Στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Νέας Υόρκης με το Above and Beyond η Ελλάδα

Στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Νέας Υόρκης με το Above and Beyond η Ελλάδα

Μια εξαιρετική ταινία για την ανθρώπινη ανάγκη για επαφή και επικοινωνία θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ταινιών Μικρού Μήκους της Νέας Υόρκης. Είναι το Above and Beyond (Πέρα και Πάνω) της Ανίτας Χαμηλού - Δείτε το trailer 

Στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Νέας Υόρκης με το Above and Beyond η Ελλάδα

Είναι μερικές ταινίες που με κάποιον τρόπο ξέρεις οτι θα σε συγκινήσουν απλά διαβάζοντας την περίληψη τους. Ο λόγος για την ταινία Above and Beyond (Πέρα και Πάνω) που έχει ήδη κερδίσει το εγχώριο κοινό που την παρακολούθησε στα Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Δράμας, Αθήνας αλλά και της Κύπρου.

Και τώρα η ταινία της Ανίτας Χαμηλού, θα είναι η μόνη ελληνική ταινία που θα συμμετέχει στο NYC Picturestart Film Festival 2015. Το φεστιβάλ θα γίνει στις 31 Μαίου - 3 Ιουνίου.

Την τρίτη ηλικία σκιαγραφεί η Χαμηλού στη μικρού μήκους ταινία της. Σε ένα απομονωμένο χωριό στα σύνορα ζει ένας παππούς ηλικίας 84ων ετών. Η μοναδική του καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους είναι μέσα από το ραδιόφωνο του και τον ενα και μοναδικό σταθμό που αυτό εκπέμπει. Το κουβαλάει παντού μαζι του.. Σαν επίτιμο καλεσμένο το κρεμάει στην σέλα του γαϊδαράκου του, το στολίζει στο τραπέζι του φαγητού του, το βάζει στην πέτρα στο χωράφι του, και μέχρι το πρωι το αφήνει να τραγουδάει χαμηλά δίπλα από το κρεβάτι του..
Κλείσιμο

Τι θα συμβεί όταν ο σταθμός αναγκαστεί να κλείσει και η ζωή του παππού γεμίσει από παράσιτα; Ο παππούς πιστεύει πως ανεβαίνοντας πανω στο βουνό κάτι θα καταφέρει να ακούσει .. Θα ακούσει ;

Η ταινία έχει αποσπάσει 2 βραβεία στο Athens International Digital Film Festival 2014 (Τιμητικό βραβείο βραβείο κοινού).

Δείτε εδώ το trailer του Πέρα και Πάνω 

Πέρα και Πάνω (Pera kai Pano) from George Alexiou on Vimeo.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης