Βγαίνουμε Αθήνα: «Στην αυγή του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βγαίνουμε Αθήνα: «Στην αυγή του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

 Βγαίνουμε Αθήνα: «Στην αυγή του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΙΤΟΣ ΓΟΥΒΕΛΗΣ "ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΥ"

Μουσική δωματίου, με σύντομο σχολιασμό του προγράμματος για το κοινό πριν από την έναρξη της συναυλίας. Τον 19ο αιώνα - αν και το φλάουτο έχει χάσει ένα μέρος της δημοφιλίας που απολάμβανε κατά τον προηγούμενο αιώνα - δύο λαμπροί εκπρόσωποι της Σχολής της Βιέννης πλουτίζουν το ρεπερτόριο του οργάνου με δύο μεγάλα αυθεντικά έργα: ο Μπετόβεν με τη Σερενάτα του και ο Σούμπερτ με τις Παραλλαγές του. Δύο Ελληνες σολίστ παρουσιάζουν, σε μια ουσιαστική μουσική συνύπαρξη, τα δύο αυτά έργα και μαζί τους τη Σονάτα per arpeggione του Σούμπερτ, έργο απόλυτα ταιριαστό στη μελωδική φύση του φλάουτου. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 20:30. Εισιτήρια- Ζώνη Α: 20 ευρώ, Ζώνη Β: 12 ευρώ, Πολύτεκνοι, 65+: 8 ευρώ, Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5 ευρώ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΜΑΡΤΙΟΥ: "ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ 'ΠΟΛΙΝ'"

Η Αγορά ως εστιακό κέντρο του Δήμου και το Θέατρο ως κεντρικός θεσμός της Πολιτείας συνδιαμορφώνουν το τοπίο της αρχαίας, ελληνικής πόλης. Ποια είναι, όμως, η Αγορά σήμερα και πώς διαμορφώνεται στην εποχή των ποικίλλων μέσων μαζικής επιρροής; Πόσο το Θέατρο εκφράζει τους κραδασμούς του ταραγμένου καιρού μας; Ομιλητής του Συμποσίου είναι ο ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χρήστος Γιανναράς. Συντονιστής είναι ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Λογοθέτης. Την ομιλία του κ. Γιανναρά θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό. Εθνικό Θέατρο - Κτίριο Τσίλλερ: Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλέφωνο: 210 5288170-171. Στις 20:00. Η είσοδος του κοινού είναι ελεύθερη. Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

Κλείσιμο
ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΟΙ ATHENS SINGERS ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Την «Petite Μesse Solennelle» του Τζ. Ροσσίνι (1792 - 1868)επέλεξαν να παρουσιάσουν οι Athens Singers στη συναυλία που θα πραγματοποιήσουν στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν υπέρ των σκοπών της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών. Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός": Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, τηλέφωνο: 210 3221917, 210 3225310. Στις 20:30. Εισιτήρια: 15, 12 και 7 ευρώ (νεανικά και ανέργων).

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΟΥΜΤΖΗΣ - ΦΩΤΗΣ ΣΙΩΤΑΣ "ΤΡΙΤΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ"
Ο Φώτης Σιώτας (βιολί / βιόλα / φωνή) και ο Λευτέρης Μουμτζής (κιθάρα / φωνή) παρουσιάζουν μια ζωντανή, μουσική παράσταση στο πλαίσιο του Μουσικού Κύκλου του Θεάτρου Πόρτα "Τρίτες Παράλληλες". Θα παίξουν με τον δικό τους τρόπο διασκευές από το ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο, αλλά και δικές τους συνθέσεις. Ο ήχος τους κινείται μεταξύ πειραματικού φολκ και ambient σε αγγλικό και ελληνικό στίχο. Θέατρο Πόρτα : Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι, τηλέφωνο: 210 7780 518. Στις 21:15. Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Για ομαδικές κρατήσεις άνω των δέκα ατόμων, το εισιτήριο είναι 8 ευρώ κατ' άτομο.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΑΚΗΣ ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ- ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "ΩΡΑΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ..."

Η αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής «Ωραία χώρα να...» του 'Ακη Κοτρώτσιου. Θα παρουσιαστούν έργα μεγάλων, μεσαίων και μικρών διαστάσεων, ζωγραφισμένα με λάδι σε μουσαμά. Ο 'Ακης Κοτρώτσιος, σημειώνει ο Γιώργος Ανυφαντής στον κατάλογο της έκθεσης, με τα έργα του σηματοδοτεί την επίμονη αναζήτηση του, - πέρα από τα φαινόμενα, - του βασικού νοήματος της Τέχνης: Την προσφορά ανάτασης και ελπίδας στον άνθρωπο που αγωνιά και αγωνίζεται. Εγκαίνια: σήμερα, στις 19.30. Αίθουσα Περίτεχνων: Ηροδότου 5, τηλέφωνο: 2108239465. Τρίτη- Πέμπτη- Παρασκευή: 11:00 με 20:00. Τετάρτη- Σάββατο: 11:00 με 14:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ- ΕΚΘΕΣΗ "ΠΛΑΝΟΔΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ"

H S.G. Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γιάννη Γαλανάκη με τίτλο: «Πλανόδιες Εικόνες», σε επιμέλεια της Δρ. Κατερίνας Πιζάνια. Ο Γιάννης Γαλανάκης είναι ψηφιακός φωτογράφος, ο οποίος ζει και εργάζεται στα Χανιά της Κρήτης. Πρόκειται για έναν αυτοδίδακτο καλλιτέχνη, έργα του οποίου έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Σαν πρώτη ύλη ο Γαλανάκης χρησιμοποιεί παλαιότερα φωτογραφικά και ζωγραφικά έργα του, εικόνες που έχει συλλέξει εδώ και χρόνια, στις οποίες ανατρέχει διαρκώς, τις οικειοποιείται εκ νέου και τις επεξεργάζεται από την αρχή, δημιουργώντας, έτσι, καινούργιες αφηγήσεις. Εγκαίνια: σήμερα στις 20.00. S.G. Art Gallery - Ξενοδοχείο Saint George Lycabettus: Κλεομένους 2, τηλέφωνο: 2107290875. Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης