Βραβεία ΔΕΣΤΕ: H ελληνική τέχνη είναι εδώ και αξίζει συγχαρητήρια

Βραβεία ΔΕΣΤΕ: H ελληνική τέχνη είναι εδώ και αξίζει συγχαρητήρια

Έξι Έλληνες εικαστικοί επιλέχθηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες για να είναι οι φετινοί υποψήφιοι του βραβείου – Απόψε τα εγκαίνια στο Μουσείο Κυκλαδικής

Βραβεία ΔΕΣΤΕ: H ελληνική τέχνη είναι εδώ και αξίζει συγχαρητήρια

Είναι από τα πιο αγαπημένα γεγονότα της εικαστικής άνοιξης η έκθεση των υποψηφίων για το βραβείο ΔΕΣΤΕ. Και αυτό γιατί αποτελεί το "μάζωμα" όλης της εικαστικής κοινότητας της Αθήνας, η οποία δίνει το παρόν και τιμά την σύγχρονη ελληνική τέχνη.

Το κτίριο του Μουσείου Κυκλαδικής φιλοξενεί εδώ και κάποια χρόνια τα βραβεία και φέτος, το ιστορικό κτίριο της οδού Νεοφύτου Δούκα, έχει μια πραγματικά εξαιρετική έκθεση για το κοινό του. Είναι μια από τις καλύτερες παρουσιάσεις των τελευταίων χρόνων και οι κριτές που καλούνται να επιλέξουν τον νικητή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα δυσκολευτούν να αποφασίσουν.

Ξεχωρίσαμε τις παρουσιάσεις του Γιάννη Παπαδόπουλου και του Άγγελου Πλέσσα. Τον Γιάννη Παπαδόπουλο δεν τον γνωρίζουμε καθώς δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Η δημιουργία ενός χώρου, όπου η «Εξάντληση» αντικατοπτρίζεται και συνυπάρχει, με αντίδοτα αυτής ήταν πολύ δυνατή σαν παρουσίαση και ελπίζουμε ο εικαστικός να παρουσιάσει και άλλα παραδείγματα δουλειάς του εδώ. 
Κλείσιμο

Ο Αγγελος Πλέσσας, με μια μεγάλη εικαστική διαδρομή στην ιντερνετική τέχνη, δημιούργησε ένα περιβάλλον, ένα βερμπαλιστικό ταμπλό-βιβάντ με τις ιδέες και τις εικόνες που γεννούνται από την “Ιντερνετική Αδερφότητα” του, ένα πρότζεκτ καλέσματος σε διάφορους τόπους ανά τον κόσμο σε καλλιτέχνες, ποιητές και δημιουργούς γενικά που μαζεύονται και συζητούν δημιουργώντας. Είναι μια πάρα πολύ άρτια και ωραία ολοκλήρωση για τον εικαστικό αυτή η παρουσίαση και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα τον οδηγήσει σε νέα εικαστικά μονοπάτια. 

Οι καλλιτέχνες που έχουν επιλεχθεί για το βραβείο είναι οι εξής: 


Η Ναταλί Γιαξή  
 
Ο Πέτρος Μώρης 

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος 
 
Ο Άγγελος Πλέσσας 
 
Ο Σωκράτης Σωκράτους 
 
Η Μαρία Χασάπη 

Ο νικητής του βραβείου θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης