Χαμός στα social media με φωτογραφία από λεκέ... περιόδου

Χαμός στα social media με φωτογραφία από λεκέ... περιόδου

Μια καλλιτέχνης και ποιήτρια «ανάρτησε» μια φωτογραφία που την δείχνει να έχει λερωθεί λόγω της έμμηνου ρύσης και το Instagram την «κατέβασε» δύο φορές.

Χαμός στα social media με φωτογραφία από λεκέ... περιόδου

Στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης οι φωτογραφίες γυναικών με τα εσώρουχα – ή με ούτε κάν τα εσώρουχα τους βλέπε Ριάνα- φαίνεται οτι είναι αποδεκτές από τους διαχειριστές του Instagram και του tumblr. 

Μια φωτογραφία μιας ντυμένης κοπέλας όμως που απλά έχει έναν λεκέ εξαιτίας της περιόδου της είναι μη-αποδεκτή. Το instagram κατέβασε δύο φορές αυτή την φωτογραφία και έχει πλέον δημιουργήσει ένα viral ξεμπρόστιασμα για ρατσισμό.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: η ποιήτρια Rupi Kaur, σε συνεργασία με την αδερφή της, έφτιαξαν ένα φωτογραφικό πρότζεκτ με τίτλο «Περίοδος» ως εργασία για ένα μάθημα της Rupi. Ανέβασαν το προτζεκτ στα social media και συγκεκριμένα στο tumblr και το instagram.
Κλείσιμο
Και ενώ οι διαχειριστές του tumblr δεν είχαν κανένα πρόβλημα με αυτή την ανάρτηση, το instagram την έσβησε και όταν οι δύο αδερφές την ξανανέβασαν την ξαναέσβησε. 

Η Rupi Kaur, αποφάσισε να ποστάρει αυτές τις εικόνες για να φωτίσει το κοινωνικό στίγμα και την ντροπή που ακολουθεί τις γυναίκες για κάτι τόσο φυσιολογικό όσο η περίοδος, αλλά και για να καταδικάσει την «πορνοποίηση», τον εξευτελισμό του γυναικείου σώματος. 
«Έχουμε περίοδο και η κοινωνία το βλέπει σαν κάτι βρώμικο, σαν κάτι αρρωστημένο. 

Αλλά το γεγονός ότι το instagram «κατέβασε» την φωτογραφία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με εκατοντάδες γυναίκες να γράφουν «δεν είμαστε αντικείμενα είμαστε άνθρωποι και ματώνουμε» στα social media και το instagram αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης