Βραδιά μουσικής με έμπνευση τον Ρίτσο, διαλέξεις και άλλα απόψε στην Αθήνα

Βραδιά μουσικής με έμπνευση τον Ρίτσο, διαλέξεις και άλλα απόψε στην Αθήνα

Οι πολιτιστικές προτάσεις της ημέρας

Βραδιά μουσικής με έμπνευση τον Ρίτσο, διαλέξεις και άλλα απόψε στην Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

"CANTATA GRECA"- Ο MONI OVADIA ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ

Κλείσιμο

Με αφετηρία τη μεγάλη του αγάπη για τη νεοελληνική ποίηση αλλά και βαθιά προβληματισμένος από την πρόσφατη κρίση στην Ελλάδα ο Μόνι Οβάντια επιστρέφει σε ένα παλαιότερό του σχέδιο το «Progetto Odissea», που θέτει κρίσιμα ερωτήματα για τις απαρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού, και παρουσιάζει ένα δίγλωσσο ρεσιτάλ, στα ελληνικά και τα ιταλικά, σε μορφή ορατορίου και γενικό τίτλο «Cantata greca»με τα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου «Δελφοί» και «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Στις 21:00. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης : Πειραιώς 206, Ταύρος , τηλέφωνο: 210 3463333,210 3418550. Εισιτήρια: 3 ευρώ ( γενική είσοδος).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ"

Συζήτηση «Ολοκαύτωμα και Μνήμη» πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο. Το πάνελ εξετάζει το φαινόμενο του Ολοκαυτώματος στην Ευρώπη και την Ελλάδα, τη γέννηση του μέσα από το υπόβαθρο του Αντισημιτισμού και τη σημερινή κατάσταση και το ζήτημα της ωρίμανσης της μνήμης και των πολιτικών μνημόνευσης παλαιότερα και σήμερα. Ομιλητές: Annette Wieviorka (Ιστορικός, Ομότιμη Διευθύντρια Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας), Mark Weitzman (Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας στο Simon Wiesenthal Center, Πρόεδρος της Επιτροπής για την 'Αρνηση του Ολοκαυτώματος και τον Αντισημιτισμό), Οντέτ Βαρών-Βασάρ ( Ιστορικός, Καθηγήτρια στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο). Με ταυτόχρονη μετάφραση. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών : Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 19:00. Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΕΚΘΕΣΗ "Η ΦΙΛΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΙΤΣΑ"

Το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας Αθηνών-Πειραιώς σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων διοργανώνουν από τις 3 έως τις 10 Μαρτίου μια έκθεση γραφιστικής, εικονογράφησης και ζωγραφικής με τους παγκοσμίως διάσημους γραφίστες Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Emin Öztürk, Sadık Karamustafa και Uğurcan Ataoğlu. Στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Η Φιλία μέσα από τα Σκίτσα» που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 19.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, οι Αθηναίοι φίλοι της τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα έργα του Gürbüz Doğan Ekşioğlu τα οποία έχουν δημοσιευτεί πολλές φορές στα περιοδικά "The New Yorker", και "Forbes" καθώς και στην εφημερίδα "New York Times". Επίσης θα απολαύσουν και τα έργα των Emin Öztürk, Sadık Karamustafa και Uğurcan Ataoğlu τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα εξώφυλλα διεθνών εκδοτικών οίκων. Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων "Μελίνα": Ηρακλειδών 66, Θησείο, τηλέφωνο: 210 3452150 & 210 3414466. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΑΤΡΟ

"ΠΕΡΣΕΣ" ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ

Λόγω μεγάλης αποδοχής από το κοινό, οι «Πέρσες» του Αισχύλου, από το θέατρο των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, θα επαναληφθούν στο Θέατρο Αλκμήνη για 3 μόνο παραστάσεις. Με διεθνείς διακρίσεις επέστρεψε από το μεγαλύτερο, πολιτιστικό φόρουμ στον κόσμο, στην Avignon της Γαλλίας, το θέατρο των Vivi, όπου έδωσε 22 συνεχείς παραστάσεις με τους «Πέρσες», κερδίζοντας τον θαυμασμό των θεατών, οι οποίοι για ένα μήνα είχαν την ευκαιρία να δουν παραστάσεις από 27 χώρες. Παίζουν : Αγησίλαος Αλεξίου, Γιάννης Ασκάρογλου, Αρτέμης Γαβρίλουκ, Χρήστος Μπαλτάς , Ελένη Ορνεράκη. Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν και με γαλλικούς υπέρτιτλους. Θέατρο 'Ακης Δαβής (Αλκμήνη) : Αλκμήνης 8, Πετράλωνα, τηλέφωνο: 210 3428650. Στις 21:00. Εισιτήρια- Κανονικό: 10 ευρώ, Μειωμένο: 8 ευρώ (φοιτητές/άνεργοι).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

"ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ. ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

Ο κύκλος περιλαμβάνει πέντε θεματικές ενότητες & διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Θεωρητικής & Φυσικής Χημείας, στο πλαίσιο των Μορφωτικών Εκδηλώσεων του ΕΙΕ, "Επιστήμης Κοινωνία". Ο τέταρτος κύκλος Ομιλιών έχει τίτλο «Το Βυζάντιο και η ανατολική Κεντρική Ευρώπη. Νέα κέντρα στην περιφέρεια του βυζαντινού κόσμου». Επιστημονικός Υπεύθυνος: Γιώργος Καρδαράς, Κύριος Ερευνητής ΙΙΕ/ΕΙΕ. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών : Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 48 , Παγκράτι, τηλέφωνο: 210 7273700. Στις 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν. ΛΑΜΠΡΕΛΛΗΣ "HERBERT MARCUSE: ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ"

Ο Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Ν. Λαμπρέλλης προσεγγίζει την φιλοσοφία του Marcuse, μέσα από την προβληματική του λόγου για τον μονοδιάστατο άνθρωπο την οποία διατύπωσε ο συγκεκριμένος φιλόσοφος. Στο πλαίσιο της προβληματικής αυτής, εξετάζονται οι απόψεις του Marcuse για τον οικονομικό και τεχνολογικό ολοκληρωτισμό της σύγχρονης κοινωνίας, για την μεταμόρφωση της υψηλής τέχνης σε μαζική κουλτούρα, για την πολλαπλή και πλήρη χειραγώγηση της επιθυμίας, και για τον καταπιεστικό συνδυασμό της δυνατότητας για κατανάλωση με την πραγματικότητα της δυστυχίας και της εκμετάλλευσης. Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη: Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, τηλέφωνο: 210-3611206. Στις 18:00. Εισιτήρια- Μεμονωμένη διάλεξη: 10 ευρώ, Για φοιτητές: 5 ευρώ.



ΜΟΥΣΙΚΗ

INDUOLOGUE "BLUE SKIES"

Το Μουσικό Σχήμα InDuologue, που απαρτίζεται από τον κοντραμπασσίστα Βασίλη Στεφανόπουλο που ζει τα τελευταία χρόνια στην Ολλανδία και την τραγουδίστρια Αλεξάνδρα Λέρτα, παρουσιάζει στο Θέατρο Πόρτα το νέο του άλμπουμ με τίτλο "Blue Skies", στο πλαίσιο του Μουσικού Κύκλου του Θεάτρου Πόρτα «Τρίτες Παράλληλες». Θέατρο Πόρτα : Μεσογείων 59 , Γκύζη, τηλέφωνο: 210 7780 518. Στις 21:15. Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Για ομαδικές κρατήσεις άνω των δέκα ατόμων, το εισιτήριο είναι 8 ευρώ κατ' άτομο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης