Αλεχάντρο Χοδορόφσκι: Ο εμβληματικός σκηνοθέτης επιστρέφει με τον «Χορό της Πραγματικότητας»

Αλεχάντρο Χοδορόφσκι: Ο εμβληματικός σκηνοθέτης επιστρέφει με τον «Χορό της Πραγματικότητας»

Ένας πραγματικός μάγος του σύγχρονου σινεμά, ένας ποιητής της εικόνας και της αφήγησης, ο Αλεχάντρο Χοδορόφσκι επανέρχεται μετά από 23 ολόκληρα χρόνια με τη νέα του ταινία «Ο Χορός της Πραγματικότητας» 

Αλεχάντρο Χοδορόφσκι: Ο εμβληματικός σκηνοθέτης επιστρέφει με τον «Χορό της Πραγματικότητας»
Σε παραγωγή, σενάριο και σκηνοθεσία του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι, «Ο Χορός της Πραγματικότητας» είναι η πρώτη ταινία του θρυλικού κινηματογραφιστή εδώ και 23 χρόνια, μια φανταστική αυτοβιογραφία που ανασυνθέτει την απίστευτη περιπέτεια της ζωής του.

Προκάλεσε αναταραχές και βίαιες διαμαρτυρίες με το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, το αυθεντικά αναρχικό «Fando and Lis». Ανακηρύχτηκε βασιλιάς των μεταμεσονύχτιων προβολών με τις απαράμιλλες cult δημιουργίες «El Topo» και «The Holy Mountain». Παρέδωσε ένα από τα πιο ιδιοσυγκρασιακά φιλμ του σινεμά τρόμου, το απολαυστικά φροϋδικό «Santa Sangre». Ονειρεύτηκε την πιο φιλόδοξη και καινοτόμο ταινία επιστημονικής φαντασίας που δεν έγινε ποτέ, το μυθικό «Dune». Ασχολήθηκε με τη συγγραφή, τα κόμικ, την ποίηση, τον διαλογισμό, τα ταρό.

Όποιος έχει, έστω και μια φορά, βυθιστεί στο μαγικό, ονειρικό σύμπαν του σπουδαίου Χιλιανού μαέστρου, θα ενθουσιαστεί με αυτή την ευκαιρία να ξανακάνει το παραμυθένιο ταξίδι. Οι υπόλοιποι, απλώς θα γνωρίσουν μια ιδιοφυία.

Κλείσιμο
  Στη νέα του ταινία, που αφηγείται την ζωή του, η ιστορία ξεκινάει με την ζωή ενός αγοριού που γεννιέται το 1929 στην Τοκοπίλα, μια μικρή παραλιακή πόλη στα πρόθυρα της Χιλιανής ερήμου, όπου γυρίστηκε και η ταινία. Αντιμέτωπος με μια θλιμμένη και αποξενωμένη παιδική ηλικία, ως μέλος μια ξεριζωμένης οικογένειας, ο νεαρός Χοδορόφσκι θα γνωρίσει από πολύ νωρίς τη γοητευτική γραμμή ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα και θα επιλέξει να ζήσει ακριβώς εκεί.

Μεγαλώνοντας, το αγόρι θα γίνει ένας σπουδαίος σκηνοθέτης, με ανεκτίμητο όπλο του τη σπάνια ικανότητα να ισορροπεί ανάμεσα στα δύο. Αναμειγνύοντας την προσωπική του ιστορία με τη μεταφορά, τη μυθολογία και την ποίηση, «Ο Χορός της Πραγματικότητας» αντανακλά τη φιλοσοφία του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι ότι η πραγματικότητα δεν είναι αντικειμενική, αλλά περισσότερο ένας «χορός» που γεννιέται μέσα από την ίδια μας τη φαντασία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης