«Xίλντα» της Μαρί Ντιάιγ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου

«Xίλντα» της Μαρί Ντιάιγ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου

Μετά την πρώτη παρουσίασή της στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου 2014, "Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque" και μια σύντομη, άκρως επιτυχημένη πορεία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η «ΧΙΛΝΤΑ» της Μαρί Ντιάιγ σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, συνεχίζει τον κύκλο των παραστάσεων της στο Theatrovictoria

«Xίλντα» της Μαρί Ντιάιγ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου
Μια μεγάλη επιτυχία και την Αθήνα να μιλάει για αυτή την παράσταση μετά την αρχική του παρουσίαση στο Ίδρυμα Κακογιάννης, κάνουν το Θέατρο Βικτώρια να παρατείνει τις παραστάσεις της παράστασης Χίλντα, μέχρι την Πέμπτη 7 Μαΐου, η οποία ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου.

Η Χίλντα της Μαρί Ντιάγ είναι επίκαιρη όσο ποτέ.  Γεννημένη το 1967 στη βόρειο-κεντρική Γαλλία, η Μαρί Ντιάιγ από μητέρα Γαλλίδα και πατέρα Σενεγαλέζο, ξεκίνησε να γράφει από τα 12-13 της χρόνια και σπούδασε στη Σορβόννη.  Έχει αποσπάσει τα βραβεία Femina (2001) και Goncourt (2009) για  μυθιστορήματά της, ενώ έργα της παίζονται σταθερά στο θέατρο από το 2000. Το λογοτεχνικό περιοδικό «La Quinzaine littéraire» σημειώνει: «Η Marie NDiaye έχει βρει έναν αποκλειστικά δικό της τρόπο για να μιλήσει για πράγματα που ανήκουν σε όλους».

Στο έργο της "Χίλντα", πρωταγωνιστούν μία νεαρή υπηρέτρια, η Χίλντα και η κυρία της. Η συγγραφέας διεισδύει στα άδυτα του αιώνιου ζεύγους κύριος – υπηρέτης, ανώτερος – κατώτερος, ισχυρός – ανίσχυρος.

Κλείσιμο
Το έργο είναι μια εξερεύνηση στην αλλοτρίωση της προσωπικότητας και την ουτοπία της συνύπαρξης. Η κυρία επιθυμεί να δώσει σάρκα και οστά στις συγκεχυμένες και ουτοπικές της ιδέες περί ελευθερίας, δημοκρατίας και ισότητας, ενώ η Χίλντα θέλει απλώς, να παραμείνει μία απλή υπηρέτρια. 

Συντελεστές
Μετάφραση: Ανδρέας Στάικος
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης
Kοστούμια: Κωσταντίνος Ζαμάνης
Φωτογραφίες: Γιάννης Καραμπάτσος
Video: plays2place productions
Βοηθός σκηνοθέτη: Γωγώ Μαραγγούλη
    
Ερμηνεύουν: Άννα Κουτσαφτίκη, Νικόλας Πιπεράς, Νατάσα Εξηνταβελώνη


Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00 μέχρι την Πέμπτη 7 Μαΐου
Διάρκεια: 80’
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12€ , Γενική προπώληση (δίκτυο Viva.gr): 10€, Συνταξιούχων / Φοιτητικό: 8€ , Ανέργων: 5€

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης