Βράβευση για την Μπιενάλε της Αθήνας από την Ολλανδή πριγκίπισσα Magriet

Βράβευση για την Μπιενάλε της Αθήνας από την Ολλανδή πριγκίπισσα Magriet

Μεγάλη βράβευση στην εικαστική διοργάνωση της Μπιενάλε της Αθήνας από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Ίδρυμα European Cultural Foundation (ECF) που δίνει το βραβείο Princess Magriet, σε απονομή της ίδιας της πριγκίπισσας 

Βράβευση για την Μπιενάλε της Αθήνας από την Ολλανδή πριγκίπισσα Magriet
Μια μεγάλη βράβευση για την Μπιενάλε της Αθήνας, που έλαβε το βραβείο ECF Πριγκίπισσα Margriet Award για τον Πολιτισμό, για το έτος 2015, απο κοινού με το Visual Culture Research Center της Ουκρανίας.

Οικοδέσποινα της τελετής  βράβευσης, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 350 διεθνείς προσκεκλημένοι και πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Καλών Τεχνών BOZAR των Βρυξελλών, ήταν η διευθύντρια του ECF, Katherine Watson. Οι βραβευθέντες  έλαβαν το βραβείο από την πριγκίπισσα Margriet της Ολλανδίας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του ECF, πριγκίπισσα Laurentien της Ολλανδίας.  

“Αυτό που θα μπορούσε να κάνει ο πολιτισμός –και το κάνει- είναι να φωτίζει τα σημαντικά ζητήματα, να φέρνει στο προσκήνιο διαφορετικές οπτικές, γνώμες, και προσλήψεις των γεγονότων και των προβλημάτων που υπάρχουν, να φτάνει στην καρδιά των ζητημάτων και να εμπνέει δημιουργικές λύσεις», είπε στην ομιλία της η πριγκίπισσα Laurentien.

Κλείσιμο
Κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο Frans Timmermans, Πρώτος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  τόνισε: «Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ευρώπη σήμερα είναι το γεγονός ότι όλοι είμαστε εξαιρετικοί στο να μιλάμε αλλά όχι στο να ακούμε». 

Η διεθνής επιτροπή, η οποία περιλάμβανε τον διευθυντή της Tate Modern Chris Dercon και τη διευθύντρια του Columbia Global Centers Programme στην Τουρκία Rana Zincir Celal – επαίνεσαν τους φετινούς νικητές, η επιλογή των οποίων προέκυψε από λίστα που συγκροτήθηκε από ειδικούς προερχόμενους από όλη την Ευρώπη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης