Ο Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσιάζει τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσιάζει τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» στο Μέγαρο Μουσικής

Στη συναυλία που θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο, συμμετέχουν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Vassilikos και ο Κωστής Κωνσταντάρας- Αφηγείται η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσιάζει τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» στο Μέγαρο Μουσικής
O μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσιάζει και διευθύνει το εμβληματικό μουσικό του έργο "Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" σε ποίηση του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού. Στην συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παραμονές της επετείου της 25ης Μαρτίου, συμμετέχουν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Vassilikos, ο βαρύτονος Κωστής Κωνσταντάρας, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ως αφηγήτρια, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και μικτή χορωδία.

Oι ερμηνευτές και η αφηγήτρια θα συναντηθούν για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής για να ερμηνεύσουν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τα τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου και τα κείμενα του Διονύσιου Σολωμού.

Το έργο αντανακλά διαχρονικά τα αιτήματα αξιοπρέπειας και ελευθερίας που τόσο μας απασχολούν και στις μέρες μας. Η εκτέλεση του έργου που θα ακουστεί στις 22 Μαρτίου βασίζεται στη ενορχήστρωση που έκανε ο Γιάννης Μαρκόπουλος την δεκαετία του ‘80 για συμφωνική ορχήστρα με τη συμμετοχή των ελληνικών οργάνων (λαούτο, σαντούρι, νταούλι) αλλά και στη σημερινή, επιμέρους επεξεργασία, όλου του μουσικού έργου. Η επιλογή των στίχων, η τοποθέτηση των τριών ποιητικών σχεδιασμάτων, η επιλογή των κειμένων, οι συνδυασμοί και οι συζεύξεις αποσπασμάτων και ποιητικών φράσεων του ποιητή έγιναν από τον ίδιο τον συνθέτη.

Κλείσιμο
Κυριακή 22 Μαρτίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης