Το Forum For European Journalism Students Greece αναζητά εθελοντές!

Το Forum For European Journalism Students Greece αναζητά εθελοντές!

Το Forum for European Journalism Students Greece αναζητά νέους και νέες φοιτητές, επαγγελματίες ή ενδιαφερόμενους δημοσιογραφίας, με σκοπό τη συγκρότηση ομάδας εθελοντών που θα συμμετάσχει ενεργά στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 16-21 Απριλίου 2015.

Το Forum For European Journalism Students Greece αναζητά εθελοντές!
Το συνέδριο έχει θέμα «Stereotypes, Media Exclusion & Far-right Rhetoric in European Media». Από τις 16 έως τις 21 Απριλίου, επαγγελματίες από την Ευρώπη & την Ελλάδα θα μιλήσουν για τα στερεότυπα, τον αποκλεισμό μειονοτήτων από τα Μέσα, ενώ θα θίξουν και το φαινόμενο της “ακροδεξιάς ρητορικής”, ενός συστήματος έμμεσα εκφρασμένων πολιτικών θέσεων και διατυπώσεων που παραπέμπουν σε θέσεις και διατυπώσεις ακροδεξιών πολιτικών σχηματισμών της Ευρώπης (πχ. Front National στη Γαλλία και Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν τέσσερα workshops (print, online, video, photo), με στόχο την παραγωγή ρεπορτάζ πάνω στο θέμα.

Ενδεικτικά, οι εθελοντές θα απασχοληθούν στους παρακάτω τομείς:

Κλείσιμο
♦ Προγραμματισμός & οργάνωση
♦ Συντονισμός συμμετεχόντων
♦ Εξυπηρέτηση & φροντίδα ομιλητών
Γίνε και εσύ εθελοντής για να ενεργοποιήσεις το ενδιαφέρον σου για τη δημοσιογραφία, να γνωρίσεις και να συνδιαλεχτείς με 100 συμμετέχοντες από όλες τις γωνιές της Ευρώπης, αλλά και να συναντήσεις από κοντά προσωπικότητες των ΜΜΕ με πολυετή πείρα στο χώρο.
Στον ελεύθερό τους χρόνο, οι εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης του συνεδρίου. Το φαγητό καλύπτεται από τη διοργάνωση, καθώς και η διαμονή (στο Hotel Arion) αν κριθεί απαραίτητη η διανυκτέρευση.
Δήλωσε το ενδιαφέρον σου μέσω e-mail στο fejs.gr@gmail.com, με θέμα «Volunteer for FEJS Greece», λίγα λόγια για τον εαυτό σου καθώς και τι σημαίνει για εσένα δημοσιογραφία!


Χρήσιμα links:
FEJS International: http://fejs.info/ 
FEJS Greece: http://greece.fejs.info/
FEJS International @ fb: https://www.facebook.com/FEJSInternational 
FEJS Greece @ fb: https://www.facebook.com/fejsGR 


Λίγα λόγια για το Forum for European Journalism Students
Το Forum for European Journalism Students (Φόρουμ Ευρωπαίων Φοιτητών Δημοσιογραφίας), είναι μια ευρωπαϊκή κοινότητα φοιτητών δημοσιογραφίας και νέων δημοσιογράφων που ιδρύθηκε το 1986. Στόχος του ευρωπαϊκού αυτού δικτύου είναι αφενός η αλληλεπίδραση και δικτύωση των μελών του στο περιβάλλον της σύγχρονης επικοινωνίας και πληροφόρησης και αφετέρου η βελτίωση των γνώσεων και των επαγγελματικών δεξιοτήτων τους.
Το Ετήσιο Συνέδριο (Annual Congress), αποτελεί τη σημαντικότερη δραστηριότητα του FEJS και κάθε χρόνο διοργανώνεται σε μια διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη. Το τρέχον έτος, η ελληνική αντιπροσωπεία του FEJS έχει αναλάβει τη φετινή διοργάνωση που τιτλοφορείται «Stereotypes, Media Exclusion & Far-right Rhetoric in European Media» θα λάβει χώρα στην Αθήνα. Συνδιοργανώνεται με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Evens Foundation, από τις 16 ως τις 21 Απριλίου 2015.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης