«Δεν υπάρχει στοιχείο που να αποδεικνύει ότι δηλητηρίασαν τον ΒΒ King», λέει ο ιατροδικαστής

«Δεν υπάρχει στοιχείο που να αποδεικνύει ότι δηλητηρίασαν τον ΒΒ King», λέει ο ιατροδικαστής

Οι αστυνομικές αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της αυτοψίας του ιατροδικαστή για να αποφασίσουν, αν θα διεξάγουν έρευνα για ανθρωποκτονία

«Δεν υπάρχει στοιχείο που να αποδεικνύει ότι δηλητηρίασαν τον ΒΒ King», λέει ο ιατροδικαστής
Εν μέσω της έρευνας που διεξάγεται για τον θάνατο του «βασιλιά» των blues, ΒB King, μετά τους ισχυρισμούς των δύο παιδιών του, της Κάρεν Γουίλιαμς και της Πάτι Κινγκ, ότι ο πατέρας τους δηλητηριάστηκε, ο ιατροδικαστής, John Fudenberg, που έχει αναλάβει την υπόθεση, είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τις κατηγορίες. «Σε αυτό το σημείο, δεν έχουμε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς (για δολοφονία)», δήλωσε ο Fudenberg. Ωστόσο, όπως είπε, είναι καθήκον του να λάβει τις κατηγορίες σοβαρά υπ΄όψιν του και να διεξάγει ενδελεχή έρευνα.

Οι αστυνομικές αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της αυτοψίας του ιατροδικαστή για να αποφασίσουν, αν θα διεξάγουν έρευνα για ανθρωποκτονία. «Μέχρι τη στιγμή που το ιατροδικαστικό γραφείο στην Κομητεία Κλαρκ θα είναι σε θέση να πιστοποιήσει ότι ο θάνατος του BB King δεν προήλθε από φυσικά αίτια, το αστυνομικό τμήμα του Las Vegas δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία έρευνα!», αναφέρει η ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών. Ο ιατροδικαστής εκτιμά ότι θα κρατά στα χέρια του τα αποτελέσματα της αυτοψίας, μετά από έξι έως οχτώ εβδομάδες.

«Δηλητηρίασαν το πατέρα μας!»

Ο King πέθανε σε ηλικία 89 ετών, στις 14 Μαΐου στο Λας Βέγκας, όπου είχε σπίτι, ενώ είχε προηγηθεί ένα εξουθενωτικό πρόγραμμα με συναυλίες που τελείωσαν το 2014.  Οι κόρες του ισχυρίζονται ότι ο πατέρας τους δηλητηριάστηκε από τη σύμβουλο και δικηγόρο του, Laverne Toney και τον προσωπικό του βοηθό, Myron Johnson.
Κλείσιμο

«Πιστεύω ότι ο πατέρας μου δηλητηριάστηκε. Του χορηγήθηκαν ξένες ουσίες για να προκαλέσουν τον πρόωρο θάνατό του», ανέφεραν σε ξεχωριστές, αλλά πανομοιότυπες ένορκες καταθέσεις οι δύο γυναίκες, που ζήτησαν επίσημη έρευνα για το θέμα.

Η Toney, η οποία είναι εκτελέστρια της διαθήκης του King, αδιαφόρησε για τις κατηγορίες εναντίον της: «Κάνουν καταγγελίες συνέχεια. Τι το καινούργιο;», απάντησε ερωτηθείσα για το ζήτημα που προέκυψε.

Τα μέλη της οικογένειας του ΒΒ Κing, είχαν στο παρελθόν ισχυριστεί ότι η Τοney είχε τον έλεγχο της περιουσίας του BB King, ύψους 5 εκατ. δολαρίων και την κατηγόρησαν ότι είχε υπεξαιρέσει το 1 εκατ. δολάρια. Οι αρχές έχουν επανειλημμένα απορρίψει τους ισχυρισμούς της οικογένειας.

Σύμφωνα με τη Guardian, οι νέες κατηγορίες της οικογένειας του βασιλιά του ΒΒ King είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας διαμάχης τους με την Toney.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης