ ο κ. Ξυδάκης έκρινε πως είναι ο κατάλληλος χρόνος να ανασυνθέσει το διοικητικό του συμβούλιο. Δημιουργώντας αναίτια πρόβλημα στη λειτουργία του Ελληνικού Φεστιβάλ και προκαλώντας απορίες για τη σκοπιμότητα αυτής της απόφασης που δεν υπαγορεύτηκε από καμία ανάγκη αφού η θητεία των μελών έληγε τον Μάρτιο του 2016.

Τα μέλη που διώχθηκαν έχουν ιστορία άμισθης προσφοράς και συμβολής στο έργο του Ελληνικού Φεστιβάλ, είναι καταξιωμένοι άνθρωποι στο χώρο του πολιτισμού και αξίζουν σεβασμού και αναγνώρισης και ασφαλώς όχι αυτής της υποτιμητικής μεταχείρισης από την πλευρά του υπουργείου.

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ είναι εξόχως αντιδεοντολογική, αφού δε συνοδεύεται από την οφειλόμενη εξήγηση για αυτή την άκομψη και επιζήμια πολιτική πρωτοβουλία του υπουργείου. Αν ο κ. Ξυδάκης έχει κάποιον επαρκή λόγο είμαστε έτοιμοι να τον ακούσουμε. Αν όμως, δεν έχει, μάλλον επιβεβαιώνεται ο κομματικός χαρακτήρας της συγκεκριμένης απόφασης.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης