«Το Τάβλι» κάνει πρεμιέρα στην αυλή του θεάτρου «Ακαδημία Πλάτωνος»

«Το Τάβλι» κάνει πρεμιέρα στην αυλή του θεάτρου «Ακαδημία Πλάτωνος»

Ο Σταύρος Καλλιγάς και Σαμουήλ Ακίνολα ξεκινούν μία παρτίδα τάβλι στην νέα θεατρική μεταφορά του έργου του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λάλου

«Το Τάβλι» κάνει πρεμιέρα στην αυλή του θεάτρου «Ακαδημία Πλάτωνος»
Κλείνοντας 10 χρόνια από τον θάνατο του Δημήτρη Κεχαΐδη, «Το Τάβλι», το πιο γνωστό έργο του συγγραφέα, θα παρουσιαστεί -από τις 30 Μαϊου- στην ειδικά διαμορφωμένη αυλή της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Ο Δημήτρης Λάλος -στη πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα- και οι ηθοποιοί Σταύρος Καλλιγάς και Σαμουήλ Ακίνολα, καταθέτουν την προσωπική τους ματιά πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα έργα του νέου ελληνικού θεάτρου. Η παράσταση του Δημήτρη Λάλου στοχεύει στο να μας υπενθυμίσει ότι το πιο δυνατό στοιχείο ενός λαού είναι η νοοτροπία του. Αυτή που δεν γνωρίζει τάξεις και χρώμα.


Κλείσιμο

Η δράση του έργου εκτυλίσσεται σε μία αυλή, ένα απόγευμα του καλοκαιριού.  Ο Φώντας και ο Κόλλιας, φίλοι και κουνιάδοι, παίζουν τάβλι στην αυλή του σπιτιού τους και συζητούν ακατάπαυστα. Ονειρεύονται να πιάσουν την καλή. Καθηλωμένοι, πάνω σε μια ατέλειωτη παρτίδα, σκαρώνουν με το μυαλό τους όνειρα και κομπίνες, καταστρώνοντας το «μεγάλο κόλπο» που δεν θα έρθει ποτέ. Σε μια αέναη φυγή από την πραγματικότητα, διεκδικούν με αξιώσεις μια περίοπτη θέση στο βαθύ όνειρο του Νεοέλληνα να τη βγάλει καθαρή.

Πρωτοανεβασμένο το 1972 από τον Κάρολο Κουν στο Θέατρο Τέχνης, «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη (σε συνεργασία με την Ελένη Χαβιαρά), με την ιδιότυπη γραφή του καθημερινού λόγου και τον αιχμηρό πολιτικό προβληματισμό, μέσα στην γλαφυρότητα της ελληνικής πραγματικότητας φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η σκηνογραφία και τα κοστούμια είναι του Μιχάλη Σαπλαούρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης