«Οι Παναγιές του κόσμου» τον Απρίλιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Οι Παναγιές του κόσμου» τον Απρίλιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Παραδοσιακά τραγούδια και ύμνοι με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τους Primavera en Salonico

«Οι Παναγιές του κόσμου» τον Απρίλιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ένα μουσικό προσκύνημα στη λαϊκή παράδοση κοντινών και μακρινών τόπων της χριστιανοσύνης αφιερωμένο στην Παναγία προτείνουν για τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου, η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico.

Σε αυτό το κατανυκτικό οδοιπορικό στην οργανική και φωνητική μουσική των λαών με σημείο αναφοράς το Θείο Πάθος. Τους σταθμούς επέλεξε ο εθνομουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας: από την Παναγία της  Αφρικής στα ελληνικά και κυπριακά μοιρολόγια της Θεοτόκου, στους λαϊκούς θρήνους της Κορσικής, της Σαρδηνίας και της Αρμενίας, στις ιταλικές ταραντέλες για την Παναγία και τους ισπανικούς μεσαιωνικούς ύμνους για την Παρθένο Μαρία.

Η συναυλία «Οι Παναγιές του κόσμου» εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Κύκλου Adagio-Μουσική για τις μέρες του Πάσχα, ο οποίος περιλαμβάνει φέτος δύο ακόμη μουσικές βραδιές, όπου θα ακουστούν δύο βαθιά συγκινητικά έργα της δυτικοευρωπαϊκής θρησκευτικής μουσικής: το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ με την ΚΟΑ υπό τον Βασίλη Χριστόπουλο (Μεγάλη Τρίτη 7/4) και το Stabat Mater του Xάυντν με την Καμεράτα σε όργανα εποχής υπό τον Γιώργο Πέτρου (Μεγάλη Τετάρτη 8/4).
 
Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, ώρα 20:30, Τιμές εισιτηρίων: 9,00 € (Ζώνη Γ΄) , 15,00 € (Ζώνη Β΄), 22,00 € (Ζώνη Α΄) και 30,00 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

Ειδικές τιμές: 5,00 €  (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) • 8,00 € (65+, πολύτεκνοι)
Κλείσιμο

Για περισσότερες πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 210 72.82.333, www.megaron.gr

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης