Οι «οικονομικοί» ηθοποιοί του Χόλιγουντ

Οι «οικονομικοί» ηθοποιοί του Χόλιγουντ

Ποιοι ηθοποιοί έριξαν- έστω για μία φορά -το κασέ τους;

Οι «οικονομικοί» ηθοποιοί του Χόλιγουντ
Τη στιγμή που ο Robert Downey Jr, παίρνει 50 εκατ. δολάρια για να δεχτεί να φορέσει τη στολή του Iron Man, υπάρχουν άλλοι συνάδελφοί του, που τα «μυθικά κασέ» του Χόλιγουντ, τα έχουν μόνο ακουστά.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο κύριος Γκρέι, που θα έλεγε κανείς ότι ήταν «οικονομικός» ήταν για τους παραγωγούς της ταινίας «50 αποχρώσεις του γκρι». Ο πρωταγωνιστής, Jamie Dornan, σύμφωνα με την Telegraph πήρε125.000 δολάρια, για την ταινία που προκάλεσε φρενίτιδα και σπάει ταμεία σε όλον τον κόσμο. Βέβαια,  αυτά τα χρήματα έπαιζαν όσο ήταν ακόμα άγνωστος- η ταινία είναι το κινηματογραφικό του ντεμπούτο- καθώς εκτιμάται ότι στο σίκουελ της ταινίας, το κασέ του θα εκτοξευτεί στα 6.7 εκατ. δολάρια!
Κλείσιμο

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για την ηθοποιό Spencer Lacey Ganus που δανείζει τη φωνή της στην πριγκίπισσα Έλσα, στην ταινία -φαινόμενο επιτυχίας «Frozen». Το μεροκάματο της ηθοποιού είναι μόλις 926 δολάρια, ένα ποσό που φαντάζει πενιχρό, δίπλα στις εισπράξεις της ταινίας, που ξεπερνούν τα 1.3 δισ. δολάρια!

Κατακόρυφη μείωση στο κασέ της γνώρισε η Lindsay Lohan, η ηθοποιός που την εποχή που ήταν μία από τις διασημότερες έφηβες σταρ, δεν δεχόταν να κάνει ταινία αν δεν έπαιρνε τουλάχιστον 7 εκατ. δολάρια. Μετά από ένα σερί συμμετοχών σε κακές ταινίες αλλά και ο εθισμός της στα ναρκωτικά που έχει πλήξει την δημόσια εικόνα της, έκαναν την Lohan πολύ πιο προσιτή για την τσέπη των παραγωγών. Στην ταινία «The Cayons», η Lohan πήρε μόλις 7.000 δολάρια!

Για τον ρόλο που τον έκανε γνωστό σε όλον τον κόσμο, και του χάρισε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ, ο Jonah Hill πήρε 60.000 δολάρια. Ωστόσο, η χαρά του να παίξει στην ταινία του Σκορτσέζε, ο «Λύκος της Wall Street», δίπλα στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ήταν μεγάλη! Δεν έχει καμία σημασία για εκείνον, ότι ο Ντι Κάπριο για την ίδια ταινία, πήρε 10 εκατ. δολάρια.

Παραπονεμένος έμεινε ο ηθοποιός, Barkhad Abdi, ο Σομαλός πειρατής στην Captain Phillips. Ο Abdi κέρδισε από την ταινία 65.000 δολάρια, ήταν δηλαδή μία συμφέρουσα επιλογή για τους παραγωγούς, αν αναλογιστεί κανείς ότι ταινία έφερε στα ταμεία περισσότερα από 55 εκατ. δολάρια.

Με ψίχουλα μοιάζουν τα χρήματα που πήρε ο Τζορτζ Kλούνεϊ για να γράψει, να σκηνοθετήσει και να παίξει στην ταινία «Καληνύχτα και Καλή Τύχη»-ήταν η δεύτερη σκηνοθετική του απόπειρα- σχετικά με τα αστρονομικά ποσά που μπαίνουν στο λογαριασμό του για κάθε ταινία ή διαφήμιση που κάνει. Η ταινία του απέφερε μόλις 120.000 δολάρια και του χάρισε 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ. Μετά από αυτό το φιλμ, ο Κλούνεϊ, επέστρεψε στα μεγάλα κασέ. Συμμετείχε στο σίκουελ της «Συμμορίας των Έντεκα», παίρνοντας 15 εκατ. δολάρια.

Μόλις 150.000 δολάρια κέρδισε ο Τζον Τραβόλτα από την ταινία «Pulp Fiction». Όταν ο Ταραντίνο του έκανε την πρόταση να παίξει στο κλασικό πια φιλμ, ο Τραβόλτα είχε γνωρίσει μία κάμψη στην καριέρα του. Η ταινία του έδωσε μία νέα ώθηση και του χάρισε μία υποψηφιότητα για το Όσκαρ Α Ανδρικού ρόλου. Μετά από το «Pulp Fiction», το κασέ του Τραβόλτα εκτοξεύτηκε και πάλι!

Για 200.000 δολάρια είπε το «ναι» ο Matthew McConaughey στους παραγωγούς της ταινίας «Dallas Buyers Club». Το φιλμ του χάρισε το Όσκαρ ερμηνείας και σηματοδότησε τη στροφή του γόη του Χόλιγουντ, στο ποιοτικό σινεμά. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης