Βγαίνουμε Αθήνα: Ο κιθαρίστας Jonathan Kreisberg στο Gazarte

Βγαίνουμε Αθήνα: Ο κιθαρίστας Jonathan Kreisberg στο Gazarte

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Βγαίνουμε Αθήνα: Ο κιθαρίστας Jonathan Kreisberg στο Gazarte
ΘΕΑΤΡΟ
Κουκλοθέατρο από την ομάδα Bread and Puppet

Οι Bread and Puppet από τη Νέα Υόρκη, από τις πιο ριζοσπαστικές ομάδες θεάτρου διεθνώς, υιοθετούν την προβληματική της Αντιγόνης του Σοφοκλή στη σημερινή εποχή. Σε μια ενότητα δύο παραστάσεων εκ των οποίων η πρώτη μεταφέρει με ασπρόμαυρες χάρτινες μαριονέτες, την ιστορία της Αντιγόνης στην εποχή της τρομοκρατίας .Η δεύτερη, παρουσιάζει τον χορό Βομβαρδισμού αντί Διαπραγμάτευσης βασισμένη σε πέντε κεφάλαια για τις ανθρώπινες σχέσεις και αξίες ,την παραγωγή της δημόσιας γνώμης και των παράπλευρων απωλειών. Συμμετέχουν περίπου 60 άτομα από την Αθήνα.Αμέσως μετά τις παραστάσεις θα σερβιριστεί ζεστό ψωμί και θα ανοίξει το Bread and Puppet Cheap Art Store.BIOS: Πειραιώς 84,Γκάζι.Τηλ.210 -3425335, 210-3425335.Ώρα 20.30. Εισιτήρια 15 ευρώ, 10 ευρώ.

«Έξι Πρόσωπα Ζητούν Συγγραφέα»
Ο 'Αγγελος Καλίνογλου, στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα, παρουσιάζει το πιο διάσημο και ριζοσπαστικό έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο, «Έξι Πρόσωπα Ζητούν Συγγραφέα». Ένα έργο που γράφτηκε το 1921 και άνοιξε νέους δρόμους στο σύγχρονο ευρωπαϊκό δραματολόγιο, εκθέτοντας τους περιορισμούς του θεάτρου ως μέσο αφήγησης. Η αγωνία του Πιραντέλλο για την απατηλή φύση της ύπαρξης, την ψευδαίσθηση και την απομόνωση του ανθρώπου επηρέασε συγγραφείς όπως ο Μπέκετ, ο Ιονέσκο, και ο Πίντερ.
Κλείσιμο

Έξι φανταστικοί χαρακτήρες που ισχυρίζονται ότι είναι ήρωες ενός ημιτελούς θεατρικού έργου, εισβάλλουν στο θέατρο την ώρα που γίνεται πρόβα και ζητούν από τον σκηνοθέτη να ανεβάσει έργο με θέμα τη δική τους ζωή. Υπερασπίζονται την αλήθεια της ύπαρξής τους και ζητούν επίμονα να τους δοθεί ζωή και να τους επιτραπεί να αφηγηθούν την ιστορία τους. Τα «έξι πρόσωπα», γεννημένα στην φαντασία ενός συγγραφέα, συμφωνούν απόλυτα με τα γεγονότα που προκάλεσαν την τραγωδία τους, προβάλλοντας, όμως, καθένα τη δική του υποκειμενική αλήθεια. Ποια είναι όμως τελικά η αλήθεια; Ποια η ψευδαίσθηση; Ποια η στέρεα πραγματικότητα; Και σε ποιο σημείο συναντιούνται;OLVIO:Φαλαισίας 7, Γκάζι. Τηλ.

210-3414118.Ωρα 21.00 διάρκεια 85 λεπτά με διάλειμμα.Εισιτήρια 15 ευρώ, 10 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ
«Από τη Φαντασία στον αυτοσχεδιασμό».

Μια σύντομη περιπλάνηση στην ιστορία της μουσικής του εικοστού αιώνα, μέσα από συνθέσεις Irving Berlin, Scott Joplin, Cole Porter, Benjamin Britten, Alexander Tsfasman και George Gershwin ερμηνευμένες από δύο καταξιωμένους πιανίστες, την Έφη Αγραφιώτη και τον Γιώργο Κοντραφούρη. Ίδρυμα Θεοχαράκη:Βασ. Σοφίας 9 Μέρλιν 1, ΣύνταγμαΤηλ. 2103611206 Ώρα 20.30. Εισιτήρια 20 ευρώ, 15 ευρώ, 10 ευρώ.

Jonathan Kreisberg Quartet
Ο Νεοϋορκέζος κιθαρίστας και συνθέτης Jonathan Kreisberg,με ισχυρή παρουσία στη σύγχρονη τζαζ από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, εμφανίζεται με το συγκρότημά του σε τολμηρούς αυτοσχεδιασμούς.
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι.Τηλ. 210-3452277. Ώρα 21.30. Εισιτήρια από 28 ευρώ έως 15 ευρώ.

Οι Blonde Redhead επιστρέφουν
Μέσα από μια εικοσαετή πορεία διαρκούς επανεξερεύνησης του ήχου τους, το σχήμα των Ιταλών αδελφών Pace και της Ιαπωνέζας ιέρειας των ατμοσφαιρικών φωνητικών, Kazu Makino, δεν έχει σταματήσει να συναρπάζει το απανταχού μουσικόφιλο κοινό με τους μουσικούς πειραματισμούς του. Από τα κορυφαία alternative rock σχήματα της Νέας Υόρκης επανέρχονται στην Αθήνα με την τελευταία δισκογραφική τους δουλειά.Κύτταρο:Ηπείρου 48 και Αχαρνών.Τηλ. 2108224134. Ωρα 21.00. Εισιτήρια 25 ευρώ, 20 ευρώ.

Συμβαίνει ακόμα...

Δωρεάν είσοδος για το κοινό σήμερα Πέμπτη και κάθε Πέμπτη σε όλα τα κτίρια του Μουσείου Μπενάκη: κεντρικό κτίριο Κουμπάρη 1-Κολωνάκι, Πειραιώς 138, Ισλαμικής Τέχνης στην οδό Αγίων Ασωμάτων 22 και Διπύλου 12, Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου Γκίκα, Κριεζώτου 3 Κολωνάκι.

Αϊβαλί
Ανοιχτό μάθημα για φοιτητές της ΑΣΚΤ και του Παντείου από τον καθηγητή Γιάννη Σκαρπέλο και τον ιστορικό τέχνης Γιάννη Κουκουλά, με θέμα «Ένα ταξίδι από τις Καλές Τέχνες στον οπτικό πολιτισμό», πραγματοποιείται με αφορμή την έκθεση και το graphic novel «Αϊβαλί» του κομίστα Soloúp. Μουσείο Μπενάκη: Πειραιώς 138. Ωρα 17.00.

Δημήτρης Χριστοδούλου

Μουσική παράσταση αφιερωμένη στον ποιητή Δημήτρη Χριστοδούλου, διοργανώνει το περιοδικό Μετρονόμο.Συμμετέχουν οι ΝίκοςΑνδρουλάκη, Σοφία Παπάζογλου, Μπέττυ Χαρλαύτη. Ρυθμός Stage:Μ. Αντύπα 38, Ηλιούπολη. Tηλ.210- 975 0060. Ώρα 21.00.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης