Διπλή ελληνική διάκριση στο 39ο Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας

Διπλή ελληνική διάκριση στο 39ο Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απένειμε το 2ο Βραβείο εξ ημισείας στον Κωνσταντίνο Δεστούνη και στην Γερμανίδα Μαρία Μάτσο, το 3ο βραβείο στον Τριαντάφυλλο Λιώτη και εύφημο μνεία στον Ούγγρο Μπαλάς Φούλεϊ- Το πρώτο βραβείο αποφασίστηκε να μην απονεμηθεί

Διπλή ελληνική διάκριση στο 39ο Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας
Ολοκληρώθηκε το 39ο Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας, για πιάνο, που διεξήχθη από τις 15 έως τις 24 Μαϊου στο Ίδρυμα Κακογιάννη.
 
Η εννεαμελής διεθνής κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον διακεκριμένο πιανίστα Ντμίτρι Μπακίρσοφ, αποφάσισε ομόφωνα να μην απονείμει το πρώτο βραβείο, το χρυσό μετάλλιο. Σύμφωνα με απόφαση της επιτροπής, δόθηκε το 2ο Βραβείο (Αργυρό Μετάλλιο) εξ'ημισείας στον Κωνσταντίνο Δεστούνη και στην Γερμανίδα Μαρία Μάτσο , το 3ο βραβείο στον Τριαντάφυλλο Λιώτη και εύφημο μνεία στον Ούγγρο Μπαλάς Φούλεϊ.

Οι δύο Έλληνες σολίστ του πιάνου, ξεχώρισαν ανάμεσα σε 15 ταλαντούχους πιανίστες από όλο τον κόσμο: Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ιαπωνία, Κίνα, Ταϊβάν και Ν. Κορέα.

Κλείσιμο
Η τελική φάση του διαγωνισμού, καθώς και η τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκαν χτες, Κυριακή, 24 Μαϊου στο Μέγαρο Μουσικής και θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα από την ΕΡΤ, την Κυριακή 31 Μαΐου 2015, ώρα 21:00, και στη συνέχεια με τη συνεργασία της EBU θα μεταδοθούν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Όπως επεσήμαναν τα διακεκριμένα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής, σε σχετική Συνέντευξη Τύπου το επίπεδο των διαγωνιζομένων φέτος ήταν πολύ υψηλό και η συνεργασία ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής εξαιρετική, γεγονός, σύμφωνα με τη μεγάλη εμπειρία τους, που δεν είναι πάντα αυτονόητο.

Τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή αποτέλεσαν οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες:  
Ντμίτρι Μπασκίροφ Πρόεδρος (Γεωργία)/  Dmitri Bashkirov - President
Αντρέα Μπονάτα (Ιταλία)/ Andrea Bonatta
Λίλια Μπογιατζίεβα (Βουλγαρία) /Lilia Boyadjieva
Κλάους Κάουφμαν (Γερμανία) /Klaus Kaufmann
Γεώργιος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης (Ελλάδα) /George-Emmanuel Lazaridis
Εμανουέλ Μερσιέ  (Γαλλία) /Emmanuel Mercier
Μύρων Μιχαηλίδης (Ελλάδα) / Myron Michailidis
Χουσεΐν Σερμέτ  (Τουρκία) /Hüseyin Sermet
Γιάννης Βακαρέλης (Ελλάδα) /Janis Vakarelis
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης