'Αλμπουμ με τα νέα τραγούδια της «Λιλιπούπολης»

'Αλμπουμ με τα νέα τραγούδια της «Λιλιπούπολης»

Τα τραγούδια υπογράφουν οι Δημήτρης Μαραγκόπουλος στη σύνθεση και η Ρεγγίνα Καπετανάκη που υπήρξαν συνδημιουργοί των πρώτων τραγουδιών της θρυλικής ραδιοφωνικής εκπομπής του Μάνου Χατζιδάκι

'Αλμπουμ με τα νέα τραγούδια της «Λιλιπούπολης»
Τα πρώτα τραγούδια της θρυλικής ραδιοφωνικής σειρά που δημιούργησε ο Μάνος Χατζιδάκις στη δεκαετία του 1970, διαδέχονται να νέα τραγούδια της Λιλιπούπολης που μπλέκουν ηλεκτρονικές, ραπ, ροκ, λάτιν, ελληνικές και «κλασσικές» μουσικές. Τα τραγούδια περιλαμβάνονται στο νέο άλμπουμ με τίτλο το «Αστέρι της Λιλιπούπολης» που κυκλοφορεί από την Minos Emi.. Το άλμπουμ υπογράφουν ο Δημήτρης Μαραγκόπουλο και η ΡεγγίναΚαπετανάκη,  που υπήρξαν συνδημιουργοί των πρώτων τραγουδιών της Λιλιπούπολης.

Εκτός από το cd, τα νέα τραγούδια ακούγονται και στη ομότιτλη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, το «Αστέρι της Λιλιπούπολης» που παρουσιάζεται στο θέατρο Κοτοπούλη (ΡΕΞ).

Καινούργιοι ήρωες της Λιλιπούπολης αλλά και κάποιοι από τους παλιούς κάνουν την εμφάνιση τους στη σκηνή με την παράσταση που γεφυρώνει -όπως έκανε πάντα η Λιλιπούπολη- την φαντασία, με την ποίηση, το χιούμορ και την ανατροπή.

Κλείσιμο
Πάνω από τριάντα χρόνια τα τραγούδια της ιστορικής εκπομπής του επί Μάνου Χατζηδάκι Τρίτου Προγράμματος, αγκάλιασαν τρεις γενιές, τραγουδήθηκαν , παρουσιάστηκαν σε δεκάδες συναυλίες και δισκογραφήθηκαν σε πολλές εκδόσεις. Για πρώτη φορά η Λιλιπούπολη μετασχηματίζεται σε ένα πολύχρωμο, πολυδιάστατο έργο που συναρπάζει από την σκηνή του Εθνικού Θεάτρου μικρούς και μεγάλους.

Όπως γράφει η Ρεγγίνα Καπετανάκη που ήταν και εκείνη που είχε την αρχική σύλληψη της ιδέας, χαρακτήρων και των τοπονυμίων της ραδιοφωνικής Λιλιπούπολης. « Ένας κύκλος τελειώνει και ένας νέος αρχίζει .Η Λιλιπούπολη ήταν ένα ζωντανό καλλιτεχνικό κύτταρο με μια τεράστια εγγενή δυναμική που ήταν αναγκαίο – όχι μόνο επειδή πολύς κόσμο το ζητούσε- αλλά και από εσωτερικές μας ανάγκες, να εκφραστεί τώρα ιδιαίτερα στην εποχή μας και με άλλους τρόπους.»

Ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος που ήταν και ένας από τους δημιουργούς των πρώτων τραγουδιών της Λιλιπούπολης πιστεύει  επίσης ότι «ανέκδοτες ιστορίες  σενάρια, ιδέες, μελωδίες , ανυπομονούσαν να ξαναγεννηθούν σε μια άλλη στιγμή γιατί η Λιλιπούπολη ποτέ δεν ήταν απλά ένα Μουσείο ενώ ταυτόχρονα  ήταν σε γνώση μας το γεγονός ότι μια νέα Λιλιπούπολη θα μιλούσε σε παιδιά και ενήλικες τόσο διαφορετικούς σε συναισθήματα και ψυχισμό που ζουν σε πιο περίπλοκες και ανήσυχες εποχές.»

Λίγα λόγια για την παράσταση
Το μικρό Αστεράκι που γεννιέται σε ένα μακρινό Γαλαξία , δυστυχώς με μια ακτίνα λιγότερη, δεν θέλει να μείνει στην απέραντη ηρεμία του Σύμπαντος αλλά θέλει να γνωρίσει την μυθική Λιλιπούπολη που βρίσκεται στα μυστικά βάθη κάποιου Ωκεανού της Γης. Το Αστέρι, αγνοεί τις νουθεσίες και τις απειλές των «μεγάλων», τολμάει και εκτινάσεται , έρχεται στην υποβρύχια Λιλιπούπολη, μέσα από ένα σωρό περιπέτειες  με υπέροχα φανταστικά πλάσματα, χταπόδια, σαλάχια, κουτσομούρες, ξωτικά, πειρατές, δράκαινες , τον Αστερία και πολλά άλλα και χάρη στην Τόλμη, την Αλληλεγγύη και την Δύναμη του ξανακερδίζει την χαμένη του ακτίνα και κυρίως νοιώθει το αίσθημα της φιλίας και το βίωμα ότι όλα τα πλάσματα είναι «πλασμένα από το ίδιο υλικό».

Τα βίντεο είναι του Αντώνη Κοτζιά, τα κοστούμια και τα σκηνικά της Έρσης Δρίνη και οι φωτισμοί του Αντώνη Παναγιωτόπουλου.

Θέατρο Rex– σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210.3305074, 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) στο ticketservices.gr και  στο www.n-t.g
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης