Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Παρουσιάζεται το αφιέρωμα στους Γιάννη Βαρβέρη, Γιώργο Κακουλίδη και Κώστα Κουτσουρέλη -Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Φίλιππος Τσαλαχούρης και οι ερμηνευτές Λουίζα Σοφιανοπούλου  και Θοδωρής Κότσυφας θα πλαισιώσουν το αφιέρωμα με τις μουσικές τους!

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης, Σάββατο 21 Μαρτίου, παρουσιάζεται το τρίπτυχο αφιέρωμα «Ποίηση και μουσική» στους Γιάννη Βαρβέρη, Γιώργο Κακουλίδη και Κώστα Κουτσουρέλη. Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Φίλιππος Τσαλαχούρης και οι ερμηνευτές Λουίζα Σοφιανοπούλου (τραγούδι) και Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα) πλαισιώνουν τους ποιητές με τη μουσική τους. Ποιήματά τους διαβάζουν οι ίδιοι οι ποιητές, ενώ του πρόωρα χαμένου Γιάννη Βαρβέρη διαβάζει ο συγγραφέας και μεταφραστής Αχιλλέας Κυριακίδης.

Στην πρώτη ενότητα της βραδιάς, ο ποιητής Κώστας Κουτσουρέλης διαβάζει αποσπάσματα από τα βιβλία του Αέρας Αύγουστος και Γράμμα. Την ανάγνωση σχολιάζει μουσικά ο συνθέτης Φίλιππος Τσαλαχούρης –ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Κουτσουρέλη και στο παρελθόν– με το έργο του Τοπία για σόλο πιάνο, έργο 66 αρ. 1.

Ο Γιώργος Κακουλίδης διαβάζει παλαιότερα και νεότερα ποιήματά του, ενώ ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος ερμηνεύει στο πιάνο τραγούδια βασισμένα σε ποίηση του Κακουλίδη, που περιλαμβάνονται στους δίσκους «Στου αιώνα την παράγκα» και «Ο Άμλετ της σελήνης» («Το τραγούδι του Χριστού», «Θα κόψω το κεφάλι σου», «Η καντάδα της Κόλασης», κ.ά.).
 
Κλείσιμο
Ο πρόωρα χαμένος Γιάννης Βαρβέρης κατατάσσεται στους σημαντικότερους ποιητές της εποχής μας. Αιρετικός, ειρωνικός και ανατρεπτικός, παραμένει πάντοτε καίριος και ουσιαστικός. Η αγάπη του για το σύγχρονο ποιητικό γαλλικό τραγούδι δεν είναι συμπτωματική. Γι’ αυτό και στην τρίτη και τελευταία ενότητα του αφιερώματος Ποίηση και μουσική με θέμα την ποίηση του Βαρβέρη, η Λουίζα Σοφιανοπούλου (φωνή) και ο Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα) επέλεξαν να παρουσιάσουν τραγούδια των Ζακ Μπρελ, Ζωρζ Μπρασσένς, Λεό Φερρέ και άλλων γάλλων δημιουργών. Ποιήματα του Βαρβέρη διαβάζει ο βραβευμένος συγγραφέας και μεταφραστής Αχιλλέας Κυριακίδης.   

'Ωρα έναρξης: 17.00, Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (Α' Ζώνη), 10 ευρώ (Β' Ζώνη). Ειδικές τιμές: 5 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ), 7 ευρώ (65+, πολύτεκνοι).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης