Κούνδουρος, Λυρική και Χούρσογλου στον «Φλοίσβο»

Κούνδουρος, Λυρική και Χούρσογλου στον «Φλοίσβο»

Συνεχίζεται με επιτυχία το φεστιβάλ «Σινιάλο στον Πολιτισμό» που εγκαινίαστηκε στο ιστορικό κτίριο του «Φλοίσβου», στην παραλία του Φαλήρου- Το πρόγραμμα του τριημέρου!

Κούνδουρος, Λυρική και Χούρσογλου στον «Φλοίσβο»
Το φεστιβάλ «Σινιάλο, ένας Φάρος Πολιτισμού στον Φλοίσβο» συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στο ιστορικό κτίριο του «Φλοίσβου», στην παραλία του Φαλήρου.

Η σημερινή ημέρα (6 Μαρτίου) είναι αφιερωμένη στον Νίκο Κούνδουρο. Η πρόεδρος της Εταιρείας για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας», που διοργανώνει το Φεστιβάλ, Βάσω Παπαντωνίου θα απονείμει τιμητική πλακέτα στον σκηνοθέτη για την προσφορά του στην Τέχνη, ενώ ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Παύλος Κάγιος θα μιλήσει για το έργο του. Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία του Κούνδουρου “Οι φωτογράφοι”, με ελεύθερη είσοδο.

Αύριο, Σάββατο, η Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσει ένα γκαλά όπερας, με την υψίφωνο, Βασιλική Καραγιάννη, Έλενα Κελεσίδη υψίφωνο, τον τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο, τον βαρύτονο Διονύση Σούρμπη και τον βαθύφωνο Τάσο Αποστόλου. Στο πιάνο η Σοφία Ταμβακοπούλου.
 
Τέλος, την Κυριακή έχει προγραμματιστεί το αφιέρωμα στον Περικλή Χούρσογλου. Τον σκηνοθέτη παρουσιάζει στο κοινό ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης μαζί με τον ηθοποιό και πρωταγωνιστή της ταινίας  Νίκο Γεωργάκη, ενώ θα ακολουθήσει η προβολή της βραβευμένης ταινίας "Λευτέρης Δημακόπουλος". Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η ιδέα του Φεστιβάλ ανήκει στη υψίφωνο Βάσω Παπαντωνίου, την «ψυχή» της Εταιρείας για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας».
Κλείσιμο

Στόχος του Φεστιβάλ, να γίνει το έργο της Εταιρείας ευρύτερα γνωστό, να έλθουν οι μαθητές των σχολείων και των ωδείων του Π. Φαλήρου κοντά στην τέχνη, να γνωρίσουν το σύμπαν του μύθου που λέγεται Μαρία Κάλλας.

Για αυτό, άλλωστε, στον πρώτο όροφο θα λειτουργεί έκθεση με κοστούμια, επιστολές, αντικείμενα και πορτέτα της Κάλλας, ενώ θα προβάλλονται σε οθόνες ντοκιμαντέρ για τη ζωή της. Μαθητές των γυμνασίων Φαλήρου θα διαγωνιστούν γράφοντας μια έκθεση για την Κάλλας και οι καλύτερες θα βραβευτούν την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, Κυριακή 15 Μαρτίου, στη μεγάλη γιορτή των παιδιών.


Το πρόγραμμα του τριημέρου:

 Παρασκευή 6 Μαρτίου/ κινηματογράφος
Αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο

Με το αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο συνεχίζεται αύριο Παρασκευή, στις 7.30 μμ το φεστιβάλ  “Σινιάλο από τον πολιτισμό στον Φλοίσβο”, που διοργανώνει η Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης “Μαρία Κάλλας”, σε συνεργασία  με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Η πρόεδρος της Εταιρείας Βάσω Παπαντωνίου θα απονείμει τιμητική πλακέτα στον σκηνοθέτη για την προσφορά του στην Τέχνη, ενώ ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Παύλος Κάγιος θα μιλήσει για το έργο του.

Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία του Κούνδουρου “Οι φωτογράφοι”, με ελεύθερη είσοδο.

Σάββατο 7 Μαρτίου/ μουσική
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στον «ΦΛΟΙΣΒΟ»

Γκαλά Όπερας με σολίστες της Λυρικής
Έλενα Κελεσίδη - υψίφωνος, Βασιλική Καραγιάννη - υψίφωνος, Γιάννης Χριστόπουλος - τενόρος, Διονύσης Σούρμπης - βαρύτονος, Τάσος Αποστόλου – βαθύφωνος.

Κυριακή 8 Μαρτίου/ κινηματογράφος
Αφιέρωμα στον Περικλή Χουρσογλου

Θα προβληθεί η βραβευμένη του ταινία «Λευτέρης Δημακόπουλος», ενώ ο σκηνοθέτης θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη για τα μηνύματα της εικόνας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης