To Γαλλικό Ινστιτούτο εμπλουτίζει την πολιτιστική σκηνή της Αθήνας ως τον Αύγουστο

To Γαλλικό Ινστιτούτο εμπλουτίζει την πολιτιστική σκηνή της Αθήνας ως τον Αύγουστο

Με συμμετοχές σε διάφορα δρώμενα, με ομιλίες, διάφορες συμπράξεις και με διοργανώσεις σε όλο το πολιτιστικό φάσμα το Γαλλικό Ινστιτούτο παρουσιάζει την πιο έντονη πολιτιστική δραστηριότητα από όλα τα ξένα ιδρύματα στην Αθήνα – Τι θα δούμε

To Γαλλικό Ινστιτούτο εμπλουτίζει την πολιτιστική σκηνή της Αθήνας ως τον Αύγουστο

Η ελληνογαλλική συμμαχία και ο διάλογος μεταξύ προσωπικοτήτων του ελληνικού πολιτισμού και του γαλλικού είναι παράδοση εδώ και δεκαετίες στην χώρα μας. Αυτήν την ιδιαίτερη σχέση τιμά εδώ και καιρό το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το φετινό του πρόγραμμα φυσικά ακολουθεί αυτή την γραμμή και παρουσιάζει εξαιρετικά δείγματα για τους φαν του θεάτρο, της μουσικής και της σκέψης.

Θέατρο Κάρολος Κουν και Γαλλικό Ινστιτούτο συμπράττουν σε ένα αφιέρωμα στη γαλλική δραματουργία στο Θέατρο Τέχνης που ξεκινά σήμερα 30 Ιανουαρίου και θα τελειώσει με την θεατρική σεζόν αρχές Απριλίου. «Το νησί των σκλάβων» του Marivaux, «Η Λίλα λέει» του Chimο οι δύο παραστάσεις που θα δούμε.

Τον Φεβρουάριο θα δούμε τον πολυαναμενόμενο γάμου του Φιγκαρό σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού που ανεβαίνει στις 7 Φεβρουαρίου αλλά και τις «Δούλες» του Jean Genet του Bryce Meyrs σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο. Το ελληνικό θέατρο όμως ταξιδεύει και στο Στρασβούργο καθώς το Ζ του Βασίλη Βασιλικού σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου, θα παιχτεί στο Εθνικό Θέατρο του Στρασβούργου.

Η σειρά διαλέξεων του College De France παραμένει πολύ ενδιαφέρουσα, με ιδιαίτερες παρουσίες να έρχονται στην Αθήνα: Ο Gilles Boeuf, η Mireille Demas-Marty, ο Alain Badiou. Κορυφαίο γεγονός που πρέπει να σημειώσουμε και το συνέδριο για τον Jean luc-Nancy παρουσία του μεγάλου ακαδημαϊκού. Παράλληλα η στρογγυλή τράπεζα για την Φιλοσοφία τον Μάρτιο έχει επίσης ενδιαφέρον. Το μεγάλο ακαδημαικό γεγονός του 2015 όμως είναι το διεθνές συνέδριο Deleuze&Guattari στις 24 Απριλίου.

Κλείσιμο
Το Γαλλικό δεν παύει να συμμετέχει στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης όπως κάθε Μάρτιο, αλλά και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της συμπρωτεύουσας.

Το Ελληνικό Γαλλικό Ινστιτούτο, ταξιδεύει και αυτό την Ελλάδα. Μεγάλη έκθεση του Takis διοργανώνεται στο Palais de Tokyo στο Παρίσι αλλά και στο Centre Georges Pompidou θα υπάρχει αφιέρωμα από μεγάλα ντοκιμαντέρ με αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.  Τέλος Μαρτίου η εικαστικός Nathalie Junod-Ponsard θα λάβει χώρα στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Στα Φεστιβάλ το Γαλλικό έχει μια παράδοση, και φυσικά τον Μάρτιο έχουμε όπως πάντα το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας. Το Ινστιτούτο συμμετέχει στο Φεστιβάλ Κόμικς αλλά και στο Outview Festival, με ταινίες LGBT. Δεύτερη χρονιά για τη Νύχτα της Φιλοσοφίας τον Μάιο του 2015.

Αναμένουμε το δεύτερο μισό του φετινού προγράμματος που προβλέπεται εξίσου καλό.

Περισσότερες πληροφορίες στο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης