New York Times: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική σε όλες τις ταινίες»

New York Times: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική σε όλες τις ταινίες»

Την αδυναμία του να συνεχίσει να κάνει κριτικές σε όλες τις ταινίες που παράγονται κάθε χρόνο, λόγω έλλειψης προσωπικού, εξέφρασε ο μιντιακός κολοσσός, New York Times

New York Times: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική σε όλες τις ταινίες»
Την μείωση των κριτικών σε ταινίες, ανακοίνωσε ο μιντιακός κολοσσός, New York Times, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αδυναμία του, λόγω έλλειψης προσωπικού, να καλύψει τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό ταινιών που παράγονται κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο.

Ο επικεφαλής των κριτικών ταινιών της εφημερίδας, A.O Scott, σε ανακοίνωση του στα Μέσα, δήλωσε ότι οι New York Times από εδώ και στο εξής δεν εγγυώνται ότι θα καλύπτουν κάθε νέα κυκλοφορία ταινίας. «Λόγω του αυξανόμενου αριθμού των ταινιών που κυκλοφορούν ετησίως, οι New York Times δεν είναι πια σε θέση να εγγυηθούν ότι μπορούν να κάνουν κριτική σε όλες αυτές τις ταινίες», έγραψε ο A.O Scott στην ανακοίνωση του. Και πρόσθεσε: «Έχουμε τρεις κριτικούς κινηματογράφου και πολλούς εξωτερικούς συνεργάτες, αλλά χρειάζεται πολύ χρόνο και κοστίζει αρκετά να κάνουμε κριτική για τόσες πολλές ταινίες».

Τόνισε δε, ότι η εφημερίδα θα συνεχίσει την προσπάθειά της να καλύπτει όσες περισσότερες ταινίες μπορεί και πως τα πιο σημαντικά φιλμ, θα έχουν πάντα μία θέση στις σελίδες των New York Times. Η επιλογή όμως των ταινιών, σύμφωνα με τον Scott , θα τεθεί σε νέα βάση.

Περισσότερο ζημιωμένοι από την νέα πολιτική της εφημερίδας, φαίνεται ότι θα είναι οι νέοι σκηνοθέτες και οι ανεξάρτητες παραγωγές, που εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μία καλή κριτική της εφημερίδας των New York Times και των LA Times. Σύμφωνα με τους κανονισμούς των Όσκαρ για τις κατηγορίες ντοκιμαντέρ, θα πρέπει απαραίτητα να υπάρχει κριτική σε κάποια ή και στις δύο αυτές μεγάλες εφημερίδες. «Δεν ζητήσαμε εμείς να γίνουμε το πρότυπο της επιτροπής των ντοκιμαντέρ», δήλωσε σχετικά ο Scott  

Εκπρόσωπος της Αcademy of Motion Picture Arts & Sciences εκτιμά πως η αλλαγή στην πολιτική των New York Times δεν θα προκαλέσει καμία αλλαγή στους ισχύοντες κανoνισμούς των Όσκαρ,  καθώς τα ντοκιμαντέρ μπορούν να περιοριστούν στις κριτικές των L.A.Times.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης