«Ημέρες Θάλασσας»: Ξεκινά η μεγάλη γιορτή του Πειραιά!

«Ημέρες Θάλασσας»: Ξεκινά η μεγάλη γιορτή του Πειραιά!

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας στον Πειραιά έχει αρχίσει- Εκθέσεις, ξεναγήσεις, συναυλίες, γευσιγνωσίες, κινηματογραφικές προβολές, δράσεις αθλητισμού, parties και πολλές ακόμα εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες!

«Ημέρες Θάλασσας»: Ξεκινά η μεγάλη γιορτή του Πειραιά!

Για τέσσερις ημέρες (από τις 28 έως τις 31 Μαΐου) οι Πειραιώτες, οι κάτοικοι και οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από πλήθος δράσεων τον Πειραιά, τα γνωστά ή λιγότερο γνωστά αξιοθέατα, τις διαδρομές και τους ανθρώπους της πόλης.

Εκθέσεις, ξεναγήσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακοί χοροί, γεύσεις, κινηματογραφικές προβολές, διαγωνισμοί, ποδηλατοδρομίες, δράσεις αθλητισμού, parties και πολλές ακόμα εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες σε μια μεγάλη γιορτή στον Πειραιά.
 
Κλείσιμο
Αθλητικές εκδηλώσεις
30/5
Αναβίωση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων

Εκατόν δεκαεννέα χρόνια μετά, αναβιώνει στον Πειραιά η κολυμβητική διαδρομή των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Το Σάββατο 30 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν στο Πασαλιμάνι Αγώνες Ανοικτής Θάλασσας . Oι κολυμβητές θα αγωνιστούν σε 500 μέτρα ελεύθερο, το 1ο Ολυμπιακό αγώνισμα. Οι αγώνες θα λάβουν χώρα κάτω από την πλατεία Αλεξάνδρας.

Ώρα έναρξης: 11.00

Οι ενδιαφερόμενοι για να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση και να την αποστείλουν στο info@emdpiraeus.gr. H προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 12 μ.μ.

31/5
Γνωριμία με την Ιστιοπλοϊα

Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος  σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 με τις ακόλουθες δράσεις:

– Εισαγωγή στην ιστιοπλοΐα ως άθλημα, τρόπος ζωής και μέθοδος διαπαιδαγώγησης χαρακτήρων.
– Γνωριμία με τα σκάφη ιστιοπλοΐας.
– Προβολές στιγμιότυπων αγώνων.
– Συναντήσεις με έλληνες πρωταθλητές ιστιοπλοΐας και χορήγηση αναμνηστικών.
– Πλους των σκαφών του Ομίλου πλησίον της Πειραϊκής Ακτής αναλόγως καιρικών συνθηκών.

Στο Μικρολίμανο, από 10-00-18.00

31/5
Ποδηλατάδα στους δρόμους του Πειραιά

Την Κυριακή 31 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ποδηλατοβόλτα στους δρόμους του Πειραιά με αφετηρία το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ώρα: από τις 9:00 έως τις 12.30.

31/5
Κάνοε Καγιάκ

Αγώνες Canoe-Kayak θα διεξαχθούν στο πανέμορφο Μικρολίμανο, την Κυριακή 31 Μαΐου 2015.


31/5
Αγώνες κωπηλασίας

Την Κυριακή 31 Μαΐου από τις 9πμ έως τις 12μμ. με πρωτοβουλία του Ομίλου Ερετών διεξάγωναι αγώνες κωπηλασίας με ανοικτή συμμετοχή σωματείων με αφετηρία την περιοχή “Σκαφάκι” και τερματισμό στη μαρίνα της Ζεάς.

Ξεναγήσεις
30/5
Γνωρίζοντας την Τρούμπα

Στην Τρούμπα αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει η διευθύντρια του Τομέα Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, Ευαγγελία Μπαφούνη, το Σάββατο 30 Μαΐου, στις 19.30.

Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.δρόμους της Τρούμπας . Είναι μία καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε το  Μέγαρο Βάττη, τα κόκκινα Φανάρια, το Μέγαρο Ποτόγλου, τη βασιλική αποβάθρα και την αποβάθρα της Τρούμπας, το Ξενοδοχείο Πειραιευς κ.α.

30/5
Ξενάγηση στην Ιστορική βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη

Το Σάββατο 30 Μαΐου από τις 12.00 έως τις 20.00, η Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, που στεγάζεται στο κτίριο επί της οδού ΙΙ Μεραρχίας 36 στο λιμένα Ζέας, θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Βιβλιοθηκονόμοι αναλαμβάνουν να μας ξεναγήσουν στον κόσμο της «Ιστορικής Βιβλιοθήκης» του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

31/5
Ιστορικός περίπατος στον βιομηχανικό Πειραιά

Ο ιστορικός περίπατος -ξενάγηση  Βιομηχανικό Πειραιά θα γίνει την Κυριακή 31 Μαΐου, από την Ευαγγελία Μπαφούνη, ιστορικό, διευθύντρια πολιτισμού του Δήμου Πειραιά.

Το πρόγραμμα:
–11:00: Επίσκεψη στο Μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Λεύκα του Πειραιά. Συνάντηση στην είσοδο του εργοστασίου, Θηβών και Ρετσίνα. Ξενάγηση από την Κα Ευαγγελία Μπαφούνη, Ιστορικό, Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά και περίπατος κατά μήκος της εγκαταλειμμένης σιδηροδρομικής γραμμής μέσα από τον παλιό βιομηχανικό Πειραιά, μέχρι τον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό στο λιμάνι (Άγ. Διονύσιος). Αναλυτικότερα η διαδρομή περιλαμβάνει τα εξής σημεία: Εγκαταστάσεις του ΟΣΕ στη Λεύκα, οδός Μεθώνης, οδός Θεσμοφορίου, ‘Φαράγγι’ και Σταθμός ΟΣΕ Αγ. Διονυσίου.
–13:00: Πολύχρωμη διαπολιτισμική γιορτή του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά,  με μουσικές, χορούς και φαγητά από τις χώρες προέλευσης των μαθητών, στην αποβάθρα του παλιού Σταθμού στο λιμάνι, όπου για δεκαετίες έφθαναν μετανάστες από όλη την Ελλάδα για να πάρουν τα πλοία του ξενιτεμού.

31/5
Ξενάγηση στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Εκατόν εβδομήντα χρόνια συμπληρώνονται  από την ίδρυση της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και η σχολή  ανοίγει τις πύλες της για το κοινό. Η ξενάγηση θα λάβει χώρα το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαΐου από τις 10:00  έως τις 14:00 (τελευταία είσοδος στις 13:00). Η δήλωση συμμετοχής στο επισκεπτήριο θα γίνεται μέσω εφαρμογής της σελίδας http://www.emdpiraeus.gr

30/5-1/6
Γνωρίζοντας το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας

Το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαΐου πραγματοποιείται (10.00-18.00) με ελεύθερη είσοδο ξενάγηση στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος. Σκοπός της ξενάγησης είναι να παρουσιαστεί η δημιουργία, η ιστορία και η εξέλιξη της ναυτικής παράδοσης των Ελλήνων από την προϊστορική εποχή ως τις μέρες μας. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 4 ξεναγήσεις σε ομάδες των 35 ατόμων στην περιοδική και μόνιμη έκθεση του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος, διάρκειας μιάμισης ώρας.

Τις ίδιες ημέρες θα πραγματοποιηθούν επίσης 4 ξεναγήσεις σε ομάδες των 30 ατόμων στα αρχαιολογικά ευρήματα του λιμανιού της Ζέας, διάρκειας 45 λεπτών από το  Δρ. Αρχαιολογίας κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο, βασικό συνεργάτη της ερευνητικής ομάδας του Zea Harbour Project.

Για την συμμετοχή στις ξεναγήσεις απαραίτητη είναι η προηγούμενη τηλεφωνική κράτηση, από Τρίτη 19 Μαΐου 2015 μέχρι Παρασκευή 29 Μαΐου 2015 , και ώρες 9:00-14:00, στα τηλ. 210 4516264, 210 4516822 εκτός Κυριακής και Δευτέρας

30-31/5
Ξεναγηση και ενημερωση στο ωκεανογραφικο σκαφος ΑΙΓΑΙΟ απο το ΕΛΚΕΘΕ

Στην προβλήτα των Κρουαζιερόπλοιων (δίπλα στο Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών) θα αγκυροβολήσει το ωκεανογραφικό σκάφος ΑΙΓΑΙΟ του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών) και θα παραμείνει ανοιχτό προς επίσκεψη από το κοινό το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαΐου.

Το Ερευνητικό Σκάφος ΑΙΓΑΙΟ, μήκους 62 μέτρων, αναβαθμίστηκε το 1997 και αποτελεί σήμερα ένα μοντέρνο πλωτό εργαστήριο. Είναι εξοπλισμένο με όλα τα τελευταίας τεχνολογίας όργανα απαραίτητα για την πολύτιμη ερευνητική δραστηριότητα του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. η οποία ποικίλει από γεωφυσικές μελέτες βυθού μέχρι την παρακολούθηση περιβαλλοντικών συνθηκών.

Συναυλίες
30/5
Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά

Το Σάββατο 30 Μαΐου στις 12.00 το μεσημέρι, η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά με υπεύθυνο μουσικής διεύθυνσης τον. Ιωάννη-Σέργιο Μαγιάτη, πραγματοποιεί συναυλία στην πλατεία του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος.


30/5
Συναυλια με τη μπαντα του Πολεμικου Ναυτικου στην Σχολη Ναυτικων Δοκιμων
Το Σάββατο 30 Μαΐου, διοργανώνεται  συναυλία (από τις 20:30 έως τις 22:00), μπροστά στο Βασσάνειο  Διοικητήριο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων  από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Τη μουσική μπάντα του ΠΝ θα συνοδεύουν η Σοπράνο Ευδοκία Μωυσίδου, ο Τενόρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σταύρος Σαλαμπασόπουλος και ο Βαρύτονος Θόδωρος Μπιράκος ο οποίος είναι μέλος της Μπάντας του Π.Ν.

Η είσοδος για την συναυλία θα γίνεται κατόπιν προσκλήσεων.

31/5
1550 – IFIGENIA – SO WHAT

Μια ξεχωριστή pop- rock  βραδιά με μεγάλες επιτυχίες και πολύ κέφι θα έχουν όσοι παρευρεθούν στην πλαζ Φρεαττύδας, την Κυριακή 31/5 και ώρα 21:30.  Θα απολαύσουμε τους 1550, την Ιφιγένεια και τους So what.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην πλαζ Φρεαττύδας κάτω από το μαγαζί Αχινός.
Είσοδος ελεύθερη!

31/5
Μουσικος περιπατος στην Πειραικη με τη Φιλαρμονικη του Δημου Πειραια

Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά πραγματοποιεί  Μουσικό Περίπατο στη Πειραϊκή την Κυριακή  31 Μαΐου από τις 10:30 π.μ. έως τις 12:00, από τη Μαρίνα Ζέας έως το γήπεδο Πορφύρα, παιανίζοντας γνωστές μελωδίες.

31/5
Οι Napoleon’s Coup στα σκαλια του Δημοτικου Θεατρου Πειραια

Το Δημοτικό Ωδείο Πειραιά συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή διοργανώνοντας συναυλία στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με το μουσικό συγκρότημα Napoleon’s Coup την Κυριακή 31 Μαΐου στις 18.30.

Μέλη των Napoleon’s Coup είναι οι: Δημήτρης Μιχαλόπουλος (Φωνή), Μάριος Μούρμουρας (Κιθάρα), Ντίνος Κουτσαλάς (Μπάσο), Τάκης Ήντας (Τύμπανα), Νίκος Δημαράς (Τρομπέτα), Άγγελος Τζαμαριάς (τρομπόνι), Νίκος Σάλιας (Πλήκτρα).

27-31/5
Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι

Η μουσική εκδήλωση «Γεια σου, Περαία αθάνατε»  θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 27 Μαΐου (έναρξη συναυλίας 21:00) στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ. Ο Μπάμπης Τσέρτος και η παρέα του θα ερμηνεύσουν τα ωραιότερα ρεμπέτικα τραγούδια που αναφέρονται στον Πειραιά. Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συμμετέχουν:Μπάμπης Τσέρτος, Νάντια Καραγιάννη,  Νίκος Καραγιάννης,Σοφία Μέρμηγκα, Κυριάκος Γκουβέντας, Μάνος Γρυσμπολάκης, Γιάννης Πλαγιαννάκος, Δημήτρης Ρέππας, Κώστας Τσεκούρας, Γιάννης Τσέρτος.

30/5
Εορτασμος της Μαχης της Κρητης

Το Σάββατο 30 Μαΐου (στις 20:00) στην Φρεαττύδα θα πραγματοποιηθεί εορτασμός για την Μάχη της Κρήτης από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά “Η Ομόνοια”.

Όπως κάθε χρόνο, το Μάιο οι Κρητικοί απανταχού της γης, τιμούν τη Μάχη της Κρήτης. Με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας,  θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γιορτή αμέσως πριν τη συναυλία του Μανώλη Κονταρού, στη Φρεττύδα. Οι καλλιτεχνικές  ομάδες της “Ομόνοιας” θα τραγουδήσουν έντεχνα και ριζίτικα τραγούδια και θα χορέψουν κρητικούς χορούς.

27/5
Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία

Ένα μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 27 Μαίου στις 21.00 στον μαγευτικό εξώστη του Μεγάρου ΟΛΠ, μέσα στο λιμάνι του Πειραιά.

Μέγαρο ΟΛΠ: Ακτή Μιαούλη 10

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΓΕΥΣΗ
Εκδηλώσεις και γευσιγνωσίες στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά

Η Ιχθυόσκαλα Πειραιά ανοίγει τις πύλες της στο κοινό φιλοξενώντας πλήθος δράσεων τις Κυριακές 24 και 31 Μαΐου, από τις 10.00 έως τις 15.00. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ναυτικά και αλιευτικά επαγγέλματα μέσα από ημερίδες και παρουσιάσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και να ξεναγηθούν στις ανεμότρατες της ιχθυόσκαλας. Συναυλίες, live cooking και γευστικές δοκιμές συμπληρώνουν το πρόγραμμα.

Για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις πατήστε εδώ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης