Ρενέ Φλέμινγκ: Η Αμερικανίδα σοπράνο στη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης

Ρενέ Φλέμινγκ: Η Αμερικανίδα σοπράνο στη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης

Η ντίβα της όπερας πρωταγωνιστεί στην «Εύθυμη Χήρα», λίγο πριν ξεκινήσει τη μεγάλη περιοδεία της στις Η.Π.Α

Ρενέ Φλέμινγκ: Η Αμερικανίδα σοπράνο στη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης
Σε μεγάλη άνθηση, η διάσημη σοπράνο Ρενέ Φλέμινγκ πρωταγωνιστεί αυτό τον μήνα στη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, τραγουδώντας τον ρόλο της "Εύθυμης Χήρας", στη δημοφιλή οπερέτα του Φραντς Λέχαρ. Η παραγωγή είναι καινούργια και ξετυλίγεται σε σκηνικό σε ύφος αρ νουβό και μόλις ξεκίνησε έναν κύκλο παραστάσεων.

Η σκηνοθεσία είναι της διάσημης σκηνοθέτιδος και χορογράφου του Μπρόντγουεϊ, Σούζαν Στρόμαν, που έχει στο ενεργητικό της πολλές και μεγάλες θεατρικές επιτυχίες στη Νέα Υόρκη. Και μόνο η υπογραφή της προκαλέι μεγάλο αριθμό θεατών, πόσο μάλλον που πρωταγωνίστρια είναι κορυφαία Αμερικανίδα σοπράνο, Ρενέ Φλέμινγκ. Η ερμηνεία της στην πολυακουσμένη άρια Vilija Lied, στην "Εύθυμη Χήρα" προκαλεί ήδη ανυπομονησία.

Κλείσιμο


Αμέσως μετά τον κύκλο παραστάσεων στη Μετροπόλιταν Όπερα, η Ρενέ Φλέμινγκ αναχωρεί για αμερικανική περιοδεία και σειρά εμφανίσεων αρχίζοντας από τη Βοστώνη, στις 8 Φεβρουαρίου, όπου την περιμένει το κοινό της, καθώς εκεί η καλή μουσική έχει πάντα θερμή υποδοχή. Θα είνει ένας προθάλαμος για την εξόρμησή της στην Ωκεανία, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπου την περιμένουν στη Μελβούρνη και στο Όκλαντ. Μεγάλη κυκλοφορία είχε και η πρόσφατη ηχογράφησή της, με το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ με τίτλο "Renee Fleming: Christmas in New York", που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο.

Από τη σκηνή της Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης και τις σκηνές όλων των μεγάλων θεάτρων όπερας του κόσμου, η Ρενέ Φλέμινγκ έχει τραγουδήσει ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται σε πενήντα και περισσότερες όπερες, από τον Χέντελ, τον Μότσαρτ, τον Ντβόρζακ, τον Μασνέ μέχρι τον Αντρέ Πρεβέν, που έγραψε ειδικά για εκείνην το «Λεωφορείο ο πόθος», τη δεκαετία του 90.

Οι κριτικοί βρήκαν σε αυτήν, την ιδανική ερμηνεύτρια του Ρίχαρντ Στράους και της αναγνωρίζουν, πέρα από το μεγαλείο της φωνής της, τις πολύ προσωπικές επιλογές των ρόλων της, με τις οποίες έχει αναδείξει σπάνια και λιγότερο δημοφιλή έργα του οπερατικού ρεπερτορίου.

Έχει ηχογραφήσει τα πάντα, από το προκλασικό, το κλασικό, το ρομαντικό ρεπερτόριο, μέχρι τη τζαζ και τη μουσική υπόκρουση του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Η Φλέμινγκ, μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε στην τελετή ορκωμοσίας του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, στην τελετή απονομής του Βραβείου Νόμπελ το 2006 όπως και στα 20 χρόνια από τη Βελούδινη Επανάσταση της Πράγας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης