Κωστής Φωκάς: Τα γυμνά του κορίτσια, από το Παρίσι και το Λονδίνο, στην Αθήνα

Κωστής Φωκάς: Τα γυμνά του κορίτσια, από το Παρίσι και το Λονδίνο, στην Αθήνα

Ο προβοκάτορας φωτογράφος που κινείται μεταξύ ορίων μόδας και εικαστικής φωτογραφίας, και παίζει με το γυμνό με εντελώς avant-guarde τρόπους μετά το Lui και το Αμερικανικό Vice που έγραψαν διθύραμβους για την δουλειά του, προσγειώνεται στην Αθήνα

Κωστής Φωκάς: Τα γυμνά του κορίτσια, από το Παρίσι και το Λονδίνο, στην Αθήνα

Ο Κωστής Φωκάς είναι σίγουρα ο άνθρωπος που επαναφέρει το γυμνό στο προσκήνιο με ένα εντελώς νέο τρόπο. Ο καλλιτέχνης που επέστρεψε στα πάτρια εδάφη πρόσφατα μετά από διαμονή του στο Λονδίνο όπου και  παρουσίασε την έκθεσή του στη Βρετανική πρωτεύουσα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Queer Archive, ο Φωκάς καταλαμβάνει τους χώρους της Atopos παράγοντας μια σειρά από νέα έργα στο πλαίσιο του residency Occupy Atopos.

Κλείσιμο








Η δουλειά του Κωστή Φωκά, έχει ταξιδέψει σε Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες. Επηρεασμένη μεταξύ άλλων από τον φωτογράφο Guy Bourdin, το κίνημα του ντανταϊσμού, την Glitch Art, αλλά και το μεταμεσονύχτιο scrolling στο Tumblr, έχει παρουσιαστεί με εκτενή αφιερώματα στην Huffington Post, στο αμερικανικό και γερμανικό VICE, στο Metal Magazine, στο Beautiful/Decay, στο iGNANT, στο Lui, στο dazeddigital και σε πολλά ακόμη διεθνή έντυπα και sites.



Σώματα γυμνά, αιδοία, στήθη, οπίσθια, όλα υπάρχουν ανάμεσα σε αντικείμενα, φυτά, αμμόλοφους και στοιχεία της φύσης στις φωτογραφίες του καλλιτέχνη.





Το πρόσωπο βγαίνει εκτός κάδρου στις εικόνες του Κωστή Φωκά και το σώμα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το σώμα διασκεδάζει μόνο του και χλευάζει τις προκαθορισμένες μας αντιλήψεις για το τι σημαίνει ταυτότητα, φύλο, προσωπικότητα.



Και αποκτά έτσι η ανθρώπινη φιγούρα μια νέα διάσταση που μοιάζει λίγο πιο ταιριαστή στο σήμερα, σε απόλυτη αντίθεση με την υπερπληροφόρηση που έχουμε για το πρόσωπο με τις υπερβολές από “selfies” και τις καταθέσεις ακόμα και των πιο προσωπικών μας στιγμών στους “followers” και τους διαδικτυακούς μας φίλους.



Ο Φωκάς μέσω της σιωπής που διακατέχει τα κάδρα του, εξηγεί και δίνει φωνή σε μια άλλη μας πτυχή, ίσως πολύ πιο ουσιαστική από αυτήν που βγάζει το πρόσωπο μας.

Tα limited edition έργα του καλλιτέχνη θα είναι διαθέσιμα προς πώληση κατά τη διάρκεια της έκθεσης.


ATOPOS // Σαλαμίνος 72 // Μεταξουργείο // Αθήνα (πλησίον σταθμών Κεραμεικού και Μεταξουργείου)
Είσοδος ελεύθερη




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης